Cuma, Eylül 16, 2011

Leopar Puset Minderi



Puset minderleri, anneler bilir, inanılmaz kirlenir. Her ne hikmetse yaptıkları materyalin de silinince bir türlü lekeleri çıkmaz. Bodrum' da çareyi çamaşır makinesine atmakta bulmuştuk, iki günde bir yıkıyordum. Ama bakım talimatlarında, tabii ki, "elde yıkayınız" yazdığı için kumaşı arıza vermeye başladı. Dikişin bir yeri de hafif attı.

Olctum,bictim, diktim.acaba bu ne :-) on Twitpic

Ben de uzun zaman önce yapmam gereken şey için kolları sıvadım. Önce güzelce ölçtüm, biçtim minderin şeklini belirledim. Sonra penye leopar kumaştan minderi diktim. İçine elyaf geçirdim. Kemer çıkış yerlerinin ölçülerini tekrar pusetin üzerinde aldım ve ilik şeklinde makine geçip ortalarını keserek yuvaları açtım. Penye kumaş kullandığım için kesince atma problemi olmadı. İki üst ve bir alt kemer çıkış yerini açınca minder tamamlandı.

Minderle takım olsun diye kemer korumalarını da yaptım. Hani şu fasulye şeklinde olanlardan :) Bunun için aynı şekilden bir koruma için dört tane kestim. İkisini birbirine dikip içine elyaf koydum. Diğer ikisini ise elyafsız dikip kemerin geçmesi için iki tane ilik açtım. Son olarak da bu oluşan iki parçayı elyaflı olan dışta kalacak şekilde birbirine diktim.

Tam Nur Yerlitaş modeli oldu :)



31 yorum:

  1. walla çok hoş olmuş ellerine sağlık. bu şekilden ne olduğunu hemen bildim ama asla leoparı tahmin edemezdim. güle güle kullansın minnoş

    YanıtlaSil
  2. inanamıyorum sana Laçincim, harika bir fikir ve uygulama. Senin yüzünden evlenip çocuk doğurucam o olucak:) Bunları hayata geçirebilmek için sabırsızlanıyorum!:) Eline emeğine ilhamına sağlık..


    ♥HeelsAreMyDrugs♥
    ♥HeelsAreMyDrugs♥

    YanıtlaSil
  3. merveli tatlar16 Eylül 2011 12:46

    söyleyece kelime bulamıyorum müthiş olmus maşallahhh sizee

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. llerine sağlık laçincim :) bence sen bu işi fırsat buldukça yapıp dükkanda satmalısın :)
    ve satarsan ilk müşteri benim ama :) ...hatta slıngler gibi bir furya bile çıkar valla.
    sevgiyle, mutlu kal...

    YanıtlaSil
  6. evet gerçekten çok kirleniyor....
    Çok güzel olmuş ve süper bir akıl tebrikler...

    Nilde çok tatlı olmuş....
    saçlar baya uzamışşş...

    YanıtlaSil
  7. yavrum ya leoparlar için de süper :)

    YanıtlaSil
  8. Bu benim çocuklarıma hep yapmak istediğim bir şeydi.O zamanlar dikişten anlamazdım, kalmıştı.Bir daha çocuğum olursa kesin yaparım.:)Yıkanabilir olması büyük kolaylık.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  9. kesinlikle harika olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. süper olmuş şu aralar tamda benim sorunum olan bir durum ama yapamayacağım için böyle gıptayla bakıyorum sadece...güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  11. Ba-yıl-dım. Desene, minnoşa, ve bir post önceki saçlarına. Her postunu inanılmaz zevkle okuyorum. Elini neye atsan harika oluyor... Gerçekten...

    YanıtlaSil
  12. süper olmuş laçincim ellerine sağlık. Valla benim de puset için böyle bir çözüm bulmam lazım. Zira kendi kumaşı polyester olduğu için Eren 10 dk. bile otursa sırtı sırıl sıklam oluyor. Penye bir ıkumaştan böyle bir minder yapıp sabitlemeli.

    YanıtlaSil
  13. ESKİDEN BEBEKLERDE LEOPAR KULLANILMAZDI İNSAN GÖRDÜKÇE ALIŞIYOR.

