Çarşamba, Aralık 31, 2014

DİKTİKLERİM : ÇİÇEK PERİSİ KOSTÜMÜ


Çocuk balesi "Fındıkkıran" a gittiğimizden beri Nil' in aklında çiçek perisi diye bir şey var. Çiçeklerin taç yapraklarının etek olarak kullanıldığı bale kostümünü günlerce sayıklamıştı. Tabii ki sonrasında unuttuk gitti. 
Pazar günü yeni Burda dergisi (ocak 2015 sayısı) çıkmış, onu almıştım. Bakarken çocuk kostümlerinin olduğu sayfada tam da Nil' in istediği kostümü gördüm. Kumaş alacak zaman bile yoktu, evdeki kumaşlardan bu kostümü diktim. 




Kostüm üç parçadan oluşuyor : eteği tüllü penye elbise, keçeden üst etek ve tayt. Baykumaş' ın mor penyesini elbisede, desenli olanı taytta kullandım. Kalıpta elbise kısa kolluydu, biraz uzattım.



İsmi çiçek perisi olunca kostümü tamamlamak için çiçek aradım. Madame Coco' dan açık pembe ve koyu pembe küçük yapay çiçekler alıp yapraklarını kopardık. ( Bu görev Nil' indi, çok sıkı olanlarda yardım ettim) Keçe eteğin kemer kısmına açıklı koyulu çiçekleri sıcak silikonla yapıştırdım, orta kısımlarına da ütüyle yapışan metal rengi yuvarlak zımbalar ekledim. Keçe etek kemerindeki cırt cırtla kapanıyor o yüzden çok kullanışlı. Nil bunu her şeyin üzerine takar bence.



Çiçek tacı için evdeki bir tacın üzerindeki süsleri söküp aynı kemer gibi çiçekleri ve metal zımbaları yapıştırdım. Sonra çiçekler az geldi, üzerine çiçekler yağmış görüntüsü vermek için elbisenin üst kısmına da bu sefer kumaş yapıştırıcısıya yapıştırdım.


Büyük kanat ve sihirli değneği Migros' tan buldum.
Çiçek perisi herkese mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yıl diler :)

9 yorum:

  1. maşallah çok tatlı bir kız oldu:)) İyi seneler

    YanıtlaSil
  2. Peri kızıyla yeni yıla girmek çok hoş, size de mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  3. Çok şirin, size de mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  4. Kostüm muhteşem ellerinize emeğinize sağlık. Çiçek perisi; bütün mutluluklar güzellikler seninle olsun. Yeni yıl hepimiz için hayırlı olsun. Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  5. Çook guzel olmus, ellerinize saglik. Cok da yakismis

    YanıtlaSil
  6. Gercek bir peri kadar guzel minik Nil e ve ailenize mutlu yillar...Harika bir kostum olmus..

    YanıtlaSil
  7. Harika olmuş,çok da yakışmış kocaman olmuş kızınız da Maşallah

    YanıtlaSil
  8. Tam bir peri olmuş, çok sevimli.

    YanıtlaSil
  9. Süpeeersinn Nil😍😘

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.