Çarşamba, Ekim 19, 2011

Masallar



Birkaç gündür akşam rutinine yeni birşey ekledik, masal okuma. Her akşam yemek, banyo, pijamaları giyme ve emzirme sonrası Nil' i kucağıma alıp ona masal okuyorum. Şimdilik çok hoşuna gidiyor, zaten uykusu da gelmiş olduğu için sesimi duymak sakinleşip rahatlamasına yardımcı oluyor. (Teşekkürler Dexter, yeni sezonda oğluna masal okuyor o da :)

Akşamları erken ve kolay uyuyor böylece ama geceleri birkaç kez ağlayarak uyanıyor. Çoğunda da gözleri kapalı ve yaşlı oluyor. O an sakinleştirmek zor oluyor işte.

Neyse, masal kitabı konusunda henüz tam aradığımı bulamadım, Nil' in fotoğrafta elinde tuttuğunu markette bulmuştum. Bugün bir de D&R da Dünya Masalları diye bir kitap buldum. Tavsiyelere açığım.

Bir de bu ara kendimi daha iyi hissediyorum, her şeye yetişmeye çalışmıyorum. Yemeklerimizi, yoğurdumuzu yapıp geri kalan zamanı oyunla geçiriyoruz Nil' le. O yüzden pek üretim yok bu ara :))

46 yorum:

  1. ya çok tatlısın maşallah niloşşş, çok öpüyorum. ana-kız çok imreniyorum size.:)))

    YanıtlaSil
  2. maşallah diyeyim öncelikle.bez kitaplar var nile uygun.birde bizim ufaklık kocaman resmi olan az yazı yeri olanları tercih ediyor.şaşı kedi serisi var.kitap fuarından almıştık...

    YanıtlaSil
  3. http://www.idefix.com/kitap/her-gune-bir-masal-tarik-demirkan/tanim.asp?sid=O2H14V44AH3IN1U5HCIR

    Bu kitabı tavsiye ederim Laçin. Çok güzel bir masal kitabıdır.

    Nil çok tatlı maşallah..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ayyy maşallah, ben yerim bunu Laçin, her baktığımda 41 kere maşallah diyorum içimden, ne güzel bir çocuk bu böyle..Bir de şahane giydiriyorsun..ikiniz de süpersiniz..Nil'i kocaman yerime öper misin lütfeeennn?
    Ben de ikinizi kocaman öpüyorum..
    Sevgilerle,

    YanıtlaSil
  5. malesef biz küçük şehirde yaşıyoruz ve imkanlarımız sizin gibi değil.benim kızım da 3 yaşına giricek ve sürekli bende bir arayış içindeyim.ara ara buluyorum istediklerimi çoğu zaman da hayır:( kırtasiyeler dahil insanlar aptalmışım gibi bakıyordu yüzüme ''neee 1 yaş için mi nee 2 yaşmı??'' o yaşta ki çocuk ne anlar kitaplardan...ben sürekli aradım şimdi ise kızımın odasında kocaman bir kütüphanesi var..demek istediğim sizler çok şanslısınız özellikle Nil çok şanslı bir bebek...hep de öyle olr inşallah!! bu konuda defdefin annesi çok gzl listeler yayınlıyordu ben onu takip ediyordum burda pek bulamasamda:(

    YanıtlaSil
  6. Bakacağım, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Haklısın İstanbul' da olmanın çok avantajı var. Aslında sen de internetten bulabilirsin belki, sonuçta kargoyla her yere getirirler.

    YanıtlaSil
  8. Şimdilik sesimi dinlemeyi seviyor kitaplardan çok. Ben de hazır dinliyorken kitaplarla haşır neşir olsun istiyorum.
    Kitap fuarı iyi fikir tabii, çok uzak oluyor bana ama kurulduğunda gitmeye çalışacağım.

