Cumartesi, Eylül 27, 2014

DIY : Succulent (Dikensiz Kaktüs) Düzenlemesi


Bir önceki yazımda bahsettiğim pinterest gezintilerimde gözüme takılan succulent terrarium bir süredir aklımdaydı, sonunda yaptım. Açıkçası beklememin sebebi Assos' a son gidişimizde komşunun kaktüsünden kırıp getirdiğim birkaç yaprağın filizlenmesinin uzun sürmesiydi. Toprağa daldırdığım yaprakların kenarlarından filizler görününce malzemeleri toparlayıp bütün kaktüsleri bir kapta topladım. 


Malzemeler : 
- Cam vazo / kase : Benimki Ikea' dan. Vazonun şekli tamamen sizin isteğinize kalmış, isterseniz sığ olanlarda da yapabilirsiniz.
- Toprak : Ben diğer çiçeklerimin toprağını değiştirirken kullandığım perlitli topraktan kullandım. Yabancı kaynaklarda kaktüs toprağı diye bir şey kullanıyorlar, bizde var mı bilmiyorum.
- Taş : Hem toprağın altına hem de üzerine koymak için kullanılıyor. Bendekiler biraz büyük kaldığı için üst kısma pek koymadım, küçük taşlar bulabilirseniz üste koymak için daha iyi.
- Kaktüsler : Upuzun gözüken benim evlendiğim seneden beri ( altı buçuk senedir ) baktığım, yanındakiler öldüğü halde hafif yamulsa da yine de inatla büyüyen kaktüsümdür kendisi. Diğerlerini yeni aldım ( biri Koçtaş, diğeri Ikea ) beyaz saksının kenarındaki yapraklar yazının başında bahsettiğim filiz verenler.




1. İlk olarak vazonun dibine taşları koydum. (Taşları fazlaca koyabilirsiniz, toprak gelince kapanabiliyorlar.
2. Üzerine toprak ekleyip kaktüsleri diktim.
3. Toprağı sıkıştırıp su verdim.
4. Üzerine birkaç taş ekledim. Dediğim gibi minik taşlardan alıp ekleyeceğim üzerine.


3 yorum:

  1. Oldukça şık bir görüntüsü var

    YanıtlaSil
  2. Rahmetli babanneme giderken Ziverbey Müjdat Gezen'in sokağında bir evin camında succulent'i büyümüş ve saksısından sarkmış halde görürdüm hep. adını bilmiyordum, ne kadar araştırsam da öğrenememiştim. resimleri görünce geçmişe gittim yine. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Lacin kaktus topragi var bizde. Bauhaus'tan aldim ben. Iyi drainage'i olan toprak konsa daha iyi oluyor diye duydum ben.
    Besiktas'ta otobus duraklarinin orada bir dukkan var; kime sorsan bilir; orada da cins cins succulent, lav taşı vs. var.
    Kolay gelsin; bayagi tiryakisi oluyor insan bunlarin. :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.