Cumartesi, Mayıs 26, 2012

Nane Yeşili

Uzun zaman önce nane yeşili ipek bir kumaş almıştım. Günlük bir kıyafete harcamak istemediğim için de dolapta bekliyordu. Düğün mevsimi gelince bu kumaştan altı parçalı, yüksek belli, maksi bir etek diktirdim terzime. Üzerine kendim bir şey yaparım diye düşündüm.


Sonra kararsızlık başladı bende :) Dior' un volanlı korsesine bayılmıştım ilk gördüğümde, acaba o tarz bir şey mi olsa üstündeki dedim. Sonra renk aramaya başladım; mor desenli likralı tül, nar çiçeği kupra, bir de fotoğrafı olmayan somonu denedim. Bir türlü hiç biri içime sinmedi.
Arkadaş düğününe giyeceğim için volanlı korse fazla abartı kaçabilir diye düşünüp vazgeçtim, daha sade ve yumuşak bir şey olmalıydı. Sonra aklıma seneler önce aldığım nil yeşili çin ipeği kumaş geldi. Yumuşaklığı, dökümü ve rengi düşündüğüm havaya çok daha uygundu.


Kumaşım çok ince olduğu için çift kat, ensede dönen biyeyle bağlanan sade bir bluz diktim. Bir de iki rengin geçişi için yine evde bulduğum renkli deri şeritten bir kemer yaptım. Yeterince renkli olduğunu düşünüyorum :))

19 yorum:

  1. hayıııır hiç abartı olmazdıı, krem peplumun bile olabilirdi gibi sanki, bilemedim şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düğüne giyeceğim için krem rengi olmaz baştan da, korse model itibariyle olmayacaktı çünkü etek balık etek gibi değil basenden açılıyor. Neyse giyince daha iyi anlatabilirim sanırım :))

      Sil
  2. evet evet bu postu bekliyordum günlerdiiiir :):):) bence tamda söylediğiniz gibi arkadaş düğününe biraz fazla kaçabilrdi korse. kemer ve bluz harika olmuş :):)renkler şahane uymuş birbirini yutuyor sanki :) aynı renk kumaşlardan bendede var fakat sormak isterim eteğe kaç metre kumaş gitti. birde bu kadar ince biyeler benim hep kabusum :( varmı bir sırrınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eteğe yaklaşık 2m. kumaş gitti.
      Biyelerden ben de hoşlanmıyorum aslında, çok ince işçilik gerektiriyor. Yaparken bile sıkıldım :)

      Sil
  3. Sabırsızlıkla, fotoğrafları bekliyorum Laçin hanım.Çok güzel bir renk seçmişsiniz bence.Bende bu aralar yeşillere vurgunum.:)) Sizede çok yakışacağından eminin.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Renklere bayıldım ve kemerin tonları geçiş için gerçekten güzel seçim, üzerinizde görmeyi merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. eminim size çok yakışacaktır... bende merakla bekliyorum üzerinizdeki duruşunu...

    YanıtlaSil
  6. kumaşın güzelliği yumuşaklığı burdan bile belli oluyor. kemerde mükemmel olmuş üstünde görmek için sabırsızlandım

    YanıtlaSil
  7. Renklere bayıldım, keşke ben de giyebilsem bu renkleri ama alışkanlıkları değiştirmek zor.

    YanıtlaSil
  8. bugün kupra bi kumaş baktım peplüm blüz dikmek için ama blüz için olur mu bilemedim sizce

    YanıtlaSil
  9. mor esnek tüllü, uzun puf kollu daracık bir bluz, içine büstüyer ya da atlet...aklıma bu geldi benim:)))paylaşmadan edemedim:))

    YanıtlaSil
  10. LAcincim mangonun yeni sezon da olan ancak asla bulamadigim cunku ozel uretim oldugu icin sinirli sayida uretilmis ve geldigi gibide satilmis o tarz pliseli sari maksi etegide calismalisin.hatta yaparsan hemmen sipariside veririm:) cunku ciddi anlamda cokbegendim ancak yok:(

    YanıtlaSil
  11. LAcincim mangonun yeni sezon da olan ancak asla bulamadigim cunku ozel uretim oldugu icin sinirli sayida uretilmis ve geldigi gibide satilmis o tarz pliseli sari maksi etegide calismalisin.hatta yaparsan hemmen sipariside veririm:) cunku ciddi anlamda cokbegendim ancak yok:(

    YanıtlaSil
  12. sevim özerli doğan27 Mayıs 2012 18:48

    cok güzel görünüyorlar begendim üzerinizde görmek istiyorummmmmmmm...

    YanıtlaSil
  13. Laçhin hanım renklere bayıldım. Üzerinizde duruşunuda görmek isterim. Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  14. Dior un korsesi çok kokoş bence. İyiki o modeli çalışmamışsın. Aslında senin tarzında değil. Yeşil bluz daha sade ve güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Laçin, etek çok hoş. Yalnız birşey soracaktım.. Dikiş konusunda çok iyisin. Peki neden bazı işlerde terzi kullanıyorsun? Merakımdan soruyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiş konusunda terzi kadar iyi değilim hala. Bir de overlok ve reçme makinem yok :)

      Sil
  16. bayıldımmmmmmmmmmmm bu renge ve eteğee gerçekten çok hoşş

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.