Perşembe, Mayıs 10, 2012

Çizgili Etek Siyah Bluz



Havalar bir gün sıcak, bir gün soğuk olunca insan ne giyeceğini şaşırıyor ve böyle arada kalmış bir kıyafet çıkıyor ortaya. Bugün giydiğim etek de bluz de benim yaptıklarımdandı; kendimden bir parçayı muhakkak giymeye çalışıyorum da, iki parça olunca daha bir keyifli oluyor :) Siyah-beyaz çizgili eteği aslında uzun zaman önce yapıp (bazı dikişlerini terziye yaptırıp) dolaba kaldırmıştım çünkü üzerine giyecek bir şey bulamamıştım. Bu ara takıntı halinde farklı dokulardaki kıyafetleri giymeye çalışıyorum. Mesela penyenin üzerine örme değil de dokuma kumaşlardan olması lazım illa, işte bu ara öyle.

Diktiklerim dışında : ceket-Vero Moda (eski)/ Bot-Zara (eski) / çanta-trendyol(eski) / bileklikler-kelepçe olan H&M, diğer ikisi peacocks' tandı çok eskiler.




Siyah bluzu geçen gün instagram' da paylaşmıştım, yine Nil' in öğle uykusunda bitirdiğim parçalardandı. Çok basit olarak kumaşı katlayıp üzerine bir tshirtümü koydum; önünü kısa, arkasını daha uzun şekilde biçtim. Kollarla da uğraşmadım, yarasa kol olarak omuz çizgisini uzattım. Tüm bitişler için aynı kumaştan hazırladığım biyeyi kullandım. Özellikle yuvarlatılmış etek uçlarını biyeyle çevirmek çok daha rahat oluyor, aklınızda olsun. Bir de biyeyi illa dışta gözükür halde kullanmanıza gerek yok, benim gibi içeri kıvırıp üstten makine çekerek de uygulayabilirsiniz.



Yakasını oldukça kapalı yaptığım için ensede minik bir yırtmaç yapıp biritli düğme kullandım. Bu tarz salaş üstleri dar eteklerle çok yakıştırıyorum, şimdi birkaç renk daha yapasım var bunlardan.

Ojeler ve bilekliklerin rengi aynı oldu bugün : ojeler pastel 91. Saçıma mecburen röfle attırdım bu arada. Yine paylaşmıştım evde saçımın önünü kendim açmaya kalktım, saç koyu bakır olunca küllü yapmak için çok uğraştım. Sonunda saçımın arkası kızıl, önü yeşildi :)) Paşa paşa kuaförün yolunu tutup hepsini kestaneye boyattım, birkaç yıkamada akınca önler yine yeşil oldu. Bari dedim röfle olsun, böyle birşey oldu. İsteyen olursa "evde saç nasıl açılmaz" konulu bir post yapabilirim :))

35 yorum:

  1. Çok tatlı olmuşsun Laçin'cim. hem fıstık hem tarz anne!

    YanıtlaSil
  2. Saçınız çok güzel olmuş, kısa saç bir insana ancak bu kadar yakışabilir herhalde.. Bluz çok şık, eteğin yırtmacı biraz derin olsa daha güzel olurmuş sanki, emeğinize sağlık ne güzel bir meziyet istediğini dikebilmek.. Bir de oje ve bilekliklerin renk uyumu süper olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. moda dergilerinden fırlamış gibi gözüküyorsun Laçin :) bayıldımmmmm

    YanıtlaSil
  4. tugbakulan@hotmail.com10 Mayıs 2012 21:17

    bende sizi takip edip saçımı açıcaktım ama olmaz heralde .saçımda röflem vardı baya diplerim geldi 3 aylık hamileyim ikinci tremesde boyatcam ama kuaföre gidiyim

    YanıtlaSil
  5. :)) çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Eteğin yırtmacı konusunda çok haklısınız, arada kaldı boyu biraz.
    Oje ve bileklikler çok tesadüfi oldu.

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim çıtır anne :))

    YanıtlaSil
  8. Altta boya yoksa evde röfle yapmak zor değil, benim altta çok işlem vardı bir de ana rengin kızıllığı çoktu ondan olmadı :(

    YanıtlaSil
  9. bluzun kuması nedi? çok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  10. sevgili laçin saçlarını çok beğendim güle güle kullan. bende birkaç gün önce evde boyadım kızıl tonlarında bir renk seçtim sonuç tam anlamıyla hüsran oldu şuan kırmızı saçlara sahibim boya konusundaki tecrübelerine dayanarak bu kırmızı saçlardan kurtulmak için sence ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil
  11. laçin hanımm sıkı takipçinizim:) bu kombine bayıldımmm ellerinize sağlıkk...ayrıca bugün ne giysem yarışasına katılmanızı şiddetle tavsiye ederimmm..:))

    YanıtlaSil
  12. Kizildan kurtulmak icin ya sacini daha koyu bir dogal tona boyamali ya da once hepsini acip sonra boyamalisin. Ayni koyulukta bir boyayla boyarsan alttan cikabilir tam kapatmayabilir

    YanıtlaSil
  13. size baktıkça saçlarımı kesesim geliyor. Ama kafamın toplu iğne ucu gibi görüneceğinden emin olduğum için uzun saçlarıma veda edemiyorum.

