Pazartesi, Ağustos 11, 2014

Zaman geçtikçe bu yazıyı yazmasam da olurdu diye düşüneceğim muhtemelen ama şu an klavyeden bu kelimeler çıkıyor yapacak bir şey yok.

Geçirdiğim son iki hafta belki de otuz iki senelik hayatımdaki en zor günlerimdi. Ama her şeyin bir sebebi, her şerrin de bir hayrı var. Yalnızca yaşadığımız anlarda bunları göremiyoruz.

Önce işimi sonra babamı kaybettim.

Aslında babamı seneler önce kaybetmeye başlamıştım zaten. Şeker-felç-alzheimer üçlüsü onun hayatında giriş-gelişme-sonuçtu. Hiçbir şey birden bire olmadı, yavaş yavaş, gözümüzün önünde bir adam eridi ve bitti.

Hayata dönmeye çalışıyorum, dışarı çıkıyorum, günlük işleri yapıyorum, bu yazıyı çok sevdiğim bloguma yazıyorum. Ama an geliyor..
Her şey Allah' tan.. her şey sınav.. her şeye şükür..

74 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin... Allah sevdiği kuluna dert verirmiş, sabrını da verir inşallah..

    YanıtlaSil
  2. Başın sağolsun Laçin, böyle durumlarda ne denir bilmiyorum. Umarım herşey yoluna girer, bu sınavlardan hayatın boyunca birdaha geçmek zorunda kalmazsın. Sana ve ailene başsağlığı diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. başın sağolsun Laçin, işin için de üzülme sakın, emin ol daha iyisi yoldadır!

    YanıtlaSil
  4. Laçin cim başın sağ olsun.Allah sana ve geride kalanlara sabır versin.Şeker,felç,alzheimer demişsin yani bir anlamda yaşadığının farkında olamamak.Benim abimde hayatı boyunca felçli ve sara hastasıydı.Son yirmi yılını Bir yatağın üzerinde bebek gibi bakılarak geçirdi.Bundan dolayı bana ölüm böyle hastalar için bir kurtuluşmuş gibi geliyor.Diğer alemde bu dünyada çektikleri için daha özgürlermiş gibi geliyor.Yinede kabullenmek zor tabi keşke şuan hayatta olsa dediğim zamanlarım oluyor.Ama ne güzel ki senin gibi bir evlat yetiştirmiş onu unutmayacak,dualar edecek.Bu arada işimi kaybettim demişsin. Rabbim bir kapıyı kapatırsa daha hayırlısını açarmış. Babanın kaybı için sabır diliyorum. Rabbim yar ve yardımcın olsun...

    YanıtlaSil
  5. Başın sağolsun Laçincim. Hepimizin başına gelecek birgün. Umuyorum, mekanı cennettir ve huzurludur. İş konusunu da dert etme, sen zaten çok başarılısın. En kısa sürede yeni bir iş edineceğine eminim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Başınız sağolsun. Allah tahsiratini affetsin..mekânı cennet olsun...çektiği sıkıntıların ecrini öbür dünyada bulsun.

    YanıtlaSil
  7. Babacigina Allah rahmet eylesin, size de sabirlar versin...

    YanıtlaSil
  8. laçinciğim seni yıllardır takip ederim,evimden biri gibisin adeta.başın sağ olsun,allah daha acısını göstermesin.yaşadığın çok zor,çok acı ama bu acıyı kabullenip kendi içinde sindirmen,hayatına devam etmen olumlu bir süreci getirecektir.hepimiz insanız ve her şey bizim için..umuyorum en kısa zamanda çalışmaya,gündelik hayatına geri dönersin.anneler güçlü olur,sen zaten güçlü bir kızsın..

    YanıtlaSil
  9. Babacığına allahtan rahmet sana da sabır diliyorum.
    Başın sağolsun.
    Allah sana ve ailene sevdiklerine uzun sağlıklı ömürler versin.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Annenizi başınızdan eksik etmesin. Size ve geride kalanlara sağlıklar versin.

    YanıtlaSil
  11. Başınız sağolsun, Allah sabır versin..

    YanıtlaSil
  12. başınız sağolsun babanız için çok üzüldüm... işiniz içinde daha iyisi olacağına eminim şimdi biraz dinlenme zamanı demek ki.

