Pazartesi, Mayıs 14, 2012

Tilkili Kırmızı Ceket



Geçen günkü bu yazımda aldığım kırmızı kumaştan ceket yapacağımı yazmıştım, buklet kumaş olmadığı için istediğim havayı vermeyecekti, ben de çok başka bir hale döndürdüm. Aslında gövde olarak buradaki buklet ceketimin aynısıydı, aynı kalıbı esnek kumaş olduğu için biraz küçülterek diktim. Astar kullanmadım, sadece pervazlarla bitirdim. İki yana cepler yaptım.

Tilki figürü ise kışın etsy' de gezerken gördüğüm bir şeydi. "Tilki kürk" lere ithafen tığ işi şallar örmüşlerdi, iki ucunda da kafası-ayakları-kuyruğuyla tam bir tilki olmuştu. Cuma akşamı o geldi aklıma, birşeyler karaladım. (instagram' da paylaşmıştım) Kızıl tilki kırmızıya uymayacağı için gri yaptım. Siyah ve beyazdan da detaylarını çalıştım. Bitirip cekete diktim. Çok sade gelince de üzerine ütüyle yapışan zımbalardan ekledim.
Jean-Zara (yeni) Burada bahsetmiştim.  / botlar-Dorothy Perkins(eski) /çanta-limango (eski) 

Yeni favori jeanim ve gri ayakkabı-çantayla giydim. Pantolon tam istediğim modeldi; bir küçük bedeni alınca hafif yüksek bel, dar paça oldu :))

Bu tilki figürünü benim gibi dikerek yapmak isteyenler varsa bir sonraki yazıda kalıbını çizip yayınlayacağım, takipte kalın.
Bu da çekim sonu : Her günkü halim. Bir elde Nil, diğer elde bir dünya şey :))

21 yorum:

  1. çok hoş ve yaratıcı olmuş
    bayıldım :)
    aynı gri çantadan bende de var :)

    YanıtlaSil
  2. harika bayıldımmm...

    YanıtlaSil
  3. bu arada eski postlarınıza bakarken bi kolyeniz dikkatimi çekti eğip bükebiliyomuşsunuz sanırım nerden aldığınızı öğrenebilirmiyim bayıldım ona :)

    YanıtlaSil
  4. Tilki figürü şahaneymiş,

    YanıtlaSil
  5. laçin,
    Saçların çok hoş, nasıl şekil veriyorsun birde bu kesimin bir adı var mı? Çok yakışıyor sana..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. laçin bu kot zaranın sitesindeki kotla aynı mı? 135 tl fiyatı yanlış almayayım :))

    YanıtlaSil
  7. yok o değil, benim aldığım bu : http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/tr/en/zara-S2012/189518/631505/RIPPED%2BBOYFRIEND%2BJEANS

    YanıtlaSil
  8. saçlarının boyası akınca kendi yaptığın röflelermi çıktı ortaya yoksa röflemi yaptırdın.çok hoş görünüyor saçların ;)

    YanıtlaSil
  9. ay canım benim kurban olsunlar güzel anne ve kızı:) saçına röfle deymeseydi 30 demezdim ama röflesiz 24, röfleleyle ise 28 yaşında gibisin:) kısa saçta böyle hareketlilik hoş olmuş.seni iyi tanırım kısa zamanda yine el atıcaksın saçlarına:)) aman ha el atarsan lütfen amonyaksız köpük boyalardan devam et olur mu?ben kullandım şampuanlar gibi süper pratik bişey. saçına zeval gelmesin artık.

    YanıtlaSil
  10. dün viaport gratise girdim ama yoktu. eğer gözünüze çarparsa biyerlerde haber verirmisiniz nolur, uzun zamandır bu kolyeyi arıyorum trendyolda bi kaç kere buldum ama çoktan bitmişti malesef :(

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir fikirmiş, harika olmuş ^^

    YanıtlaSil
  12. ceketın kesımı rengı, tilkısi herseyiyle cok begendım lacın :) ellerıne saglık
    nıl nası buyudu bu arada... sank dün dogmustu :)

    YanıtlaSil
  13. Yaptiklarin cok hos,basit dedigin bir ceket, esasinda disarida gorunce dunya kadar para bayilip aldiklarimizdan daha guzel. En guzeli ise son fotograf.

    YanıtlaSil
  14. ceket harika olmuş bayıldım bayıldım bence bi kaç tane de bizim için yapmalı ve satışa sunmalısın^^

    YanıtlaSil
  15. Bayildim harika olmus! İnstagramda gormustum cizim asamasini bu tilkinin, merak ediyordum. Dikmek evet yetenek isi ama hem bi tilki cizip onu dikip kendi diktigin ceketin ustune boyle hos ilistirmen sahane cok begendim. Ceketin rengi ve tilkinin renkleri de cok uyumlu olmus.
    Bu sac modeli sana cok yakisiyor veee nilpotu operim :)

    YanıtlaSil
  16. Anne olmak zor anlaşılan ;) Ama oyle tatlıkı cok zorda olsa katlanılmaya deger görünüyor. Maşaallah.
    Ben pek anlamam ama saçlarının dinlenme zamanı gelmiş canım..
    Bu arada derler ya çul giyse yakısıyor dıye... Senın için soylenmış emin ol. ;)

    YanıtlaSil
  17. döktürmüşsün çook sevimli olmuş!

    YanıtlaSil
  18. gene çok güzel dikmişsin.ellerine sağık.ayrıca pantalonda çok güzel.:)

    pelin-in.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. Çok cici olmuş, nefis! Eminim yolda şurda burda bu tilkili ceketi gören onlarca kişinin günü neşeleniyordur birden, ne güzel:)

    YanıtlaSil
  20. niloşun günlük aktivitilerini de paylaşırsan çok sevinirim.tüm gün işteyim. bilgisayarın başında nil'i görmek çok hoşuma gidiyor. kızımı hatırlıyorum:)

    YanıtlaSil
  21. Hahahaaa! Harika olmuş! çok neşeli! 2 seneye kalmaz, kızınız onu size giydirmez, ben giyeceğim diye tutturur söyliyim!
    www.kendindik.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.