Çarşamba, Mart 23, 2016

Maksi Elbiseler ve Bol Paça Pantolonlar

Kışın maksi elbiseleri pek kullanamasam da yaz aylarında sıkça giyiyorum. Doğru kumaştan yapılmış olanlar (koton içerikli kumaşlardan) şehir hayatında uzun boyuyla rahat oluyor. Özellikle etnik aksesuarlarla tatil bölgelerinde kullanıldığında tam anlamını buluyor bence. Desenli olanları için çok aksesuar kullanmak biraz riskli olsa da düz renkli olanlar üst üste takılan bilezikleri veya kolyeleri rahat kaldırıyor. Bu tarz elbiselere genelde düz sandaletleri yakıştırıyorum ama elbisenin boyu çok uzunsa dolgu topuklar da kullanılabilir.
Maksi elbiselerde aslında favorim meşhur Diane Von Furstenberg modeli olarak da nam salan maksi anvelop elbise modeli. Bu modeli DVF 70' lerin başında kurduğu markasında kullanıyor. İlk anvelop elbise modelini 1974 yılında yapmış, birçok vücut tipine uyum sağladığı için hala da rağbet gören bir model. Mağazalarda henüz ona benzer bir şey bulamadım, bu gidişle evdeki desenli kreplerden birinden kendim dikeceğim. 



1. nin yırtmacını, ikincinin yaka kesimini ve üçüncünün hem ipli dekoltesine hem de kol ağzının geniş olmasını çok sevdim.


Maksi elbiseler kadar rahat olan bir diğer ürün ise kesinlikle bol paça pantolonlar. Çiçekli olan modellerine bir çok mağazada rastlamak mümkün, bunların romantik ve bohem bir havası oluyor. Bunları hem jean hem de deri ceketlerle kombinlemek mümkün. Düz renkli olanları çiçekli kimonolarla kullanarak da benzer bir bohem hava yakalamak mümkün. Çizgili veya kareli olanlar ise daha maskülen duruyor. Ve bence spor ayakkabılarla beraber kullanmak için yaratılmışlar. Üzerine bir blazer ceketle oldukça cool bir görüntü yakalanabilir diye düşünüyorum. 



fotoğraf kaynak/image source : zaful.com

1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.