Pazartesi, Mayıs 21, 2012

Krem Peplum Bluz


Geçen hafta yine instagram' da paylaştıklarımdan biriydi bu bluz. Burda dergisi mart 2011 sayısındaki 103 numaralı modelden çalışmıştım. Aslında bir elbise kalıbıydı ama ben sadece gövde kısmını kullandım. Kuplu kalıp bulmak baya zor, bunun kupları da hoşuma gitmişti. Modelin orijinalinde bel daha aşağıdaydı, peplum bluzlarda normal belin biraz daha yukarısında olmasını daha çok sevdiğim için belini yukarı alıp kestim. Kumaşım az olduğu için peplum kısmını tam kloş değil de yarım kloş olarak çalıştım. Esnek pamuk saten kullandığımdan kumaş oldukça kabarık durdu, belki de tam kloş fazla gelecekti.
Kenar bitişleri için yakaya ve kollara pervaz kullandım. Bütün kenarları da elde bastırdım.


Jean-mango(eski) / ceket-ben dikmiştim / ayakkabı - dorothy perkins /çanta- david jones(markafoni)


O gün öğlen bir arkadaşımın baby shower' ındaydık Nil' le. Önümüzdeki ay bir kız bebek daha geliyor inşallah aramıza. Hamileliğin son günleri çok heyecanlı geçiyor, onları hatırladım. Bir de o ilk doğduğu günler aslında çok güzel, insan sonradan çok özlüyor.
Ama bu hali de ayrı, 16,5 ay sonra Nil' le gezmelere gidiyoruz, yapışık şekilde geçiriyoruz günümüzü. O gün etraf çim olunca Nil' i içeride tutamadım tabii ki attı kendini dışarı. En son kalkarken üstü yemyeşildi. Üst-baş soyundu, dökündü anneannelere öyle gittik.





41 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş ve çok yakışmış, kotla bluzun rengini çok sevdim. Nil'e maşallah, pembe tütüsü ve beyaz gülüyle çok şık yine :)))

    YanıtlaSil
  2. bir çocuk psikiyatristi olarak yorumum daha fazla çocuk sahibi olmanız gerektiği yönünde:) herkes anne olmamalı bence ama sizin gibi özenli insanlar daha fazla anne olmalı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günümüzde çocuk sahibi olmak için on değil yüz kere düşünüyor insan. Bir sürü sebepten dolayı Nil tek çocuk olarak kalacak gibi gözüküyor. Keşke daha çok çocuğa da aynı imkanları verebileceğimizden emin olabilsem de fikrim değişse :))

      Sil
  3. Günaydın Laçin, yine çok güzel dikmişsin.Güle güle giyin...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş. güle güle giy.

    YanıtlaSil
  5. sevim özerli doğan21 Mayıs 2012 10:53

    cok güzel olmuş cok begendim... sadece saçınızın önlerini fazlamı kestirmişsiniz acaba on kısımları uzun cok yakısıyoda size söyleyeyim dedim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asimetrik olmasından sıkıldığım için bu kadar kısa oldu, ama uzatacağım önlerini.

      Sil
  6. Oyşş muhteşem güzellik, ikiniz de çok çok güzelsiniz, nazar boncuğu koy bence resimlerin kenarlarına :)) Saadetiniz daim olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  7. Bu bluzlar çok güzel ,size de çok yakışmış. Kilo verince g,ymek üzere bende alacağım bir tane..:) Ayrıca, hem yopuklu ayakkabı giyiğ hem de Nil'le kucağınızda gezebildiğiniz için sizi tebrik ediyorum gerçekten ve imreniyorum. Ben düşmekten çok korkuyorum, halen topuklulara dönemedim çocukla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topuklu giymek tamamen alışkanlık meselesi. Bir de rahat dolgu topuk olanları seçiyorum genelde, onlarla sıkıntı olmuyor.

      Sil
  8. sevgili Laçin eline sağlık bluz çok yakışmış. Kızına da tütü skirt'ü herhalde sen yaptın. Ama şu çimler meselesine dikkat et derim. Kene belası tekrar hortlamış şimdilik kırsal alanalrda var biz oğlanı artık çimli alanlardan uzak tutuyoruz ve bir sprey var ondan alıcam. Sen de al. Adını bilmiyorum reklamlarda gördüm. Aman dikkat..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tütüyü hazır almıştım.
      Ben genelde bizim sitede bırakıyorum çimlere, devamlı ilaçlama yapıldığı için bir sorun olacağını zannetmiyorum. Çocuklar çime basmalı mutlaka.
      Kene konusunda da devamlı kontrol etmekten başka çare olduğunu düşünümüyorum.

      Sil
  9. hanginize maşallah ne bu şıklı demeli?tabiki ikinizede bayıldımmmmmmm

    YanıtlaSil
  10. Laçin ellerine sağlık, bayıldım bluzuna :) Sana da çok yakışmış, maşallah:) Ben de istiyorum bundan ama ben yakasını sıfır değil de kayık yaka düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  11. elinize sağlık güzelde yakışmış.blüzün alt tarfını kloş etek gibimikesiyosunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, kloş etek gibi kesiyorsunuz. Boyunu da 20-25 cm arası alabilirsiniz.