    YanıtlaSil
  9. GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR BEBEK NİL,ALLAH SAĞLIK VE ŞANS VERSİN DİLERİM FAKAT RESİMLERİNİ HEP BÖYLE SEÇ LÜTFEN (YANİ CEPHEDEN VE O BONCUK GÖZLERİNİ KOCAMAN AÇTIĞI FOTOLAR NAZARA ÇOK ELVERİŞLİYMİŞ GİBİ GELİYOR BANA :) )..
    BENDE İŞ BANKASININ YAYINLARINI ÇOK TERCİH EDİYORDUM.OĞLUM BEŞ YAŞINDA HALA ZEVKLE OKUYORUZ...BİRDE SAYFALARI HAREKETLİ KİTAPLAR ÇOK DİKKATİNİ ÇEKİYORDU...
    TEKRAR MAŞALLAH.

    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  10. zeynep aslı19 Ekim 2011 19:28

    Netten almayı düşünüyorsanız ben sizlere kipitap.com ve iş bankası yayınlarının kitaplarını tavsiye ederim.Ben birkaç kez aldım.Bu sitelerde kitaplar yaşlara göre kategorilendirilmiş..Aradığınızı bulabileceğinizi düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  11. Timaş Yayınlarının mini masallar serisi var ben Kipa'da bulup almıştım. Hatta 1 lira. Karga gakguk benim aldığım. Kitaba çocuğu ne kadar erken alıştırırsan o kadar sever diye düşünüyorum. Ben oturmaya başladığında daha vermiştim eline ve çok sevdi bizimki hatta ilk söylediği kelimelerden biri gakguk :)))

    YanıtlaSil
  12. evet aslında yeni döneme atıldınız sizde. bilmişlik gibi anlamayın lütfen söyleyeceklerimi.sadece yaşadıklarım. benimde kızım nil'den yaklaşık 6 ay büyük. uzunca bir süredir bizde üretkenlikle küstük, defne'm küstürdü. çünkü zaten günde (çalıştığım için) 2,5 - 3 saat görüşüyoruz ve bu zaman aralığında çok açık ve net bir şekilde sadece onunla ilgilenmemi istiyor. birde yaklaşık iki aydır "annemmmm" (tam olarak söylüyor artık :)) diyerek boynuma sarılıyor ki zaten o zaman bitiyor herşey, dünyada başka hiçbişey varmış gibi gelmiyor. ne ev işi, ne el işi, ne hobi...hepsi boş diyorsunuz o sarılıp öpmelere. Ama siz daha şanslısınız bizden, en azından sürekli nil sizinle. evet insan arada nefes almak istiyor. Geçenlerde bir yazınızda mesleğinize dönmek istediğinizi ve köreldiğinizi hissettiğinizi yazmıştınız. işte nil size annemmm diye sarıldığında:"iyiki yanındayım ve iyiki ilk anında yanındaydım" diyeceksiniz. benim çok keşkelerim kalıyor arkamda. çok uzattım galiba neyse. öpüyorum nil'i kocaman. hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  13. Ajda Yıldız Göl19 Ekim 2011 20:59

    YERİM BEN SENİ YA ÇOOOK TATLI MAŞALLAH!!!

    YanıtlaSil
  14. maşallah nilimize öncelikle.insan çocuğuyla her anı dolu dolu yaşamalı.çünkü boşa geçen bir günün bile dönüşü yok geriye.bu anını bu yaşını bile daha bulamazsın ama diğer işlere kayıp yaşamadan devam edersin bebeğin büyüyünce...bol bol öp kokla bebek kokusu muhteşem.şimdi kucağımda olsaydı nil:))

    YanıtlaSil
  15. o ayak parmaklarını kıvırışı yok mu ne kadar da masum :) kitap olarak behiç ak'ın (aynı zamanda karikatürüsttir) kitaplarını öneriyorum, resimleriyle hayaller kurabilir minik nil ...