    YanıtlaSil
  13. Canımm
    başınız sağolsun Laçin'cim..
    Bir süredir seni görmediğimi ben de geçen gün farketmiştim,bigisayar başına oturur oturmaz bloğuna girdim hatta:(
    Çok çok üzüldüm..Ama söylediğin gibi herşey imtihan bu hayatta!Nelere sabredilmiyor,en büyüğü de ölüm acısı
    Biz de aile olarak geçen yılı çok zor geçirmiştik..Ananem dedem ve iki akraba aile büyüğümüzü daha aniden kaybettik!
    En büyük sıkıntı,özlemek..
    Çok öpüyorum,anneciğine de başşağlığı diliyorum..
    Burcu

    YanıtlaSil
  14. Allah sizlere ömür versin çok üzüldüm...

    YanıtlaSil
  15. Başınız sağ olsun Laçin hanım. Mekan cennet olsun huzur için uyusun. Rabbim sabrını verir inşallah. Her şey de bir hayır vardır. Üzülme demiyecem öyle bir durumda üzülmek aglamak ne rahatlatıcıdır.. Ama sabırlı ol. Gerisi geliyor zaten. Tekrar başın sağ olsun. Rabbim sabır versin.

    YanıtlaSil
  16. başın sağolsun Laçincim...

    YanıtlaSil
  17. Başınız sağolsun.Allah geride kalanlara sabır versin.
    Dediğiniz gibi herşey sınav,bugünlerimizede çok şükür.
    Umarım herşey kısa bir sürede yoluna girer.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  18. Çok zor günlermiş Laçin. İnşallah en kısa zamanda atlatırsın... Kelimeler kifayetsiz kalıyor şu anda :(

    YanıtlaSil
  19. Başınız sağolsun...Rabbim sizlere sabır versin.

    YanıtlaSil
  20. çok üzüldüm allah rahmet eylesin

    YanıtlaSil
  21. Başınız sağolsun Laçin, Allah sabır versin...

    YanıtlaSil
  22. Başınız sağolsun... Allah'tan size sabır, babanıza da rahmet diliyorum...

    YanıtlaSil
  23. Babasını yeni kaybetmiş biri olarak başsağlığı dilemeden geçemedim. Nasıl bir yürek acısı olduğunu biliyorum, ama yapacak hiç bir şeyimiz yok malesef. Nur içinde yatsın, Allah rahmet eylesin. :(

    YanıtlaSil
  24. Oyyyy okurken içim gitti, çok üzüldüm adınıza. Allah size ve çocuğunuza hayırlı ömür nasip etsin inşallah. Allah rahmet eylesin...
    Melike.

    YanıtlaSil
  25. Çok üzüldüm, Allah sabır versin, babanız eminim iyi bir yerde...

    YanıtlaSil
  26. Başın sağ olsun Laçinim. Ölüm karşısında diyecek söz yok. Allah sabır versin.
    İş içinse asla üzülme. Çok yeteneklisin, çok iyi yerleri hak ediyorsun. Eminim evrenin senin için hazırladığı çok daha huzurlu ve harika iş ortamları vardır. Asla enerjini düşürme bu konuda. Şimdilik sadece acını atlatmaya çalış ve yavruya sarıl. O iyi geliyor...

    YanıtlaSil
  27. başın saolsun laçin annenin ve kardeşininde ,mekanı cennet olsun .

    sen rızkını aradıgın gibi rızkında seni arıyor .hayırlısı neyse o oluyor .bunda da bir hayır vardır .

    YanıtlaSil
  28. Başın sağolsun Laçincim çok üzüldümm
    mekanı cennet olsun inşallah

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Laçin, yeni postu beklerken böyle bir haber almak beni üzdü.
    Başınız sağolsun.Allahtan ailenize sabırlar dilerim.

    YanıtlaSil
  30. Basiniz sagolsun Lacin. Allah nur icinde yatirsin. Mekani cennet olsun.

    Is konusuna gelince yazmislar zaten, herseyde bir hayir vardir. Allah daha guzel kapilar acar insallah.

    YanıtlaSil
  31. Sevgili Laçin allah sabır versin, ölüm karşısında ne yazıkki söylenecek çok söz yok.. hepimiz bir şekilde bu sonu yaşayacağız ama sıralı ve hayırlısının dilemek önemli.. ölüm istenmez ama bazen ölümünde bir temizlik olduğu kaçınılmaz.. hayat ne yazıkki devam etmek zorunda inşallah kendinizi toparladığınızda güzel bir işiniz de olur herşeyin hayırlısı olsun. kendinize iyi bakın babanızın mekanı cennet olsun.. sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  32. Allah rahmet eylesin Laçin. Size de sabırlar ihsan etsin...

