Cumartesi, Kasım 07, 2015

DİKTİKLERİM : Etnik Ceket

etnik_ceket1

Yaz sonunda aldığım etnik jakar kumaş için yuvarlak yakalı önü açık bir ceket hayalim vardı, sonunda başına oturup bitirebildim. Özellikle kol ağzındaki detayları tek tek dikmek oldukça fazla vakit aldığından klasik bir günlük projelerimin dışına çıktım. Bu ceketi dikmek üç günümü aldı.

etnik_ceket2

Creazion El İşi dergisinin 2015 Eylül-Kasım sayısındaki uzun ceket kalıbını kısaltarak kullandım. Kalıptan genel olarak memnun kaldım, kumaşım esnek olduğu için 36 beden çalıştım, bedeni tam oldu. Astarsız çalışmak istediğim için tüm iç dikişleri biyeyle temizledim. Bu da oldukça vakit alan işlerden biriydi ama sonucu iyi oldu. Kumaşın deseni etnik bir havadaydı ama sanırım desenlerin boyutu sebebiyle biraz yaşlı bir havası vardı, bunu kırmak için püsküller ve şeritleri kullanırken araya biraz da renk ekledim. Saks mavi ve pembe detayları sadece kol ağzında kullandım, yaka ve etek ucu detaylarını renksiz bıraktım.

etnik_ceket3

Yukarıda da yazdığım gibi en çok zorlayan ve vakit alan kısmı kol ağzına püskül ve şerit detaylarını eklemek oldu. Dar bir bölüm olduğundan makinenin altında çevirmek oldukça zorladı. Zaten yamukluklar gözüküyor fotoğraflarda. 

etnik_ceket4 etnik_ceket5

ceket-ben diktim / tshirt-shein / pantolon-frontrowshop /
 ayakkabı-adidas supercolor / çanta-zara(eski)

4 yorum:

  1. Elinize sağlık çok güzel bir ceket olmuş. Cekette özellikle kenarlardaki detay ve kol kenarlarında kullandığınız detayları sevdim ve güzel bir fikir.

    YanıtlaSil
  2. cekete bayıldım, çok güzel olmuş. deseni harika ve kol uzundaki renkler de çok yakışmış.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.