Çarşamba, Şubat 01, 2017

DİKTİKLERİM : Buklet Takım


Senelerdir dolap bekleyen buklet kumaşımı sonunda kullanabildim. Yeni sezonda birçok mağazada buklet kumaştan yapılmış ürünler görmüştüm ben de -kumaşım da fazla olduğu için- bir takım dikmek istedim. Aslında bu kumaşın hakkı "Chanel" cekettir, hatta birçok kumaşçı bukleti de Chanel kumaş diye satar. Yakasız, truvakar kollu, önden düğmeli kısa ceketler bu kumaşlar için biçilmiş kaftandır. 
Kumaşın enine ve boyuna düz dokunmuş yapısı kenar süslerini yapmak için gereklidir. Her kumaşla bu saçaklı kenar süsünü yapamazsınız. Ve sadece enine kestiğiniz şeritlerin uzun ipliklerini çekerek bu görüntüyü elde edebilirsiniz. Ben biraz daha yoğun bir saçak görüntüsü sevdiğim için büzerek kumaşa dikiyorum. 







Etek için kullandığım kalıp yukarıdaki, Şubat 2017 sayılı burda dergisinden. Kalıbın bel kısmı normal olmasına rağmen basen kısmının daha geniş olması gerekiyor bana göre. Maalesef kalıp denemek gibi bir adetim olmadığı için -kumaşı kesiveriyorum- arka ortaya parça eklemek zorunda kaldım. Neyse ki kumaşın dokusuyla karışıyor, belli olmuyor. 
Bluz için kullandığım kalıbın maalesef sayısını hatırlamıyorum. Seneler önce çıkarıp düz kesimli elbise ve bluzlarda kullandığım bir kalıp. Yapmak isteyenler kendilerine uyan klasik bir kalıbı kullanabilirler. 

Buklet kumaş dikişe yeni başlayanlar için can sıkıcı olabilir. Kestiğiniz yerden hemen atar, keserken yamulur. Etek uçları en iyi biyeyle temizleniyor bana göre, ve mutlaka astarlı çalışılmalı.



buklet takım-ben diktim / bot-mecrea / çanta-bershka

4 yorum:

  1. Mükemmel olmuş :) çok beğendim...

    YanıtlaSil
  2. Süperr süperr çokda yakışmış güzel günlerde giyinin.

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem olmuş itiraf edeyim, çok kıskandım

    YanıtlaSil
  4. cok guzel ve şık bır takım ellerıne saglıkk gercekten evde dıkılmıs olması ınanılır gıbı degıl

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.