    YanıtlaSil
  33. Basiniz sag olsun, size ve ailenize sabir, babaniza rahmet dilerim..

    YanıtlaSil
  34. Allah nurlar içinde yatırsın babacığını..Tüm ailene sabır diliyorum..Her şer de bir hayırdır kesinlikle..Belki de son anlarında yanında ol diyeydi işini kaybetmenin nedeni..Umarım çok çok daha iyi bir iş en kısa zamanda karşına çıkar..

    YanıtlaSil
  35. Başınız sağ olsun. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömür versin.

    YanıtlaSil
  36. Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin ve mekanı cennet olsun. Dediğiniz gibi "Hayır gibi görünende şer, şer gibi görünende hayır " olabiliyor. Çok sıkıntısı varmış. Allah kurtarmiş. Ölüm de bir rahmet kimi zaman.

    YanıtlaSil
  37. Acılar insanı olgunlaştırır ve emiın olun bir mükafatı mutlaka olacak. En güzeli de bütün bunların imtihan olduğunu Allahtan geldiğini görebilmek, zamanla acınız böyle içinizi bu kadar çok yakmayacak, Allah sabır versin başka acı göstermesin, hepimizin ayrı ayrı imtihanı var. Babanıza da Allahtan rahmet diliyorum.

    YanıtlaSil
  38. Başın sağolsun canım benim...ben de gunlerdir bir sorun bir iç sıkıntısı var ki hiç bloga girmiyor diyordum. Twitten takip ettim anlayamadım...acını en içten duygularımla paylaşıyorum.senin haberin olmasa da bana her gün yakın bir arkadaşımmışsın gibi hep misafir oldun. İş önemli değil, sen zeki becerikli tuttuğunu koparan azimli bir kadınsın.Ama baban konusundaki acın için tekrar başın sağolsun. Insanin kolu kanadı kırılıyor. Rabbim anneni Nil'i ve eşini sana bağışlasın...

    YanıtlaSil
  39. Allah rahmet eylesin başın sağolsun canım.. Hayatta her şey bizler için değil midir?? Ancak sabır dileyebilirim sana... İşini kaybetmene de üzüldüm ama belki de çok daha yeni ve seni daha çok mutlu edecek kapılar açılacaktır önüne.. Umarım biran önce toparlanırsın:(

    YanıtlaSil
  40. Allah sabır versin... Zor zamanların geçecek, atlatacaksın. Sadece özlemin dinmeyecek. Mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  41. Daha üç ay önce, hayatım da ilk kez her anlamda tatmin olduğum bir iş bulmuştum, ikinci yavruma hamile olduğumu öğrenmiştim, 1 hafta önce de annemin karaciğerin de bir kitle olduğunu öğrendim, anneciğimin hep yanında olmak tek isteğim olduğu için, önümüzde uzun ve sancılı bir tedavi süreci olduğu için dün işimden istifa ettim, kızım yaz başında kreşe başlamıştı ama işten ayrılınca kreş parasını karşılayamayacağım için Eylül ayında başlasın diye devlet okulunun kreşine kaydettirdim, psikolojisi bozulur diye deli gibi korkuyorum ve yeni kreş fikrine alıştırmaya çalışıyorum. Hayat bazen gerçekten çok zor ama dediğiniz gibi çoğunlukla şükrediyorum ve geçecek biliyorum.

    YanıtlaSil
  42. başın sağ olsun lacin ... :(

    YanıtlaSil
  43. basiniz sag olsun :(

    YanıtlaSil
  44. başınız sağolsun Allah geride kalanlara sabır sağlık versin

    YanıtlaSil
  45. Başınız sağ olsun, hayat yine devam edecek, acı tatlı sürprizlerle birlikte bir oyun tamamlanacak.

    YanıtlaSil
  46. Başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun babanızın. Gümüş kapı kapanır altın kapı açılır diye bir söz vardır çok sevdiğim. İnşallah tez zamanda güzel günler sizinle olur...

    YanıtlaSil
  47. Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  48. Basiniz sagolsun, cok uzuldum, size ve ailenize sabirlar dilerim, is konusunda sansiniz bol olsun.