    YanıtlaSil
  14. valla artık daha ne denebilir ki ne güzel şeyler yapıyorsun bravo. Nil'de böyle becerikli bir anneye sahip olduğu için inanılmaz şanslı hissetmeli kendini :)

    YanıtlaSil
  15. gerçekten harika olmuş ya, inanılmaz ilham veriyorsun bana :) siteni her açtığımda "yine ne yaptı kim bilir" diyorum :)


    http://gelinyolu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Maaşallah Nil'e, çok tatlı çok! Nur Yerlitaş benzetmesini okuduktan sonra resimlere baktım da, hakikaten görse bayılır :D

    YanıtlaSil
  17. valla mukemmel olmus.. aynisina benim de ihtiyacim var, ama bende dikecek ne yetenek ne de sabir var :) acaba bunlarin haziri satilmaz mi bir yerlerde?

    YanıtlaSil
  18. Keske bizede yapip satsaniz sitenizden aynisina bizimde cok ihtiyacimiz varrr??

    YanıtlaSil
  19. Harika olmuş bayildimmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  20. yasemin çanga17 Eylül 2011 02:41

    süper süper süper.... Bebişim olduğundan beri pusetin içine örtü seriyorum.. yanlardan sarkar,bebişin altında toplanır,kol emniyeti örtünün altında kalır..:) rezalet :)tam ne yapsam ne etsem derken imdada yettin.. :) hemen dikişe oturup yapıcam ölçüler bizimkine hemen hemen uyuyo sadece kemer yerleri biraz kayıyor onuda ben yapıyım artık diimi:) herşeyi devletten beklememek lazım.. :) çok çok çok teşekkürler...........

    YanıtlaSil
  21. ellerinize sağlık daha iyisi olamazdı çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  22. merhaba öncelikle seni kutlarım.benim 6 aylık bir oğlum var hamileliğim esnasında bebekle ilgili birşeyler araştırırken blogunla karşılaştım ve o günden beni imrenerek seni takip ediyorum.maşallah diyorum başkada birşey demiyorum elinden herşey geliyor ,yakıştırmasını biliyorsun zaman bulup yapıyorsun yaptıklarını yazıyorsun bebişine bakıyorsun ne diyim atom karınca olsa bu kadar olurdu.nasıl başarıyorsun bu kadar şeyi aynı anda yapmayı yani saçını kendin boyuyorsun,dikiş dikiyorsun,düğün dernek hiç bitmiyor hepsine ayrı elbise dikiyorsun sana bayılıyorum.nasıl yetişiyorsun merak ediyorum evinde devamlı yardımcın varmı mesela.ben 6 aydır hiçbirşeye zaman ayıramıyorum sen nasıl başarıyorsun biraz anlatırsan çok sevinirim

    YanıtlaSil
  23. Çizimleri görünce aklıma solidworks programı geldi.İnsan mimar olunca ölçülü hesaplı çalışması daha bir kolay oluyordur eminim :)Size ve bebeğinize sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Görmedim bunların hazırını.

    YanıtlaSil
  25. Teşekkür ediyorum öncelikle takinim için.
    Evimde devamlı yardımcıyı bırak, temizlik için bile ancak 2 ayda bir falan alıyorum yardımcı. Herşey yetişmiyor tabii ki ama idare ediyorum.

    YanıtlaSil
  26. Bu pusetin ici col dar dimi simdi kizim cok rahat sigiyor ama 1 yasinda falan nasil sigicak merak ediyor acaba genisleme ozelligi varda ben mi farkinda degilim??

    YanıtlaSil
  27. ay bundan benimde dikmem lazım acil olarak ... kirlenmeden kullanayım en azından ben kılıf dikip üzerine geçirmeyi düşündüm...

    YanıtlaSil
  28. Bence dar değil ama, bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  29. Yeni pusetlerde icindeki o kulakciklari fermuarli yapmislarki ilerde ciksin ve ici genislesin diye chicco ucretsiz yapariz dedi bize fermuarli degisikligi bilgin olsun:))

    YanıtlaSil
  30. [...] in puset minderinin kumaşından baya kalmıştı, kendime hırka dikeyim dedim baya önce. Buradaki puanlı hırkayı [...]

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.