Perşembe, Aralık 25, 2014

DİKTİKLERİM : Hologram Pantolon


Yaklaşık sekiz senedir dikiş dikiyorum ama hiç patletli (önden fermuarlı) pantolon dikmeye cesaret edememiştim. O fermuar patletini bir türlü anlayamamıştım. Geçen gün bir cesaret geldi kalıbı çıkardım ve dün diktim. Öncelikle kalıp çok ama çok kötü bir kalıp, bol hiçbir şekilde oturmayan bir modeldi. (Creazion El İşi Dergisi sayı :17) İlk patletli pantolon denemesine 1-0 yenik başladım bu yüzden. 

İkinci sıkıntı ise kumaştı. Kadıköy cuma pazarında parça olarak bulduğum esnek gabardin tarzı bir kumaştı kendisi üzeri ise altın ve gümüş desenli hologramlı gibiydi. Üstelik bir de deri dokuluydu. bütün dikişleri teflon ayakla yaptım o yüzden.


Alttaki fotoğraflarda görebileceğiniz gibi bir sürü hata var, kemer astarı olarak kullandığım kumaşa tela ütülürken kendinden geçti, garip bir şekilde buruştu. Fermuarın son halini beğendim ama ilik pek iyi olmadı. Cep girişleri pantolonun neredeyse üç beden daralması sebebiyle biraz garip durdu. 


Arka kısımdaki cepleri beğendim aslında ama yine daraltırken (bel boşluğunu almak için) 5 cm kadar girdiğimden cepler birbirine fazla yaklaştı. Arka roba oturumu iyi oldu. Daraltmakla çok vakit harcadığımdan aşırı sıkıldım ve kemer köprülerini yapmadım artık.



Sonuç olarak ilk deneme için fena değildi. Bunu üzerine bu şekilde uzun kazaklarla kullanabilirim diye düşünüyorum. Bir sonraki denemem için düzgün bir kalıp bulmam lazım.

pantolon-ben diktim / kazak-sheinside / ayakkabı-Mango 

13 yorum:

  1. Kumaş da çok güzel model de gayet güzel oturtulmuş bence, evet dikerken bazı sıkıntıları mutlaka siz farketmişsinizdir ama sonuç önemli, ve şuan duruşu çok hoş olmuş bence! Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık , hazır pantolon gibi duruyor. tek gözüme çarpan nokta boyunun biraz uzun olması. bilekte toplanmış gibi bir görüntüsü var. 2-3 cm kısaltmayı düşünebilirsiniz. yani ayakkabının arka kısmının tamamen görünecek şekilde kısalması iyi olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Belli ki çok uğraştırmış ve üzmüş, tüm yazıyı olumsuz ifadelerle yazdırtmış size. Ama sonuç gerçekten harika.

    YanıtlaSil
  4. ben çok beğendim... yakışmış size :)

    YanıtlaSil
  5. harika duruyor bence çok güzel üstesinden gelmişsin. ben bu aralar öyle uzağım ki dikişten :/ 2.numaram biraz büyüsün ve beraber oynamaya baslasinlar devam edicem ;)

    YanıtlaSil
  6. Kalıbın azizliğine uğramışsınız ama güzel kurtarmışsınız. Çok yakışmış. Burda da aynı model kalıp dört yıldır belkide 50 tane dikmişimdir. Her bedende sorunsuz diktim. Şu anda hastahanedeyim. En yakın zamanda isterseniz kalıbı bildirebilirim. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
  7. Söylemeseniz hazır zannederdim üzerinizde çok güzel duruyor... kumaş da çok ilginçmiş... geçen gün ben de ilk defa creaziondan bir bluz kalıbı denedim çok bol gelince üç beden küçüğünü çıkarttım gene de bol oldu tekrar daraltmak zorunda kaldım :)))

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık görüntü güzel . patron da sıkıntı varsa BURDA dan deneyin kalıpları çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  9. Sizi çok uğraştırdığı belli ama sonuç güzel bence. Rengi harika size de çok yakışmış :) İyi günlerde kullanın ;)

    YanıtlaSil
  10. çok şık olmuş herşeye değen bir şey ortaya çıkmış ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. çok hoş olmuş.... ben acemi cesareti iki kere bu tarz modeel denedım birincisi husran tuhaf bısey oldu yanlıs kesmısım ıkıncısınde normal pantolonlara bakarak yapabılmıştımmmm


    YanıtlaSil
  12. çok beceriklisin ne diyeyim
    çok şık olmuş
    çok da yakışmış
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Laçin hanım harika şeyler dikmişsiniz.Bende dikiş dikmesini ögrenmek istiyorum.Nasıl ve nereden başlamalıyım...Dikiş makinası ne önerirsiniz...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.