Pazartesi, Haziran 01, 2015

LG G4 Deneyimim

G4 lansmanı yazısında da belirttiğim gibi bir hafta boyunca bu akıllı telefonu deneyimledim. İlk izlenimlerim lansmandakinden çok farklı olmadı : güzel tasarım, oldukça hızlı sistem ve başarılı ekran kalitesi.



Fotoğraf denemelerimde iyi sonuçlar elde ettim. Düşündüğümün aksine otomatik mod bile bir çok ortamda çekim yapmaya yetti. Renkleri birebir gösterme ve ekran kalitesi de çektiğim fotoğrafları görüntülerken rahatça  fark edebildiğim özellikleriydi. Öyle ki bir süre kendi telefonumda fotoğraflara bakamadım J

Lansmanda örnekleri gösterilen uzun pozlama ile “ışıkla boyama” tekniğini denemek istedim. Bir ışık kaynağıyla (bende minik bir fenerdi) havaya hayali çizilen şekillerin yolunu takip edip fotoğrafa aktarma tekniği bu.  Tabii havaya hiç görmeden şeklin yolunu çizdiğiniz için benim gibi birkaç denemede şekiller tam oluşmayabiliyor. Ama mantığını ve LG G4 ile uzun pozlama yapılabildiğini göstermesi açısından benim denemelerimi eklemek istedim :


LG G4 ile 15 san. Pozlama yapılarak ISO 150 değeri kullanılarak çekilmiştir.

LG G4’ ün sistemi de oldukça hızlı. Programların, kameranın açılması için beklemek gibi bir olay söz konusu değil. En büyük derdimiz şarj ise beni hayal kırıklığına uğratmadı. Tüm gün elimde olan G4’ ün şarjı gece bile hala kalmıştı. Bu arada şarj olma süresine tam olarak dikkat etmesem de oldukça kısa.

Alışmakta zorluk çektiğim iki özelliği oldu. Biri telefonun ne önünde ne de yanlarında bir tuşunun olmaması. Sadece arkada kameranın altındaki üç tuşla her şey çözülmüş. İnsanın eli hep ön alt orta tuşa gidiyor ama G4 te öyle bir tuş yok. Arkada bu bahsettiğim tuşların güç, kamera çekimi, tuş kilidi gibi bir sürü fonksiyonu var.
Diğer özellik ise dokunmatiğinin çok hassas olması, bu hız açısından çok iyi ama ben ancak iki günde alışabildim. 


2 yorum:

  1. IPhone 5S mi yoksa G4 mü Tavsiye edersiniz?

    YanıtlaSil
  2. uzun pozlamayı nasıl yapıyoruz ; iso değerini ayarlayabiliyorum ama pozlama süresini yapamıyorum bir türlü ?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.