Cuma, Mart 08, 2013

Puantiyeler ve Çiçekler


Son bir-iki senedir sofra hazırlamaya, tabak-çanağa daha bir meraklı oldum. Evlenirken aldığım müthiş sade takımları fazla sıkıcı bulmaya başladım. Yine yaldızlıları beğenemiyorum ama puantiye ve çiçekliler gibi provance desenler ve pastel renklerle donatmak istiyorum her yeri. Şimdiki aklım olsaydı evlenirken daha farklı şeyler alırdım ama sanki o zaman yoktu böyle şeyler.
Uzun zamandan beri puantiyeli kase arıyordum. Kütahya ve Güral Porselen' de var fakat hep takım olarak satılıyor. Yeni bir takım almak yerine tek parçalar almak istediğim için onlar bana maalesef uymadı. Aslında tabii ki gönlüm hersheyler' in cath kidston ve greengate' lerinden yana ama henüz tabak-çanağı yurtdışından alacak kadar çok istemiyorum sanırım :)
Dün şans eseri Migros' ta bu yeşil üzerine beyaz puanlı fırın kaplarını görünce hepsini aldım. Çorba veya mezeler için ideal boyutta.
Sofradakiler pek özel değil, pratik olsun diye tavuk fajitamsı bir yemek yapmıştım; kaselerdekiler uydurduğum soslardan.
Amerikan servis English Home' dan, tabaklar Cemile' den.

12 yorum:

  1. Toz pembe ve bebek mavisi puantiyeli kaseler ve tabakları kipada gördüm çok cicilerdi hemde tanesi 2-1 tl arası bir bakın derim ;)

    YanıtlaSil
  2. yaa evet ben de görmüştüm ve almamıştım her nedense!
    pişmansım ve kesinlikle almalıyım.. süperler ;)
    http://piggypinkfashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Sofra çok güzel olmuş. Ben pötikare ve puantiyeyi çok seviyorum. Evcilik oynuyormuş hissi veriyor :)

    YanıtlaSil
  4. Benim de yeşil üstüne beyaz puantiyeli runnerlarım var. Çok sempatikler.. Neşe katıyor sanki sofraya puantiye.. Güle güle kullan

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Laçin, ben puantiyeli yemek tabaklarından kadıköy salı pazarında rastladım. Çok gusel renkleri var ve adet olarak satın alabiliyosun fiyatlarıda cok ucuz tavsiye ederim yolun düserse bakmanı.

    YanıtlaSil
  6. puantiyeler çok cici , diğerleride güle güle kullan
    ben aldığımı ne zaman çok beğensem kırarım :)
    yok du ya gerçekten şimdiki kızlar çok şanslı çeyiz alışverişini tekrar yapmak isterdim :)

    YanıtlaSil
  7. Masan harika olmuş laçin.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. çok tatlılar.bu tür desenler yeni yeni yerlerini alıyor evlerimizde. romantik dokunuşlar evin her yerinde. bende çiçek desenleri ve pastel tonlarına bayılıyorum.English home, bernardo, esse..bazen güzel parçalara oluyor.
    Biz evlenirken hakikaten yoktu.Sadece mutfak malzemesi değil, salon takımı, yemek odası takımı. Evdeki mobilyalarımız toprak tonlarında ve modern küt mobilya çoğu kahve koltuklar.Şimdilerde beyaz ve klasik mobilyaları heryerde yaptırmak mümkün birde berjerli modern pastel koltuk takımlarını. Bazen evdeki herşeyi değiştimek istiyorummmmmm.

    YanıtlaSil
  9. çok güzel ve şık. Biz evlenirken yoktu bunlar. yanda her mağazada yoktu. biraz hafif kalıyordu. Şimdilerde her yerde var:)

    YanıtlaSil
  10. Çok keyfili, baharı anımsatan bir sofra ayrıca çok da özel bence;)

    YanıtlaSil
  11. Ben de puantiyeli ürünlere bayılıyorum. Kayseri'deki yerel marketlerde bu aralar ACR markasının puantiyeli kapları satılıyor. Fiyatları da çok uygun gerçekten. İnternette bu firmanın ürünleri http://www.islerev.com/index.php?route=product/search&filter_name=acr sitesinde satılıyor. İsterseniz bir inceleyin.

    YanıtlaSil
  12. Güle güle kullan benimkilerden daha güzelleri senin olsun. Bu romantik akımı bütün bayanları etkiledi bence şimdi seçenekte fiyat aralığıda oldukça geniş bende seninle aynı şeyleri düşünüyorum biz alırkende vardı ama ya fiyatları bana fazlaydı ya da çok rahat bulunmuyordu ben evlenmeden 3 sene önce mutfak ekipmanlarımı almaya başlamıştım misafir yemek takımımı görüp aldığım günü hatırlıyorumda hala gülüyorum ortada ne nişan ne söz hiç bişi yokken koca koli göndertince eve herkes şok olmuştu mazeretimde böyle güzel çiçeklisini bulmuşken kaçıramazdımdı:)) şimdide annemlerle yaşıyor olmasam bu kadar coşmuş şekilde tabak çanağa bakamazdım herhalde sanki tekrardan çeyiz yapıyor gibi bir durumdayım pzt-salı gibi yine bi koli gelecek ama hala gözüm ne alsamda:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.