Salı, Mart 11, 2014

Favori Cilt Bakım Ürünleri

 

Zaman zaman kötüleşen rosacea hastalığım var biliyorsunuz ve bu konu hakkında her gün bir çok mail alıyorum. Şu an oldukça iyi durumda, eğer hastaysam (faranjit-sinüzit tarzı) mutlaka rosacea da atağa geçiyor. Sinüzit olduğumda burnuma yerleşmişti en son. Durum bu şekilde olunca doktorlar kabul etmese de bu hastalığın vücudun içinden tetiklendiği benim için kanıtlanmış oluyor. Öncelikle bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek gerekiyor kesinlikle.
Ben yediklerime daha çok dikkat etmeye çalışıyorum. Vitamin ( özellikle çinko ve biotin iyi gelebiliyor) alıyorum ve küçücük bir lezyon görsem hemen prosacea diye bir kremim var onu sürüyorum. Bu kremi ilk olarak sağolsun bana shopping mage almıştı Amerika' dan, sonra da her giden arkadaşıma sipariş veriyorum. Bende etki eden tek krem formunda ürün.
Cildimi temiz tutuyorum ama her gün köpük köpük yıkamıyorum. Her akşam Bioderma Sensibio H2o ile temizliyorum, ardından Mario Badescu Aloe Vera toniğiyle siliyorum ve control cream uyguluyorum. Control cream nemlendirmede yeterli gelmezse Kiehl's multi corrective cream de kullanıyorum üzerine. Bebak temizleme jelini ise haftada iki-üç kere falan kullanıyorum.
Göz kremi olarak tam anlamıyla memnun kaldığım bir ürün yok, şu an Estee Lauder' ınkini deniyorum.
 
Bir de benden bütün ciltler için ufak bir ipucu, yüzünüzü yıkadıktan sonra kesinlikle havluyla kurulamayın. Kağıt havluyla kurulayın ve çöpe atın. Elimizi kurularken kullandığımız havlularda bakteriler birikiyor ve temizlenmiş cildi kurulurken tekrar kirletmiş oluyoruz aslında.
 
(Bioderma' yı eczane-online dermokozmetik sitelerinden, Kiehl's i mağazalarından, Bebak ürünlerini Watsons-Gratis gibi kozmetik mağazalarından ve Mario Badescu' yu online alışveriş sitelerinden-Limango gibi- temin edebilirsiniz.)

4 yorum:

  1. Havlu konusuna katılıyorum kesinlikle..bazen unutsam da dikkat etmeye çabalıyorum

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel kadına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum öncelikle.Biodermanın bu ürününü ben de kullanıyorum ve çok memnunum,tonik olarak da gülsuyu kullanıyorum.Kağıt havlu bilgisi için teşekkürler,çok haklısın.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. merhaba laçin hn bende kesınlıkler rosanın vücüttakı ıltıhaba bağlı olduguna katılıyorum bendede aynı sekıld bı ateslenme ıle basladı bende aksamları aatarken clındoxcel jel sabahlarıda skınoren kullanıyorum cok ıyı gelıyor tavsıye ederım

    YanıtlaSil
  4. Laçin hanım merak ediyorum, rasacea her kötüleştiğinde tekrar tekrar antibiyotik mi kullanıyorsunuz? Yoksa elinizdeki bu ürünler yeterli oluyor mu? geçmiş olsun. Bu arada aynı rahatsızlık bende de var ve deliriyorum :( .

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.