Salı, Haziran 17, 2014

İtalya Gezisi 3. Gün : Floransa


İtalya tatilinin 3. gününde benim daha önce gittiğimde de çok etkileyici bulduğum Floransa vardı. Venedik / Mestre' deki otel stilinin tam tersi olarak Floransa' da Duomo' nun dibinde Via Ricasoli' de kalmayı tercih ettik. Arabayı otel görevlisinin tavsiye ettiği otoparka bırakıp biraz yürüyüp kalacağımız yere ulaştık.
 Relais Campanile B&B diye geçen yer, 15. yüzyıldan kalma bir tarihi binanın birinci katındaki odalardan oluşuyor. Resepsiyona pek de benzemeyen minik bir ofisten geçip odamıza yerleştik. Görevli binanın anahtarının da bulunduğu anahtarlıkla bize şehir haritaları da verdi, gideceğimiz yerleri işaretleyip hava kararmadan şehri keşfe çıktık.

 
Solda Palazzo Medici Riccardi  / Sağda Piazza del Duomo
 
Piazza del Duomo / Floransa Katedrali dar sokaklardan kubbesini görerek yürürken birden ulaştığımız için inanılmaz görkemliydi. Katedralin meydanı ve meydana bağlanan yollar oldukça hareketli, birkaç dakika yürüyüşten sonra mağazalara ve cafelere rastladık.
Üniversitedeki mimarlık tarihi derslerinden tanıdığım ailelerden olan Medici' lerin izlerini Floransa' nın birçok yerinde görmek mümkündü. Vecchio Sarayı' ndaki heykellerin heybetiyle resmen büyülendik.


Palazzo Vecchio / Vecchio Sarayı
 
 
 
elbise- h&m (eski) / jean ceket-Mavi / sandalet - twist
 

3 yorum:

  1. merhaba ; fotoğraflar mükemmel :))) bu arada dolap bosalmaca ne zaman yapıcaksınız merakla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  2. bu elbiseleri cok seviyorum. alis veris sitelerinde pek rastayamiyorum bu tarza..cok hos siizin uzerinizde de

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.