    YanıtlaSil
  49. Başınız sağolsun. Size ve ailenize sabır diliyorum.

    YanıtlaSil
  50. Zorr :(( Allah rahmet eylesin :(

    YanıtlaSil
  51. Umarım yerinde rahattır.
    Allah rahmet eylesin, sizlere de sabır ve kolaylık versin.

    İş konusuna gelince...
    Belki biraz dinlenmek iyi gelecektir, yada daha güzel ve sizi mutlu edecek bir iş çıkacaktır karşınıza.
    Hakkınızda hayırlısı...

    YanıtlaSil
  52. başınız sağolsun Allah sizlere sabır versin......

    YanıtlaSil
  53. Başınız sağolsun,Allah sizlere sabır versin..Ne mutlu ki babanızla birlikte geçirdiğiniz uzun yıllarınız var,böyle durumlarda büyüklerimizin neden Allah gecinden versin dediklerini daha iyi anlıyorum..İşinizi kaybetmenize gelince çok becerikli bir kadınsınız bence işiniz sizi kaybetmiş,yine benim büyüklerimin söylediği ve anlamına çok inandığım bir şey söylemek isterim ''kapanır yağ küpü,açılır bal küpü'' sizin içinde açılacak bir bal küpü vardır elbet.babanızın acısını unutmanız zordur tabi ama işin üzüntüsünü boş verin,minik yavrunuza mutlu anılar bırakabilecek anlar geçirin..

    YanıtlaSil
  54. Başınız sağolsun. Allah size, kardeşinize, annenize sabır versin

    YanıtlaSil
  55. Rabbim rahmetler eylesin çok üzüldüm ama şu var ya hani İnnalillahi ve innaileyhirraciun (Ondan geldik yine Ona döneceğiz diye) Sınavınız çok zor olmuş Rabbim yardım etsin...

    YanıtlaSil
  56. Allah rahmet etsin ve mekanini Cennet eylesin.Sessizligin sebebini yeni ögrendim.Zor zamanlar sabriniz bol olsun.
    Aciyladâ olsa hayat devam ediyor.Arkasindan okuyacâginiz dualar sizede iyi gelecektir.Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  57. Senin de dediğin gibi herşey sınav bu hayatta acılarımız, mutluluklarımız da.. Allah sizlere sabır babacığına yerinde rahatlık huzur versin. Mekanı cennet olsun inşallah. Sonunda hepimizin yeri orası. Allah cennetinde buluştursun sizleri..

    YanıtlaSil
  58. Laçincim, şimdi okudum. Sabır diliyorum arkadasım...

    YanıtlaSil
  59. başın sağolsun..çok zor ama allah sabrını verecek merak etme.

    YanıtlaSil
  60. Şimdi Okudum..Başınız Sağolsun...Sabır versin Allah...Ama en azından 32 yaşınıza kadar onunla anılarınız var...Ben babamı 8 yaşında kaybettim:(((

    YanıtlaSil
  61. Başın sağolsun :( allah geride kalan sevdiklerine sağlıklı ömür versin...
    :(
    acılarla büyüyor güçleniyoruz...

    YanıtlaSil
  62. Allah sabır versin, başınız sağolsun...

    YanıtlaSil
  63. Şimdi gördüm Laçin'ciğim çok üzüldüm, başınız sağolsun, babacığının mekanı cennet olsun, Allah tüm sevenlerine sizlere sabırlar versin...

    YanıtlaSil
  64. lacıncım, şimdi gördüm şimdi okudum..basınız sağolsun...

    YanıtlaSil
  65. Rabbim geride kalanlara selamet ve sağlık versin. kolay değil ama hayatın normal seyri ile hepimizin başına gelecek.daha önce duydunuzmu bilmem taziye için 'mübareği sakladık' derler.sizde babanızı cennette buluşmak üzere sakladınız.

    YanıtlaSil
  66. Laçincim, yeni gördüm, başın sağolsun, babamı 3 ay önce ALS hastalığı sebebiyle kaybettim, babacığın gibi gözümüzün önünde eriyip gitti, onu öyle çok seviyorum ki... Acını o kadar iyi anlıyorum ki, allah sabır versin. Babacığının mekanı cennet olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  67. mekanı cennet olsun inşallah Rabbim sizlere sabır versin

    YanıtlaSil
  68. başın sağolsun allah rahmet eylesin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.