Perşembe, Haziran 02, 2011

Ben Bebekken...

Annem gelirken bebeklik albümümü de getirmiş, günlerdir onu inceliyorum. İki şeyi farkettim:



1. Ölçü kartımın fotoğrafında da göreceğiniz üzere azıcık(!) toramanmışım. Azıcık biraz hafif kalabilir belki, şu ana kadar gördüğüm bütün bebeklerden daha iriymişim. Hiç anne sütü almadığım için ilk günden itibaren meyve suları ve tabii ki mamayla büyümüşüm. Annem çok beslemiş sanırım, gerçi ben de iştahlıymışım herhalde inanılmaz kilo almışım bebekken.

Şöyle örnekleyeyim Nil şu an 5 aylık olmak üzere ve 7 kiloyu ancak biraz geçer, ben ölçü kartından okuduğum üzere 10 kiloymuşum!

Yürümeye başladıktan sonra kalmamış tabii kilo da bende takıntı oldu Nil' i çok minik görüyorum kocaman bebek fotoğraflarıma alıştığım için.

2. Hep babasına benzetilen kızımın bana da benzediği ortaya çıktı, işte kanıtı :))

13 yorum:

  1. Ajda Yıldız Göl2 Haziran 2011 18:35

    Laçin ablacım Nil aynı sen gerçekten. Güzelliğini senden almış maaşallah...

    YanıtlaSil
  2. gerçekten tıpkı sen..benimde kızım 2 yaşında ve doğduğundan beri bende dahil olmak üzere herkes babasına benzetiyodu ve küçüklük fotoğrafımla bana da benzediğini kanıtladım...

    YanıtlaSil
  3. Ben de 1 yaşındayken 12 kiloymuşum. Şimdi benim oğlum 4 yaşında ve 12 kilo:) Görüşler; ki bunlara çocuk dr.ları da dahil;,yıllara göre çok değişiyor. Eskiden yenidoğana şekerli su verilirmiş mesela anne sütü gelene kadar. Çok takıntılı olmamak lazım bence. yok şu ayda şunu yapacak diye takılmamak lazım. Her çocuk başka... Bir ikiz annesi olarak bunu çok iyi gözlemliyorum ben mesela.

    YanıtlaSil
  4. evet gerçekten de sana benziyor :) İlk başta benim yiğenimi de babasına benzettiler ama büyüdükçe resmen annesine döndü helevki gözleri tamamen annesi oldu :)

    YanıtlaSil
  5. :) MaşAllah Nil e..:)

    Siz bir de beni görseniz..:) 4.750 gr doğmuşum! :) Minik bir tosbağaymışım..:) Ama aynen yürümeye başlayınca hemen kilo vermişim, çocuklugum dahil hep sıska bir hayatım oldu üstelik..:)

    YanıtlaSil
  6. cok seker Nil ya, masallah ve bence cici Annesinede pek benziyor:) Umarim benimde bir gün böyle cici bir Nil´im olur :)

    YanıtlaSil
  7. Evet cok tatlı kilolu bı bebekmissiniz suam gayt fit gorunuyosunuz..bu arada benim bebikimi de babaya benzetenler bebiklik resmimi görünce bana da benzetiyolar sanırım bebikler haksızlık olmasın diye iki tarafa da benziyor;)) sevgilerr

    YanıtlaSil
  8. bence sana da benziyor çünkü saçlı minik burunlu bir minik nil de:) genelde bebekken babalarına benziyorlar ama büyüdükçe annelere de benziyorlar benim tesbitim bu yönde:)

    YanıtlaSil
  9. bebiş aynı sen =) maşşalahhh

    YanıtlaSil
  10. aysunkaraalioglu@hotmail.com3 Haziran 2011 13:10

    inanılmaz sana benziyo, maşallah:)

    YanıtlaSil
  11. ay bu babaya anneye benzemeler hiç bitmez:) ben geldim 30 yaşıma, hala annesine benziyo babasına benziyo :) kardeşim bunlar benim annem babam heralde benzicem ikisine de :)) ama enteresan bi şekilde kız çocuklar babaya daha çok benziyormuş. bence bu bebeklik fotosu gayet iyi bi kanıt olmuş, doğum için annem gelecek yakında, gelirken getirsin bari söyleyeyim de :))

    YanıtlaSil
  12. Lacin annene sorar misin erkenden o tip seyler vermesinin bir zarari olmus mu? Kizim 3 Aylik ve saatte bir emziriyorum cunku cok istahli masallah. Doktorumuz ek gida icin erken dedi ama annen sana vermis bir sorun olmamistir sanirim. Eskiden herkes bu sekilde besliyormus bebegini ama simdi onaylamiyor doktorlar. Ben de en az 6 ay sadece anne sutunun verilmesinden yanaydim ama gunde 10-12 saatim emzirmekle gecince ne yapacagImi sasirdim:(

    YanıtlaSil
  13. Bir zararı olmamış ama o zamanlardaki doktorlar ile şimdikiler farklı. Üç aylıkken vermez doktorlar ek gıda, ancak meyve suyu o da tutmaz zaten hemen acıkır. Saatte bir emzirmen çok zor, belki biraz mama verebilirsin yetmiyorsa doktoruna bir danış bence.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.