    YanıtlaSil
  16. Kızım Ada'ya o daha minicikken kitap okuduk hep ama masallara cesaret edemedik açıkçası. Çok vahşi geldi masallar, kırmızı başlıklı kız, rapunzel falan. Nil'e anlattığından ziyade resimleri ve senin anlatışın önemli zaten. Bak bu kırmızı bir balık, aaa burda iki tane kirpi var diyerek onun ilgisini çekip kelimeleri kavramasına yardımcı oluyorsun. Ada 17-18 aylıkken yolda salyangoz gördüğünde tanıyordu.
    Anne kız çok tatlısınız, hep mutlu olursunuz inşallah ablacım, ayrıca sen her ne kadar çok benzemediğini düşünsen de Nil sana çok benziyor bence.

    YanıtlaSil
  17. meraba laçin öncelikle nil çok tatlı Allah bağışlasın.benimde 10 aylık bir bebeğim var o da geceleri bir kaç defa uyanıyor bende her uyandığında emziriyorum aslında kendisi uykuya dalmaya alışmalı artık sen uyandığında ne yapıyorsun ?

    YanıtlaSil
  18. nil hanım çok çirkin..(annem nazar olmasın diye bebekleri hep çirkin diye severdi).allah nazarlardan saklasın..allah bahtını açık etsin.sizin çizim yeteneğiniz de olduğuna göre masal kitaplarınızı neden kendiniz yazıp resimlemiyorsunuz..Kendi öykünüzü yazıp,resimleyebilirsiniz..Size özel bir kütüphane çok daha anlamlı olmaz mı....sevgiler..ben o zilliyi çıtır çıtır yerimmm..gülen'in 2zi.SeDeF

    YanıtlaSil
  19. merhaba,minik kızın için şimdiden masal okuman ne kadar güzel:))ben de doğacak kızımz vakti gelince aynı şekilde masallar okurum inşallah...kitap sevgisini kazandırmanın harika bir yolu..sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. İyi günler, henüz bekarım ama çocuklarla ilgili her şey ilgimi çeker. Size de http://www.birdolapkitap.com/ adresini tavsiye etmek istiyorum.Çocuk kitaplarını okuyup onlarla ilgili yorumlar yazan bir çiftin hoş ve bilgilendirici sitesi. İlerisi içinde yardımcı olur umarım :)

    YanıtlaSil
  21. İş bankası yayınlarında kadınların sadece yardımcı rolde olmadığı şahane kitaplar vardı ama isim olarak aklıma hiç gelmedi..((

    YanıtlaSil
  22. Merhaba, ben yapı kredi yayınlarından yaz masalları ve bahar masalları kitaplarını çok beğendim. Kızım da çok sevdi ama kızıma 6 yaşındayken okumuştum. Bu yaşta kızınızın ilgisini çeker mi bilemiyorum. Yine de kütüphanede yer alması güzel olur herhalde ilerisi için. Kitaplar mevsimlerin temasına göre dünya masalları içinden seçilmiş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. sevgili laçin benim oğlum 6 aylık doktorumuz ek gıdaya yeni başladı işin kolayına kaçıp sütaş babymix aldım ama içime sinmiyor nil'in yoğurdunu hangi sütten yapıyorsun ve maya olarak hangi yoğurdu kullanıyorsun merak ettim.çok titiz bir anne olduğun konusunda şüphem yok eminim herşeyi en ince ayrıntısına kadar inceliyorsundur nilpot için kullandığın ürünleri merak ediyorum.hangi bez,hangi şampuan,hangi mama vs...şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  24. Baştan çok da titiz olmadığımı söyleyeyim, bazı konularda öyleyim ama bazı konularda hiç değilim.
    Babymix' i Nil hiç sevmedi yediremedim, dr umuz bizim yediğimiz hazır yoğurdu da verebileceğimizi söylemişti arada onu da veriyorum. Ama genel olarak Sek günlük süt alıp yapıyorum.
    Prima aktif bebek kullanıyorum, beyaz paketli olan (adını unuttum şimdi) Premium Care kötü kokuyor bana göre mavi paketli olanı kullanıyorum. Şampuanı Chicco, doğduğundan beri kullanıyorum alerji gibi birşey yaşamadım. Mama vermiyorum.

