Cumartesi, Şubat 27, 2016

Diktiklerim : Bol Paça Pantolon



Bu kış en çok ne biçtim diye sorsanız kesinlikle cevabım bol paça pantolon olur. Aynı modelden ve farklı kumaşlardan denemeler yaptım ama en başarılılarından biri bu oldu. ( diğeri de siyah kadifeden kısa paça olarak yaptığımdı) Kumaş çelik örme denen oldukça sıkı örülmüş triko tarzı bir kumaş. Hafif tok olduğu için çok sönük durmuyor, çok esnek olduğu için de sadece beline bir lastik geçirerek fermuar dikme derdinden kurtarıyor.


Kalıp için ücretsiz dikiş kalıplarının bulunduğu m-sewing.com sitesinin bu kalıbını kullandım. Aslında bu kalıbı tamamen başka havada bir pantolon için indirmiştim ama birkaç değişiklikle bu tarz spor pantolona da uydurdum. Kalıptaki pensleri çalışmadım ilk olarak, bahsettiğim gibi kumaş çok esnekti, gerek kalmadı. En önemli değişiklik ise ispanyol paça olan kalıbı basenden paçaya kadar düz birleştirmek oldu. Böylece daha bol bacak kısmı elde ettim. Ve sonuç süper rahat ve sıcak tutan günlük bir parça. 


Kazak-romwe / pantolon-ben diktim / çanta-benetton

3 yorum:

  1. elllerıne saglık cok guzel yanlız kazagada bayıldım renk ve model harıkaaa

    YanıtlaSil
  2. Lacheen Hanım bu bol paça pantalonları kalıplamı çalışıyorsunuz ? Pratik biçip dikme imkanımız varmı ? Detay verirseniz memnun olurum :) Elinize sağlık. Çok şık olmuş.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.