Perşembe, Şubat 01, 2018

Rosacea için MAkyaj Ürünü : Rosaliac CC Creme


Rosacea ile ilgili birçok yazı yazdım daha önce, bu hastalıkla sekiz senedir beraberiz. İlk yıllarda çok kötü dönemler geçirdim, bir sürü antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Bunun sıkıntılarını da birkaç sene sonra görmeye başladım. Yaklaşık bir buçuk senedir ise kendisini beslenmeyle kontrol altına almayı başardım. Yine ataklar yaşıyorum ama çok çabuk geçirebiliyorum. Neler yaptığımla ilgili bu yazıma bakabilirsiniz. 
Ama özet olarak glutensiz, mümkün olduğu kadar rafine şekersiz, az kırmızı et, bitkisel protein ve bol sebze içeren bir diyet uyguladığımda sorunlarım çözülüyor. Aç karnına yeşil sebze suyu, probiyotik ve omega3 takviyeleri de atakların çabuk geçmesini sağlıyor. Zaten bu beslenme aslında herkes için geçerli ama alışkanlıklarımız dolayısıyla sağlık alarm vermeden bu değişikliği yapmak genelde mümkün olmuyor.

Bugün bahsetmek istediğim aslında rosacealı, kızarmaya meyilli, hassas ve kuru ciltlerin sevebileceği bir makyaj ürünü. La Roche Posay Rosaliac CC Creme. (Daha önce buna benzer birçok ürün denedim ve hiçbirinden memnun kalmadım) Beni en çok sevindiren gerçekten kuru cildimi nemlendirmesi oldu. Genelde sivilce kızarıklığını kapatan ürünler oluyor piyasada, bunlar yağlı ciltlere yönelik olduğu için benim cildimi olduğundan da kötü yapıyordu. Pul pul dökülüyordu cildim bunları kullandığım zaman. Rosaliac Cc Creme ise ciddi anlamda nemlendiriyor, orta kapatıcılıkta (çillerim hala gözüküyor ki benim sevdiğim görüntü bu) cilt tonunu eşitliyor ve sağlıklı bir görüntü sağlıyor. Spf 30 içeriyor. Renk alternatifi yok ama birçok cilt tonuna uyacağını düşünüyorum. Eğer kapatıcılığı yeterli gelmezse üzerine fondöten geçebilirsiniz. Ben fırçayla uygulayıp üzerine ince bir pudra geçiyorum, benim için oldukça yeterli. 
İlk kutum bitmek üzere, mutlaka ikinciyi alacağım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.