Çarşamba, Ekim 15, 2014

Amasra Gezisi


Bu hafta sonu uzun zamandır aklımızda olan Amasra gezisini yaptık. Genelde bu tarz gezilerin çıkış noktası yemek oluyor, arkadaşlarımızla inşallah Mardin ve Urfa' ya da yeme turizmi için gideceğiz :) 
Amasra' nın bizde mazisi dokuz sene önceye dayanıyor. Eşim askerliğini orada yapmıştı ve ben de ziyaretine gittiğimde bu şirin yeri çok beğenmiştim ama sonra bir türlü tekrar gitmek kısmet olmamıştı. Sonunda kalabalık bir grup toplanıp bir otel ayarlayıp cumartesi sabahı yola çıktık. Bolu' da kahvaltı molası verip yolumuza devam ettik. 
(İstanbul Çamlıca gişelerden beş saat kadar sürüyor )
Amasra' ya vardığımızda hava çok güzeldi ama akşam üstüne doğru kuvvetli bir rüzgar çıktı ve soğudu. Yani rahat gezmek için aslında biraz daha erken gitmek daha doğru olurmuş.



Amasra oldukça küçük bir yer, sahil ve kale dışında gezilecek pek bir yer yok. O yüzden hafta sonu gitmek için çok uygun. Çocukla gitmek için çok iyi diyemem ama oyalanacak bir şeyler bulduk biz Nil' e. (yanımızda bir çanta dolası boyama kitabı ve boya götürmemizin de etkisi var tabii ki) 



Yemek olarak tartışmasız balık-salata tavsiye ederim. Biz Canlı Balık' ta yemek yedik. Önceden yer ayırtmakta fayda var, akşam oldukça kalabalık oluyor. Karadeniz mezgiti, kalkan ve barbun mevsim sebebiyle bizim grupta tercih edilen balıklardandı. Amasra salatası ise tabii ki buranın olmazsa olmazı. Tatlı olarak getirilen ballı manda yoğurdu pek bana hitap etmedi ama farklı kesinlikle. 

4 yorum:

  1. Benim de hep aklımda olan bir yer...
    Otel tavsiyeniz var mı peki? nede kaldınız memnun muydunuz?

    YanıtlaSil
  2. çeşm'i cihan Fatih Sultan Mehmet böyle adlandırmış bu güzel yeri bende çok beğenirim. Amasradan Cideye (Kastamınu'nun İLÇESİ) belki bilrsiniz eski bir sahil yolu var tam sizlik çok güzel baharda gitmenizi tavsiye ederim birde siz Bolu taraflarına çok geliyosunuz kahvaltı için Bolu Dağında Berceste var bahçesi çok hoşş aklınızda bulunsun ;)

    YanıtlaSil
  3. Seneler oldu Amasra'ya gideli, ben de çok sevmiştim.
    Sakin, huzurlu...
    Bir de nehir vardı sanki içinden geçen, yanlış mı anımsıyorum acaba...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, Laçin hanım sizden küçük bir ricam var .com olan alan adım www.yeteneksizin.net olarak değişti. Gördüğüm kadarı ile okuma listelerinde güncelleme yapmayan çoğu arkadaşımda hala eski alan adıma yönlendirme var. Düzelterek bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler ..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.