      Sil
  12. teşekkür ederim en kısa zamanda kumaş alıp kollusunu denicem

    YanıtlaSil
  13. uzun zamandır sizi takip ediyorum bence süper şeyler yaratıyorsunuz... size özenmiyor da değilim hani... dikiş diken bir annenizin olması ve sonradan mimarlık eğitimi almış olmanız sizin için büyük şans... dikiş konusunda bi sizin yazılarınız bir de burda dergisi beni çok mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor... teknik anlamda bir eğitim almam gerekiyor. Bir kamu kurumunda çalışıyorum ve işim bütün günümü işgal ediyor... dikiş dikmeyi çok istiyorum ancak hem işimin bütün günümü bitirmesi hem de biri 23 diğeri de 4 aylık iki bebeğimin olması nedeniyle bu aralar iptal durumdayım...Onlarla 24 saat nasıl geçiyor anlamıyorum... sizi takdir ediyorum ve dikiş macerama destek olduğunuz için teşekkür ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda hanım size kolaylıklar diliyorum, iki çocuk çok güzel ama tam iki katı emek demek.
      sevgiler..

      Sil
  14. Merhabalar, yukarıda yorum yapan psikolog bayana katlıyorum.gercekten annelik cok yakışıyor,ins fikriniz değişirse Nİl yalnız kalmaz:) Benim de bebeğim henuz 4 aylık . Bastan beri Nil le maceralarınızı takip ediyorum,hatta bebekle zorda olsa hergün sadece size bakabilmek için İnternet'e giriyorum. Bebeklik dönemlerinin cok ozlendiğini ve sonra insanın uzuldugunu söylemişsiniz; benim için erken belki ama bende bebegimin yenidogan dönemini kotu gecen lohusalik dönemim yuzunden daha şimdiden özlüyor ve gercekten cok üzülüyorum. Sizi Nil le takip ederken ikinizede cok özeniyorum. İns bende hala düzelmemiş olan psikolojimi duzeltip,hamilelik kilolarımı da verdikten sonra kendime gelip kızımı cok mutlu ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melike hanım, doğumdan sonra kilo vermek tamamen genetik birşey. Kendinize 9 ay tanıyın mutlaka, çünkü o kadar zamanda aldınız onları.
      Lütfen üzülmeyin 4 ay çok güzel bir dönem, yeni hareketleniyor, oyunlar keşfediyor. Mutlaka beraber dışarı çıkın, vakit geçirin.

      Sil
  15. kızınız eşinize benziyorr çirkin yanii

    YanıtlaSil
  16. Bluz çok güzel ve de çoook yakışmış. Size ve Nil'e maşşallahlarımı iletiyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Nil mi,pamuk şekerimi? Çok tatlı bir bebek...(maşallah)

    YanıtlaSil
  18. ya yanlış anlaşılmasın nazar değmesin diye çirkin dedim

    YanıtlaSil
  19. laçinciğim bilgin olsun diye söylüyorum.sanırım blogspota taşındın.senin yazıların benim mailime gelirdi.blogspota geçince bu özellik ortadan kalkmış bilgin olsun dedim.ve yazıların bloğumun kumanda panelinde de çıkardı yazıların, haliyle bu yeni postlar da görünmüyor.ben senin postlarını çok severek okuduğum için birkaç gündür bir şey yayınlanmadığı dikkatimden kaçmadı :) keşke geçmeden önce diğer izleyiciler için bir postla haber verseydin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail aboneliğini ve rss i de taşıdım aslında, kumanda paneline düşmesi lazım. Ama düşmüyorsa friend connect' ten kendini silip tekrar ekleyebilirsin.
      Valla haber versem de birşey değişmezdi, yapmam gerekenleri yaptım ama sorun olabiliyor tabii :))

      Sil
  20. laçincim ilk fotoda nilin aynı sen olduğunu görüyoruz :) :) optum ikinizi de

    YanıtlaSil
  21. merhabalar,
    bluz çok yakışmış ve çok hoş olmuş, elinize sağlık.
    ben de burda'yı kullanarak pratik şeyler dikmeye çalışıyorum ama henüz modelleri değiştirmeye cesaret edemiyorum, o yüzden sizin sıkı takipçinizim.
    bluzun peplum kısmı sade olduğu için çok beğendim, yarım kloş dediğiniz ne demek? sanırım o yüzden sade durmuş? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kloş tam daireden oluyor, yarı kloş ise yarım daireden.
      Tabii daha sade oluyor.

      Sil
  22. ellerinize sağlık çok güzel

    YanıtlaSil
  23. laçin doroty perkins ayakkabı için bir soru,sipariş etmeye bi türlü cesaret edemiyorum.kalıpları nasıl?internette malum UK size var,sen hangi size aldın mesela?

    YanıtlaSil
  24. Laçin Merhaba peplum bluz için fermuar vs. kullandınmı?

    YanıtlaSil
  25. Laçin Hanım,

    Yukarıda sözünü ettiğiniz "Burda dergisi mart 2011 sayısındaki 103 numaralı model"
    linkine gittiğimde kalıba ulaşamadım, daha öncekileri de bulamamıştım. Yanlış yapıyorum herhalde. Yardımınızı rica ederim. Teşekkürler.

    Esen Tokad

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim verdiğim linkler kalıbın çizimleri zaten. Kalıbı indirmek isterseniz burdan : http://www.burdastyle.de/schnittmuster/heft-katalog/ ücretli olarak indirebilirsiniz.
      Burda dergisi her yerde var zaten, yeni sayılarını alabilirsiniz.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.