Cuma, Ekim 30, 2015

DİKTİKLERİM : Pembe Plise Etek

pembe_plise_etek1

Hazır plise kumaşlara zaman zaman rastlıyorum ama dikişinin biraz uğraştıracağını bildiğimden sadece bakmakla yetiniyorum. Ama geçenlerde cuma pazarında bu pembe kumaşı bulunca dayanamadım. Yapısı satene benziyor -ki aslında satenden hiç hoşlanmam- ve pliseleri bozulmasın diye arka tarafı tümüyle telalıydı. ( dikerken söktüm tabii ki telayı)
Bu kumaşlarla maalesef o piyasadaki kloş plise etekleri dikmeniz imkansız. Onun için polyesteri yüksek (pliseyi iyi tutsun diye) bir kumaştan kloş eteği biçip dikmeden önce plise yapan bir yere götürüp güneş pli yaptırmanız gerekiyor. Bu tarz hazır plise kumaşlardan ise bence sadece dümdüz modeller yapılmalı. Pliseleri açmadan dikmek zaten uğraştırıyor bir de parçalı modellere girilirse kumaşın kaldırmayacağını düşünüyorum.

pembe_plise_etek2 pembe_plise_etek3

Bu tarz kumaşlar her dikişte bombe yapmaya meyillidir o yüzden mümkün olduğu kadar az dikiş geçilmeli. Ayrıca dikerken tam plise çizgisine getirilirse o potlar daha az olur. Etek ucu için üstten makine geçme şansınız yok, çok kötü duruyor. O yüzden ben sık ayarlı zigzag (veya overlok) geçip o halde bırakmayı daha uygun buldum.
Bu etek sadece dikdörtgen bir parçanın (sadece arka ortada dikiş var) dikilip beline lastik geçirilmesiyle oluşuyor. Sonuçta düz kesimli ve eğer bel ve basen ölçüleriniz arasında bariz fark varsa (doğal kadın vücudu :) basen kısmında bombelenen bir etek ortaya çıkıyor. Pliseler bu bölgede açılıyor. Bu yüzden bu eteği kısa üstlerle kullanmak pek hoş olmuyor. (Bilmiyorum belki 34 bedenler için değişebilir) O yüzden ben de eteği salaş ve günlük bir tarzda kullanmak istedim. Pembeye en yakıştırdığım griyle kullanıp bordoyla da biraz renklendirmeye çalıştım.


pembe_plise_etek4 pembe_plise_etek5 pembe_plise_etek6

kazak-gap (eski) / etek-ben diktim / çorap-calzedonia / ayakkabı-adidas superstar / çanta-zara (eski)

2 yorum:

  1. bence kombin çok hoş olmuş ve sizede çok yakışmış güle güle giyin...

    YanıtlaSil
  2. kombin harika olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.