Pazartesi, Temmuz 04, 2011

Haki Elbise Vers.3



Dün de bir düğüne davetliydik, bir günde yine bir elbise diktim. Haki yeşili likralı saten kumaş kullandım. Bu kumaştan 3. elbisemi diktim. İlkini burada, ikincisini ise burada görebilirsiniz. Hazır Burda kalıbı kullandım. Fotoğraflar pek detaylı değil, cep telefonuyla çekildi maalesef.
Düğünden önce kuaföre gidip saçımın asimetrik olan şeklini bozdurdum, artık hafif küt şekilde. O saç dalgalı olunca hafif babaanne tarzında oluyor ama ne yapayım biraz uzayana kadar böyle. Bu arada saçımın önlerinde hafif açılma varmış doğum sonrası aşırı dökülmeden. Ama kuaförüm saçımın iyi durumda olduğunu, dipten yeni saçlar geldiğini söyledi çok sevindim.

Bu haftasonu bir de şalvar diktim Burda temmuz sayısında vardı kalıbı. Cumartesi kumaşını aldım, aynı gün yıkadım. Pazar günü de diktim. Giyince onu da yayınlarım, çok kolay bir kalıp ve çok güzel duruyor. Haftasonu babasına teşekkürler, bir sürü şey yaptım sayesinde :)



Canım bu ara renk kullanmak istiyor. Haki elbiseye lila oje, sitrin yüzük, bordo çanta..

24 yorum:

  1. laçin tek kelimeyle şahanesin bayıldım

    YanıtlaSil
  2. Selam,
    Çok yakışmış. Ellerine sağlık. Bende şalvar dikmek niyetindeyim. Hatta kumaşımı bile aldım. Ama hiç alt dikmedim bu acemilikle batırırım diye endişemden cesaret edemedim. Banada cesaret gelir belki. Sabırsızxlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bahsettiğim model çok kolay, batırma imkanın pek yok. Hele ki jarse kullanırsan.
    İlk fırsatta yayınlayacağım.

    YanıtlaSil
  4. çok şıksın her zamnki gibi canım ama ben bi önceki postundaki saçlarını sana daha çok yakıştırıyorum, ön kısmı uzun, sivri ve dümdüz:)) ben de bi bol paça pnatolon dikmeyi düşünüyorum , sen yayınla belki şalvar dikerim ben de :))

    YanıtlaSil
  5. ne güzel yaa bende hep istiyorum ama bişey yapamıyorum:( çalıştığım için mi acaba?haftasonu olabilir ama yinede zaman kalmıyor.zamanını iyi kullananlardansınız.hep imrenmişimdir böyle insanlara.çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Laçin iki elbise de çok güzel.ben de puantiyeyi çok severek giyiyorum,dikiş konusunda yeteneklisin gerçekten...

    YanıtlaSil
  7. lila rengi ojenin bu tonun hiç bir yerde bulamıyorum hangi marka kullandığını öğrensem süper olur :)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş ellerinize sağlık şalvarıda bekliyorum merakla ayrıca şalvarın üstüne ne giyeceğinizide çünkü ben bir türlü kombinliyemiyorum

    YanıtlaSil
  9. Lacin herseye yetisiyorsun. Nil, esin, arkadaslarin...Ve hala uretmeye devam ediyorsun, gercekten senin pozitif bir enerjin var!

    YanıtlaSil
  10. Yine harika bir iş çıkarmışsınız.Ben de dikiş makinası almak istiyorum bana kullandığınız modeli yazarsanız sevinirim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Bu Avon' un luxe lavender rengi.

    YanıtlaSil
  12. Singer mars2818 kullanıyorum. Ama benimki artık üretilmiyor, onun yerine singer' in en basit makineleri de işinizi görür.

    YanıtlaSil
  13. O modeli seviyordum ama artık çok kişide görmeye başladım, sıkıldım. Klasik bir model olsun dedim uzatırken.

    YanıtlaSil
  14. Çalışırken başlamıştım ben dikişe. Vakit yaratırsanız yaparsınız.

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel ama benim bu kumaşla diktiğin tek omuzlu, fuşyalı model favorim. o modeli kalıpla dikdi ise hangi burda olduğunu yazabilir misin? Ben geçmiş postlarda bulamadım...

    YanıtlaSil
  16. Onun kalibi yok kendim cikarmistim

    YanıtlaSil
  17. Harika iş çıkarmışsın ! çokta yakışmış sana.. benimde favorim fuşyalı olan.. hiç ama dikilmiş gibi durmuyor elbiselerin sanki hazır :) Bu arada düğüne gittiğin yer Yeşilköy Çınar otel mi ??

    YanıtlaSil
  18. yine çok güzel bir elbise, maksi elbise ile ilgili bir yazı yazarsan sevinirim. benim gibi dikmek isteyenler vardır.

    YanıtlaSil
  19. Lacın hanım merhaba,

    Ellerinize saglık cok guzel olmus.

    Kumasları nereden alıyorsunuz? Ozellıkle likralı veya penye kumasları. Ben birtek cuma gunu olan kadıkoy pazarını bılıyorum ama calıstıgım ıcın gıtmek pek mumkun olmuyor. Tesekkurler

    YanıtlaSil
  20. lachin şalvarın kalıbınıda yayınlarmısın. lütfen

    YanıtlaSil
  21. evet orası :)

    YanıtlaSil
  22. Eskiden pazara gidiyordum ama artık gidemiyorum bebekle. Onun yerine Ümraniye kumaşçılar sokağından alıyorum.

    YanıtlaSil
  23. benim kullandığım burda temmuz sayısında var.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.