Salı, Mart 05, 2013

İki Günün Özeti

 
Pazar günü Nil' le beraber annemlere gittik, iki gece kalıp geri döndük. Annemlerle aram 60 km olunca ve eşim de işlerinden dolayı gelemeyince baş başa yaptık yolculuğumuzu.
1. Nil için boyayabileceği kağıt ve boyalar saatlerini geçirmesi için yeterli oluyor çoğu zaman. Ya ben taşıyorum yanımda ya da anneanne-babaanne gibi yakınlarındaki eşyalarını kullanıyor gittiğimizde.
2. Çok çok eski kuaförümü şans eseri annemlerin eve çok yakın bir yerde bulunca istediğim rengi anlattım, yapabileceğini söyleyince de kuaför koltuğuna oturdum. Benim her zaman gittiğim ve memnun olmadığım bakır kahve saçı yapan kuaför krepe balyaj atarken geri kalanını kendi rengime çeviremeyeceğini söylemişti. Fotoğraf hem gölgede hem filtreli olduğu için çok koyu gözüküyor, daha açık normalde.
3. Uzun zamandır gözlük sevdasında olan Nil' e H&M kids' ten bir gözlük buldum sonunda. Kırana kadar ne kadar kullanır bilmiyorum şimdilik. Bir ciddiyet geliyor o gözlük takılınca.
4. Trafikte uyuyunca dönüş yolculuğumuz sorun olmaktan çıktı çok şükür. Arabada bir kişi daha olunca hiç sıkıntı olmuyor da, ben kullanırken başka kimse yoksa -her gün olduğu gibi aslında- arada oyuncak düşürme-ağlama-sıkılma-"inicem" tutturmaları nadir de olsa oluyor.
 
Ama iki yaştan sonra derdini de anlatmasıyla beraber o eski zorluğu kalmadı diye düşünüyorum. Devamlı konuşunca, her şeyi anlatınca anlıyor. Nil için şu "iki yaş krizi" denen şey bir buçuk yaş civarında başlamıştı, o dönem çok zordu. Çünkü onu anlayamıyordum, o da ne istediğini anlatamıyordu.
Aslında şu an "onu giymem, dışarı çıkmam, ben kendim yapacağım" krizleri daha çok olsa da nasıl davranacağımı çözdüğüm için günlerimizi kavga etmeden geçirebiliyoruz :) Mesela bütün bir gününü kafasında yün bereyle geçirmek istiyor (kapalı mekanda-evde-yatarken), başlarda çıkartsın diye ısrar ederdim artık umursamıyorum. Dışarıda insanlar garip bakıyorlar, yine umursamıyorum. Bu en basit örnek, yapabileceği-kendine zarar vermeyeceği bu tip şeyleri sorun etmiyorum. Ben kızmayınca ve o ağlamayınca günü güzel geçiyor, güzel oynuyor, daha rahat uyuyor, sabah daha mutlu uyanıyor ve bu böyle zincir halinde devam ediyor. Tabii ki zor geçen günler yine oluyor ama kesinlikle eskisi gibi değil ve daha kolay düzeltilebiliyor.

18 yorum:

  1. anne olmayı en iyi çocuklar öğretir.

    YanıtlaSil
  2. Ayyy ayy yerim ben Nil'in ciddi tavırlarını, ne kadar yakışmış gözlük :))

    YanıtlaSil
  3. o kadar keyif alıyorum ki sizi takip etmekten
    kıyafetleriniz, tarzınız bayılıyorum tabi en çok da Nil'e :))

    YanıtlaSil
  4. Anne degilim ama 4 yaşında yiğenimle cok sık seyahat ediyorum başbaşa . gercekten zor oluyor. gerci mutlaka dikkat ediyorsundur ama arkadaşım bebegine bakmak icin arkasina dönmüş ve karşıdan gelen kamyonetin altinda kalmıştı. cok şükürki hafif yaralanmayla atlatmışlardı. saçının rengi güzel görünüyor. sonraki postlarda daha net görebiliriz. birazda kestirmişsin galiba. güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  5. Anne degilim ama 4 yaşında yiğenimle cok sık seyahat ediyorum başbaşa . gercekten zor oluyor. gerci mutlaka dikkat ediyorsundur ama arkadaşım bebegine bakmak icin arkasina dönmüş ve karşıdan gelen kamyonetin altinda kalmıştı. cok şükürki hafif yaralanmayla atlatmışlardı. saçının rengi güzel görünüyor. sonraki postlarda daha net görebiliriz. birazda kestirmişsin galiba. güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah korusun hep aklıma gelen şey bu. Mümkün olduğu kadar arkamı dönmemeye çalışıyorum aynadan bakıyorum hep.

      Sil
  6. Bahçeşehirde sanirim dediğiniz kuaför memnun kaldiysan denemek isterim bende yeni taşındım bahcesehire.

    YanıtlaSil
  7. Bahçeşehirde sanirim dedigin kuaför bende yeni taşındım bahcesehire memnun kaldiysan bende denemek isterim. Yeni bir kuaför arayisindayimda.

    YanıtlaSil
  8. heyy saçlar sarı olmuş süper :) umarım bu renkle mutlu olursun :) nesrin hanımın anlattığı şey beni çok etkiledi gece rüyama girmese iyi :) sevgiler ...

    YanıtlaSil
  9. Renk cok belirgin olmasada çok yakıştiğı kesin. Daha genç daha dinamik gösterecektir seni, güle güle kullan. Senden bişey rica edicem, benim yerime o ciddi bakışlı dünya tatlısı Nilpotu kocaman bir öpermisin? İnstagramda görünce bugün nasıl kanım kaynadı anlatamam, maşallah:) Benim oğluşunda 2 yaş sendromu 1,5-2 yaş arasında sürmüş geçmişti. Bundan sonra oda derdini konusarak anlatabildiği için herşey çok daha kolay olacaktır, zor günler yavaş yavaş bitiyor yani (tecrübeyle sabittir)
    Http://ayseguluntavsiyesi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Saçların daha iyi olmuş böyle. Nilede gözlük çok yakışmış. çok karizmatik:)

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten 2 yaştan sonra daha kolay gibi ama şu an gözlerim dün gece 1 de banyo yapıcaam diye tutturup 1 saat ağlayan oğlumla artık dayanamayıp ben de ağladığım için şiş.bir de şu araba koltuğu var ki oturtmamız hiç mümkün olmuyor maalesef:((

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Laçin, sende kızıyorsun değil mi Nil,e.. Bazen 18 aylık oğlum beni çıldırtıyor, kaşam 19.30 da işten eve dönüp bir de onun inatlaşmalarıyla uğraşmak hayatı çekilmez hale getirebiliyor. Zaman zaman sertleşiyorum sonra da pişman oluyorum. Bu çelişkilerin içinden nasıl çıkacağız bilmiyorum... Sen ne yapıyorsun bu gibi durumlarda, kendimi kötü anne ilan edesim geliyor.

    Bu arada her zaman çok hoşsunuz anne-kız, sevgiler...

    Hürmüz

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Sevgiler Hürmüz'cüm...

    YanıtlaSil
  15. ahhhh o gözlük:)) nasılda yakışmış...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.