Çarşamba, Eylül 07, 2011

Mavi Plise Etek



Sonunda aldığım plise kumaşlardan birini değerlendirebildim, düz maksi etek diktim. Hazır plise kumaşlarla çalışmak çok kolay değil, hem biçerken hem de dikerken yamulabiliyor. O yüzden en basit şekilde dikdörtgeni kenarlarından dikip bel kısmına uygun renkte bir lastik ekledim. Plise kumaşım şifon olduğu için de içine astar kullandım. Etek ucunu sık ayarlı zigzag dikiş çekerek bitirdim. Dikişin hemen dibinden de kumaşı kesip temizleyince bebe overloğu gibi oldu. Bu bitirme tekniği özellikle ince kumaşlarda iyi sonuç veriyor.



Eğer böyle dar değil de piyasadakiler gibi bol (kloş) modellerden istiyorsanız düz kumaştan kloş bir etek dikip plise yaptırmaya vermeniz gerekir. Hazır plise kumaşlarla o model olmuyor maalesef. Sonbahara kiremit rengi trikodan ne güzel olur mesela.

beyaz üst-?/ etek-ben diktim/ sandaletler-canzone (çok eski)/ çanta-limango olmalı.



Ve "arka planda Nil' i bulun" fotoğrafı.

Geçtiğimiz pazar günü evde saçımın rengini açtım bir ton, (nasıl yaptığımı anlatacağım) artık altın kumral gibi bir şey. Her ne kadar koyu gözükse de güneşte güzel parlıyor, sevdim.

10 yorum:

  1. İkiniz de çook tatlısınız... Maşallah. Sizin gibi becerikli olmayı çok isterdim. Ancak 5 yaşında ikiz oğullar ve iş hayatıyla değil bişiy dikmek bişiy alabilmek bile çok zor:) :) Ama sizi izleyip elimdekilerle nasıl değişik kombinler yaratabilirim diye bakıyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. SAÇINIZ ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR .NİLDE ÇOK TATLI SİZİN RESİMLERİNİZİ KİM ÇEKİYOR?

    YanıtlaSil
  3. Genelde kendim cekiyorum. Makinenin zamanlayicisiyla

    YanıtlaSil
  4. Allah kolaylik versin, cocuk buyutmek basli basina bir is zaten.

    YanıtlaSil
  5. Etek çok güzel olmuş. Denemek istiyorum bakalım becerebilecekmiyim?

    YanıtlaSil
  6. çok beğendim ben bu eteği yapılışıda basit duruyor denemek istedim. güle güle giyin sizde

    YanıtlaSil
  7. Laçin haklısın plise dikmem çok zor ama sen başarmışsın tebrik ederim, ben pliseli kumaş dikecek potansiyelde olmadığımdam sanırım düz dikip plise yaptırmam gerek ki burda yapan olduğunu sanmıyorum, ellerine sağlık harika olmuş, saks mavisi bana daha sevimli gelmeye başladı, bu sene o kadar çok kullanılıyor ki? Ben de bu renkte bişeyler dikmeliyim sanırım...

    YanıtlaSil
  8. Plise dikişi biraz zor ama yapılamayacak şey değil. Sadece normal kumaşlardan daha çok dikkat istiyor. Biraz pratikle yapılabilir.
    Çünkü dediğin gibi plise yaptıracak yer oldukça az, kloş etek isteniyorsa hazır almak daha mantıklı.

    YanıtlaSil
  9. bu eteğin aynısından bende de var fakat ben Terkos pasajından almıştım :) markası Atmosphere. Keşke yeteneğim olsa da her rengini dikebilsem diyorum :)

    YanıtlaSil
  10. [...] Bu yazımdaki eteğin kumaşının krem rengini de almıştım pazardan, ama renk olarak kullanışlı bulmadığım için boyamaya karar verdim. Haki toz kumaş boyasıyla su dolu kovada bekletmek suretiyle rengini değiştirdim. Haki renk boya kullanmama rağmen açık yeşil bir renk çıktı ortaya. [...]

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.