Salı, Temmuz 14, 2015

Tadilat : Seramik İşleri


Sonunda uzun zamandır düşündüğümüz ölçüp biçtiğimiz tadilata başladık. İlk iş seramiklerin değişmesiydi. Aklımda desenli zeminler vardı hep önce onları araştırdık. En beğendiklerimiz seramik değil karoydu ve karolar 2cm kalınlığında olduğu için onlardan vazgeçtik. Normal seramik kalınlığında olanlardan en beğendiğimiz Yurtbay Seramik Samatya Gri oldu, onu mutfağa kullandık. 20x20 cm boyutunda seramiklerin dört tanesi bir desen oluşturuyor. Bunlar 2mm derz ile döşendi.


Koridor için ise temiz ve aydınlık gözüken bir ürün istiyorduk. Önceleri eskisi de parlak olduğu için parlak yüzeylilere bakmadık ama sonunda dönüp Bien Seramik Marmol Old Lace' i seçtik. Bunlar 22x90 boyutundaydı. Koridor kısmını boyuna döşettik, antreye gelince enine döndürdük. Sıfır derz uygulamasına seramikçi pek yanaşmadığından en ince derz olan 1mm ile döşediler ve üçte bir şaşırtma yapıldı. 


Mufak ve antre-koridor kısmında oda geçişleri olduğundan mecburen eski seramikleri kırdırdık. Benim en korktuğum bölüm burasıydı ama yarım günde kırma işi bitmişti. Banyonun seramikleriyle beraber toplamda seramik işi beş gün sürdü. 

2 yorum:

  1. banyonun da resimlerini bekl,yoruz. Seramıksan bayisinde çalışıyorum ve mutfaga döşediğiniz ürün çok yeni retro bir ürün ,çok da yakışmış güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş... Güle güle kullanın Laçin...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.