    YanıtlaSil
  25. Laçin tam da bugün unnado'ya bakınca farkettim ya-pa yayınlarının kampanyası var 360 Öykü Serisi var 10 lu kitapları güzeldir, dili sade, resimleri gayet basit, Nil'in anlayabileceği düzeyde. Tavsiye ederim. Hatta kitaplara baktığımda aklıma siz geldiniz, buraya baktım ki tavsiye istemişsiniz, umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. aldım hemen :))

    YanıtlaSil
  27. sizin Nil güzeli için yaptıklarınız izlemek çok keyif veriyor abna çünkü benim de kızım 1 hafta sonra 6 aylık oluyor..İleri aylar için neler olacağını görüyor, tavsiyeleri not alıyorum :)

    Şimdi bende kitap arayışına girdim valla, babam kitap işinin içinde, hemen dedim tüm araştırmalarını yap babacım :)

    Külotlu çoraplarını nereden aldığınızı sorsam, iki bacağı farklı desen mi? Tchibo mu?

    Teşekkürler.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  28. Kızımın ilgisi çok çabuk dağıldığından ben henüz başlamadım..
    en kısa sürede inşallah...

    O ayak parmaklarını neden öle kıvırırlar acaba.. Durum'da öle yapıyor hep... :)

    YanıtlaSil
  29. çuf çuf masallar
    düt düt masallar
    diye masal kitapları var.benim kızım da 2.5 yaşında çok işimize yaradı ve çok beğendik tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  30. Selamlar LAcin , Bende bebegime masallar okuyorum ama bir arkadasin dedigi gibi bana masallar cok siddet vee aldatmaca üzerine kurulu , ben de sürekli masallari uydurarak ona daha mutluluk ve pozitiflik asilayan cümlelerle düzenliyoruum :))) . MAsallaar daki bazen alt konulari sevmiyorum ... iyileer hep basta eziliyor kandiriliyor sonra birseyler oluyor aa mutlu oluyorlar vs vss degistirdim artik heep mutlular hep mutlulaar , zaten zamani gelince yeterince görücek kötülükler neymis nasilmis :))

    YanıtlaSil
  31. Laçin 3 seri var hangisini aldın? 3-4 yaş falan diyor ana takıldım bende ?

    YanıtlaSil
  32. slm diger blogerler pzt gününe kadar yayını kesti.sanırım sen katılmıyorsun.

    YanıtlaSil
  33. Çoraplar Mothercare' den.

    YanıtlaSil
  34. Yaşa öyle diyor ama, aldım ben valla.

    YanıtlaSil
  35. Bu aralar pek blog okumadığım için hiç haberim yok, ilk defa duyuyorum.
    Keşke yayını kesmekle falan hallolsa bazı şeyler

    YanıtlaSil
  36. En güzel üretim Nil zaten... Başka birşeye gerek yok:)

    YanıtlaSil
  37. bütün yorumları okuma fırsatım olmadı, bahseden oldu mu bilemiyorum o nedenle.
    birdolapkitap.com sitesinde çok güzel kitap tanıtımları oluyor, orayı takip edersen mutlaka size uygun masallar kitaplarda bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  38. Zaten eğer kuzunun yemekleri ve yoğurdu ara öğünleri ile ve kuzuyla ilgileniliyorsa o zaman yorgunluk daha az oluyor ama eğer birde ev ısı olursa cok fena yormayın o kadar kendinizi zmanlaa kuzunuz buyudukce daha rahat olur diye düşünüyorum biz 7.5 ayligiz ve gece uykuları hala bölünüyor bazen pit diye uyuyor bazen ağlıyor uyuyamiyor rutini olan bbek gercekten cok mutlu ama bazen oluyor iste huysuzlullar hele bizimki suan bir sn durmuyor inanılmaz hareketli ... Bu arada halimiz aynı english home ;)) mavisi benimki ;)))

    YanıtlaSil
  39. Laçinim Cevdet'e 5 aylıktan b yana kitap okuyorm. Masalların yanında özellikle Nil'in yaşına uygun olan ve tavsiye etmek istediğim 2 seri var.

