Perşembe, Aralık 19, 2013

Mutlu Dükkan' da Hp ile Cupcake Süsleme


Dün #internetanneleri' nin daveti üzerine mutlu dükkan' daki cupcake süsleme atölyesine gittim. Zaman kaybetmeyelim diye Zeynep hanım kakaolu cupcake' leri biz gelmeden hazırlamıştı. Bize sadece eğlenceli kısmı kaldı. Şeker hamurlarıyla öğretmenimizin gösterdiği şekilde süslemeleri yaptık. Nil' in doğumgünleri için iki defa şeker hamuru kullanmıştım, o yüzden benim için zor olmadı. Gerçi yanlış bildiğim ve uyguladığım şeyler varmış, onları da öğrendim.

 
Mutlu Dükkan Cupcake Atölyesi' nin notları :
 
- Kurabiye üzerine konulan şeker hamuru daha ince ama kek üzerine konulan kalın oluyor.
- Sadece ve sadece su ile yapıştırılıyor. (Bal-pekmez gibi şeyler kullanılmıyor)
- Açarken yapışmaması için çok az mısır nişastası serpmek yeterli.
- Buzdolabına kesinlikle konulmaması gerekiyor.
- Şeker hamuru çok sağlıklı bir şey değil maalesef, o yüzden ben de yemeyi ve çocuğuma da yedirmeyi tercih etmiyorum.
- Renkli şeker hamurlarını almayı tavsiye etmiyor Zeynep hanım, onun yerine beyaz şeker hamuru alıp jel gıda boyalarıyla (Eminönü' nde bulunabilirmiş) renklendirmek çok daha iyi sonuç veriyor.


Etkinlikte bir de #hpile2katbaski teknolojisini inceledik. Hp' nin kablosuz ve mobil cihazlardan aplikasyon ile yazdırma gibi özellikleri bulunan all-in-one (tarama-kopyalama-baskı) yazıcılarına (3525 ve 5525 model) çekilen fotoğrafları gönderip baskı aldık.


Etkinlik için internet anneleri' ne, ev sahipliği-öğretmenliği ve lezzetli cupcake' leri için mutlu dükkan' a, fotoğraflar için dreamstory' ye ve hp' ye teşekkürler.

1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.