    YanıtlaSil
  14. cok güzel olmuş yakışmıs...

    YanıtlaSil
  15. Saçınız çok güzel olmuş bence.Özellikle 3. resimde yüzünüze ışık vermiş... Sanki cilt sorununuz da düzelmeya başlamış. Bir de allığınız ne acaba?:)

    YanıtlaSil
  16. yaa ben de evde açacaktım azıcık saçımı. ama benimkinde hiç işlem yok. korktum şimdi. aslında saçımı açıp yeşile boyayacaktım zaten.senin hikayeni dinleyerk de direk yeşil yapabilirim :)
    bu arada etek ve bluz şahane olmuş. bayıldım.

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık Laçin hanım.Her zamanki gibi yine çok hoş ve havalı görünüyorsunuz.Hem Anne olup, hemde bu kadar marifetli olmayı nasıl beceriyorsunuz?:)) Nilpota kucak dolusu sevgiler benden.Umarım benimde böyle tatlı bir kızım olur.Sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
  18. Doğal saç çok daha kolay açılır, eğer saçında işlem yoksa ve yeşile boyamak için açıyorsan bence evde yapabilirsin :))

    YanıtlaSil
  19. bluz çok güzel laçin hanımcım ellerinize sağlık güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  20. laçin saçımın diplerinde hiç işlem yok uçlarıda platine yakın sarı koyu kumral olan saçımı nasıl açabilirim sence turunculuk olmadan şimdiden teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  21. bayıldım bayıldım lacın :) ojelere bıleklıklere ve ozellıkle saca
    cok tarz ve sık olmussun :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Mukemmel gorunuyosun bayillldiim ama bu etegi haftalardir ariyorum nerden aldigini ogrenebilor miyim?

    YanıtlaSil
  23. e izledin mi klibi:)? benziyor dimii

    YanıtlaSil
  24. bence de eteğin yırtmacı dizde bile değil biraz sakil olmuş, keske ya hiç olmasaydı ya da biraz daha derin bir yırtmaç olsaydı. O da nazar olsun dersek:) (ne de olsa taze bir annesiniz buna bile bravo:) kombin, saç makyaj,takılar,hatta oje ve fotoğraf çekimleribile mükemmel bence.. diktikleriniz de hem güzeller hem de size çok yakışmışlar..

    YanıtlaSil
  25. anneler günün kutlu olsun öncelikle.. kombinler de süper.
    kaçırdım galiba bu konuyu, fotograf makinen nedir? memnun musun? bununla ilgili bi post hazırlar mısın? yeni makine için bir arayış içindeyim de.. sanırım eşiniz bu konuyla ilgiliydi.teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  26. Bu cuma pazarındandı yanlış hatırlamıyorsam.

    YanıtlaSil
  27. Teşekkür ederim, yırtmaç bence de sıkıntılı. Ben ona bir el atayım :))

    YanıtlaSil
  28. Teşekkür ederim.
    Canon 600d kullanıyorum çok memnunum ama fotoğraf makineleri hakkında çok bilgim yok. Eşim biraz bilgilidir o baya araştırıp buna karar vermişti.

    YanıtlaSil
  29. Çok teşekkür ederim Gizemcim

    YanıtlaSil
  30. Yazıda da belirttiğim gibi kendi üretimlerimden :)

    YanıtlaSil
  31. Duygu Dikmenoğlu' bu diyorsun beni gençken benzetirlerdi ona :)) Ama o kız orada 14 yaşında, ben 30 um :))

    YanıtlaSil
  32. Röfle seti veya "ekstra açıcı" diye yazan boyalardan kullanabilirsin. Sanki açıcı yazanlar daha iyi açıyor gibi geldi bana.
    Açtıktan sonra üzerine boya uygularsan daha iyi olur rengi, yoksa sırf açıcıyla biraz çiğ olabiliyor.

    YanıtlaSil
  33. çizgili modasını çok sevdim bu sene.. sana da bir başka yakışmış :)

    YanıtlaSil
  34. çok yakışmış.. acaba hangi model kamera kullanıyorsun? çekimler çok başarılı

    YanıtlaSil
  35. Çook beğendimm çook. Keşke satışını yapsanız da alsak ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.