Salı, Haziran 23, 2015

Linens' te Perde Keşiflerim

Evi yenilemede mutfak ile ilgili bir yazı yazmıştım ama araştırmayı en sona bıraktığım konu olan perdeye henüz gelememiştim. Perde, mobilyalar aynı kalsa bile evin havasını değiştiren ve maalesef ben evlenirken kullanışlı seçimler yapmadığımdan şu an arayışında olduğum bir eleman.

Linens’ in perdelerdeki net %50 indirim kampanyasını da duyunca soluğu Zorlu Center Avm’ deki mağazada aldım ve uzmanlarından perde trendlerini, bakımını ve yeni modelleri öğrendim.


İlk olarak şunu söylemem lazım ki evinizin stili, sizin zevkiniz ne olursa olsun mutlaka kendinize göre bir perde bulabilirsiniz. Linens’ te çeşit inanılmaz fazla ve evinize gelip ölçü alıp, sonrasında da kendileri takıyorlar. Uzman ekibi hem size tavsiyeler veriyor, perde tasarımı yapıyor ve bakımı hakkında mutlaka bilgi veriyorlar.


Linens altı ayda bir yeni koleksiyon çıkarıyor, bu sezon üç ana başlık altında trend kataloğunu hazırlamış :
Londra : pastel tonlar, çiçek desenleri, country tarzına daha yakın
Paris : klasik, işlemeler, varaklar, jakarlar, güçlü renkler
New York : minimal, modern çizgiler taşıyor.



Yeni ürünlerde en çok dikkatimi çekenler ; klasik seçimler için şönil baskı ve üç boyutlu nakışlar, romantik dekorasyonlar için aplikeli modeller ve dijital çiçek baskıları, modern evler için keten tüller ve marine renklerinde ve daha doğal dokulu ürünler oldu.


Perde artık sadece bir tül ve fondan oluşan bir öğe olmaktan çıkıp bir tasarım objesine dönüşmüş durumda. Benim gibi sade ve minimal dekorasyona yatkın olanlar bile tül veya fon kenarına geçirilen ponpon şerit gibi perde aksesuarlarına sıcak bakacaklar diye düşünüyorum.
Perdenin rustiğe mi yoksa raya mı takılacağı da hem seçilen perdeyle hem de yine evin genel dekorasyonuyla ilgili olduğundan uzmanlarla beraber karar veriyorsunuz. Özellikle residencelar, villalar gibi yüksek tavanlı veya büyük camlı mekanlar için uzaktan kumandalı motorlu mekanizmalar mevcut. Hem stor, hem de raylı sistemde motorlu bir mekanizma da tercih edebiliyorsunuz.




Desenlerde modası geçmeyen damasklar jakarlı ve nakışlı modellerde; ikat, geometrik ve çiçek desenleri dijital baskılı kumaşlarda bulunuyor. Kumaşların bazıları ev tekstiline de çok uygun, perde dışında döşemelik veya kırlentlik olarak da kullanılabilir. Hatta fonların biraz daha inceleri masa örtüsü olarak da kullanılabilir. Polyester içeriği yüksek olanların hepsi yıkanabiliyor, yalnız keten gibi daha hassas olanlar çekebileceği için kuru temizleme yapılması öneriliyor.

31 Temmuz’ a kadar Linens’ te perdelerde net %50 indirim kampanyası devam ediyor. Eğer benim gibi evi komple yenilemek veya sadece perdeyle evi değiştirmek istiyorsanız mutlaka bir uğrayıp bakın derim.
Facebook ve instagram sayfalarından da yenilikleri takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.