Cuma, Ekim 22, 2021

Ana Yemeklerinize Eşlik Edecek Lezzetler

Lezzetli ana yemekleri pişirerek hazır hale getirdiyseniz bu yemekleri renklendirebilecek farklı lezzetleri de sofranıza dahil edebilirsiniz. Ana yemeklerin yanına pilav kadar yakışabilecek alternatiflere ihtiyaç duyuyorsanız birbirinden ilginç yiyecekleri inceleyebilirsiniz.

 

Patates Graten

Patates tıpkı pilav gibi ana yemeklerin yanına sık sık konuk olanlar arasındadır. Ana yemeklere genel olarak püre haliyle eşlik eden patatesleri dilerseniz farklı bir formda da hazırlayabilirsiniz. Graten şeklindeki patatesler pilavı size unutturabilecek eşsiz bir lezzet sunar.

 

Fırında Mücver

Birçok farklı ana yemeğin yanında tüketebileceğiniz fırında mücver sayesinde lezzetli sofralara sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda bu yemeğin pratik bir şekilde hazırlanabilir olması da en önemli avantajları arasındadır.

 

Izgara Sebze

Şişlere sıra sıra dizebileceğiniz etler yerine bu defa rengarenk sebzeleri tercih edebilirsiniz. Ana yemekleri hafifleten ve sağlıklı beslenmenizi destekleyebilen ızgara sebzeleri farklı ana yemeklerinizde değerlendirebilirsiniz. Sebze tercihinizi ana yemeklerinize göre yaparak uyumlu bir sofra hazırlayabilirsiniz.

 

Ispanak Topları

Ispanak yemeğini sevmiyorsanız alternatif olarak özel ıspanak toplarını deneyebilirsiniz. İçerisindeki malzemeleriyle lezzetli bir yiyecek olarak öne çıkan ıspanak topları aynı zamanda vitamin deposu özelliğiyle de birçok kişi tarafından tercih edilir.

 

Fırında Baharatlı Patates

Patates kızartması ana yemeklerin ve özellikle etli yemeklerin yanında en sık tercih edilenlerdendir. Lezzeti ile adeta bağımlılık patatesi yalnızca yağda kızartmanıza da gerek yoktur. İsterseniz fırında da bol baharatlı olabilecek şekilde lezzetli bir patates hazırlayabilirsiniz. Baharat seçeneklerini tamamen kendi damak zevkinize göre seçebilirsiniz.

 

Mantar Sote

Pratik bir şekilde ana yemeklerinize eşlik edebilecek alternatif bir lezzet arayışı içerisindeyseniz mantar soteyi deneyebilirsiniz. Et yemekleri ve tavuk yemekleri başta olmak üzere birçok farklı yemeğe yakışan mantar sote lezzetiyle ana yemeklerinize muhteşem bir şekilde eşlik eder.

 

Kaymaklı Bulgur Pilavı

Yemeklerin yanında pilav tüketmekten hoşlanıyorsanız iyi bir alternatif olarak bulgur pilavı deneyebilirsiniz. Nefis tarifleri olan bulgur pilavını isterseniz kaymaklı olarak da yapabilirsiniz. Ana yemeği gölgede bırakabilecek lezzete sahip olan bulgur pilavı tarifleri sayesinde akşam yemeklerinizi son derece lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.