Çarşamba, Ekim 05, 2011

Nil ve Defne Buluşması



Mordolap' la uzun zamandır konuştuğumuz bebeklerimizin buluşmasını sonunda gerçekleştirdik. Nil' in sık görüştüğümüz arkadaşları var aslında hepsi büyük ve özellikle bebekken bu ara çok büyük oluyor, çok oynayamıyorlar. Ama Defne Nil' den sadece 3 hafta büyük olduğu için iyi anlaştılar.

Gülüşleri, ağlamaları, hareketleri birbirlerine inanılmaz benziyor. Neredeyse aynı mimikleri yapıyorlar. Defne taytaylara başlamış, konuşma konusunda da çok istekli. Nil' in konuşmak için bir çabası yok maalesef :(



Önce Nil biraz sakin durdu, Defne oynamaya daha istekliydi. Sonradan ikisi de açıldı da güzel oynadılar. Tabii ki en sevdikleri oyuncaklar kumandalar, telefonlar ve kablolardı. Birkaç unutulan oyuncakla da oynadılar, haklarını yemeyeyim. Nil saksı topraklarını mıncıklama konusunda Defne' yi yoldan çıkarttı. Biz gittikten sonra kurallara geri dönmüştür diye düşünüyorum.



Onlar oynarken biz de biraz muhabbet ettik. Bu sosyalleşme bana da Nil' e de çok iyi geldi :)

 

19 yorum:

  1. ay ne güzel olmuş ohh sefanız olsun anne-kızların keşke bende istanbulda olsaydım benide alın aranıza derdim iki çiçek bir böcek olurlardı berkede aydaşları nede olsa :)

    YanıtlaSil
  2. He he yerim ben onların çırpı bacaklarını ... Maşallah Allah nazarlardan korusun ....

    YanıtlaSil
  3. ayy maşallah ne tatlılar ikiside kimbilir neler konuştular sessizce nasıl oyunlar kurdular kendi dünyalarında =)

    YanıtlaSil
  4. Lacin kati gida ile ilgili fikrini sorucaktim nil kati gidaya gecerken once emzirdin sonra sebze puresi vs mi verdin yoksa once kati gidalar sonra anne sutumu cesitli fikirleri ogrenmek istiyorum
    Tesekkur ederim simdiden

    YanıtlaSil
  5. Dr umuz önce emzir sonra ver demişti ama Nil çok iştahlı bir bebek olmadığı için emzirdiğimde doyuyor başka birşey istemiyordu. O yüzden önce yemeğini yiyor sonra emziriyorum genelde.
    Kendi bebeğine ikisini de deneyebilirsin.

    YanıtlaSil
  6. Bu arada ben hiç sebze püresi vermedim. 4 aydan sonra kaşıkla yemeye alışması için yoğurt ve meyve püresi verdim azar azar. 6 aydan sonra da ne yemek yaptıysam onu veriyorum.

    YanıtlaSil
  7. çok tatlılar Allah bağışlasın yokluğunu göstermesin inşallah

    YanıtlaSil
  8. allah bağışlasın canım ;)

    http://cansansalmoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Bir ayda cok sey değişecek eminim bir dahaki buluşmalarında dirdir konuşurlar :) güzel bir gün icin teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  10. Nasil sebze puresi vermedin?? Yaptigin yemegi catalla ezip mi veriyorsun? Bende patates puresi yapmak icin bir alet vardir ya onunla ezip haslanmis sebzeleri veriyorum yemek yapmaya vakktim olsada keske yediklerimizden verebilsem:((

    YanıtlaSil
  11. Doktorum ona ayrı yemek yapmayacaksın dedi, ben de onu dinliyorum. Ne yiyorsak çatalla ezip verdim önce, çorbayı zaten içiyor. Artık çatalla yedirmeye başlıyorum.
    Tavsiyem pütürlü yiyeceklere alışması için alet kullanma, sadece çatalla ez. Yavaş yavaş alışır.

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel herkez nefes almış anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  13. cok tatlilar masallah...

    YanıtlaSil
  14. laçincim bizde doktora bizim yediklerimizden vermemizin sakıncasımı var diye sorduk oda hayır ama biz cocuğa yediği en az miktarda bile en faydalı nasıl besleyebiliriz onun düşüncesiyle yemekleri ayrı yapıyoruz çocuk için biz büyüklerin çorbalarının birçoğu onun için şu etapta besleyicilik yönüyle ona özel pişen çorbalar kadar besleyici olmadığı için yani aldığı zaten 1 fincan yada 1 kasede yani minimum miktarda maksimum fayda sağlamak hedef o yüzden bizlerin çorbasının şu etapta ona ayrı hazırlanana göre daha zayıf görüyor buda benim doktorumun görüşü bende ikna oluyorum dedikleri bana mantıklı geliyor tüm annneler için böyle ikna olmak doktoruna inanmak güvenmek farklı düşünceler olsada
    belgin

    YanıtlaSil
  15. Ayyy ne güzellllerr maşallah ya..
    Bende çok istiyorum kızımı onun yaşıtında biriyle oynamasını..
    ama şu varki benim cadım ne emekliyor ne taytay yapıyor şuanda. sadece sürtünüyor ve ellerinden tutup yürütmemizi istiyor.. Ne zaman emekliyecek diye bekliyorum vallahi.. Taytay yapmayada hiç meraklı değil... :)

    YanıtlaSil
  16. Laçin merhaba canım,
    sana çok benziyor Nil Hanım.Pekte şeker.Sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü yaşasın inşallah.Çok uslu bir bebeğe benziyor ama :)

    YanıtlaSil
  17. merhaba;bloğunuza bayılıyorum ve her sabah ilk işim bilgisayarı açar açmaz sitenizi ziyaret etmek.Allah size kızınız ve eşinizle beraber nice güzel günler göstersin bizde burdan izleyelim:))

    YanıtlaSil
  18. Tabii ki herkes doktoruna güvenmeli kesinlikle.
    Bizim doktorun da mantığı, herşeyden denemeli böylece ağız tadı oluşmalı. Eğer tadsız tuzsuz şeylerle başlarsa yemek yemektan soğuyabiliyor bebekler. Kendin yemeyeceğin şeyi bebeğe verme diyor kısaca.
    Ama ben de o yemeye başladıktan sonra bizim yemekleri daha özenli yapıyorum.

    YanıtlaSil
  19. Her bebek çok farklı, belki de bir anda yürür. Bazısı hiç emeklemiyor bile.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.