    1. İş Bankası Kültür Yayınları - Pisi Kedi

    2. Pocoyo serisi

    Bu kitaplar yazıdan çok resim içeriyor ve hikayeyi kısa cümleler kurarak anne-babanın oluşturmasına imkan tanıyor. Dil gelişimi açısından çok faydalı olması bir yana özellikle Pisi Kedi kitaplarında farklı dokularda materyal kullanılarak bebeğin zevk alacağı bir oyuncak yaratılmaya çalışılmış.

    YanıtlaSil
  40. Sevgili Laçin, benim oğlum 10 aylık.bizim de gece rutinimiz aynı.geceleri de en az 4 kez uyanıyor.biz gündüz rutinini hiç oturtamadık. biz uzunn sğredir kitap okuyoruz . ben Türkiye ye gittiğimde kitaplar aldım.bazıları bilinçli oldu. bazılarını ise vaktim olmadığı için görünce araştırmadan aldım. Dünya masalları araştırmadan aldığım kitaplar. oğluma birkaç tanesini okumayı denedim ağır geldi.ilgisi hemen dağıldı.masalların çoğunda da silah,vurma,kırma var. bizim sevdiğimiz ve bu aralar okuduğumuz kitaplar Koyun Russell ( oğlum bayılıyor) ve Sevimli Tren (Hobi Yayınları).Sevimli Trenin hikayesini pek beğenmedim.kitabı oğlum seçmişti resimlerine bayılıyor. hikayeyi de genelde ben uyduruyorum.
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  41. Merhaba Laçin,uzun yıllardır takipteyim ancak yorumlamak kısmet oldu.Tübitak yayınlarının çeşitli yaş gruplarına uygun kitapları var,resimlemeler çok güzel ve küçük yaş grupları için hikayeler kısa ve kalitesine göre fiyatları çok uygun.Online kitap satışlarında ve birçok büyük kitap evlerinde var. Bu arada Nil hanıma kocaman bir maşallah,güzel üretimlerinin devamını dilerim ;)

    YanıtlaSil
  42. merhaba laçin okulöncesi dönemde çocuklar işlem öncesi ve somut işlemler dönemlerini geçirdikleri için onlara masal okumuyoruz ya da anlatmıyoruz ancak soyut işlemler dönemine gectiklerinde soyut kavramları algılayabildiklerinde anlatıyoruz masalları bu çok önemli bi konu bence okunacak kitapların hikaye olmasına dikkat edilmeli

    YanıtlaSil
  43. Nasil seyler okumami tavsiye edersin peki hikaye olarak ?

    YanıtlaSil
  44. Merhaba çocuk kitaplarında seçenek o kadar çok ki bazıları hakkında fikir edinmek isterseniz bloguma beklerim.. :)

    YanıtlaSil
  45. mesela
    morpa nın hikaye setleri (öykü yağmuru) var tabi büyük yaş gruplarına göre ama şimdide okunabilir

    YanıtlaSil
  46. Merhaba.Kızınıza kalın kitaplar yerine ince ve cümleleri en fazla 3 er kelimeden oluşan hikaye kitapları alabilirsiniz.Ayrıca ya-pa yayınlarının karton sayfalı çantalı öyküler serisi hem kızınızın mülkiyet duygusunun gelişmesinde yardımcı olacak hem de beraber hoşça vakit geçirmenizi sağlayacaktır.Şehr-i Bursa'dan sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.