Salı, Haziran 25, 2013

Üç Şey

sandalet-yargıcı (trendyol)
Blogu normal seyrinde devam ettirmeye, işe gidip gelmeye çalışırken bir yandan da olanları okuyup düşünüyorum, üzülüyorum, umudum kırılıyor haksızlıklar karşısında. Aylardır beni terkettiğini düşündüğüm rosacea' m hortladı mesela, bir yanağımda sıkıntıdan geri döndü. Herkesin en hassas yerine vuruyor böyle zamanlarda, zonalar-ülserler hep tekrarlıyor çevremde.


gömlek-sheinside

Ama hayat devam ediyor. 
Ev-iş hayatı devam ediyor. 
Düzen bir şekilde sağlanıyor. 
Gidilecek yerlere gidiliyor, arkadaşlar görülüyor. 

tulum-minineos
Hafta sonu Nil için çalışan anne kişisine işkence etme zamanıydı. Hiçbir şeyden memnun olmadı, dışarıdayken evimize gidelim diye ağladı, okul lafını duyduğunda ağladı, ağladı ve ağladı. Okuldaki öğretmenleri çok normal karşılıyor, alışacak diyorlar. Gerçi dün akşam ilk defa tüm gün okulda ne yaptığını anlattı bana, arkadaşlarını ve öğretmenini anlattı. Bunun bir gelişme olduğunu düşünüyorum. 
Daha çok yolumuz var.

9 yorum:

  1. lacin hanım allah kolaylık versin. öncelikle merak ettiğim bir durum var. nil tuvalet eğitimini tamaladı mı acaba?yani okul eğitim alsa da almasa da kabul ediyor mu?ben de çalışıyorum ve bakıcı ile olmasındansa okulda bulunmasını tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz tuvalet eğitimine başlamadık, hazır olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda okullarla konuşmanız lazım, bizim okulda problem olmuyor. Beraber bez konusunu hallederiz diyorlar.

      Sil
  2. ne tesadüf canım bizimkide ilk hafta okulun isteği üzerine yarımşar gün gidip şifayı kaptı. yaklaşık 10 gün aradan sonra bu hafta tam gün olmak üzere dün tekrar başladı ama ne başlamak kıyamet kopa kopa. akşam biz sorunca hiç bişey anlatmak yok. ara ara kendisi anlatıyor sormazsak. okula gidecek misin diyoruz gitmiycem attaya gitçem diyo. 2 sabahtır eşime ve bana vicdan azabı çektiriyor kuzum. bizim ki 26 aylık acaba çok mu erken diyoruz ama kreşte biraz zamanı var alışmak için diyor. onu böyle görmeye dayanamıyorum ama hayat şartları malum bakalım bi süre sabretcez, sabretcek. nilciğimde inşallah tez zamanda hastalanmadan alışır okuluna. selin

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun.Tüm bu olaylar hem fiziksel hem ruhsal etkiledi hepimizi.
    Gömleğinize bayıldım.Nil'e de kocaman bir maşallah çok güzel :)

    http://zhdfashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Kolay gelsin Laçin, hem çalışıp hem blog yazmak zor biliyorum ama bir de anne olmak işte... Zor ama çok da zevkli onların varlıkları. O şirin burnundan öpüyorum fındığı. Seni duygusal baskıyla üzmesine izin verme, okulda arkadaşlarının olması onlara bizi unutturuyor (oyunlar vs...)sadece uyku zamanı çok ama çok arıyorlar bizi. Seni görünce öyle üzmeye çalışması da normal aslında Liloş 6'nın içinde ve hala aynı şeyleri yaşayabiliyorum... Ben onun gibiymişim gibi konuşuyorum ona. Yani onun okul sorunu benim de iş sorunum varmış gibi. Sanki zorundaymışız gibi. Bunun en güzel yanının da haftasonu birlikte olmak gibi. Sen ona ulaşacağın uslubu bilirsin. Çok önemli bir şey var ki tam gözlerinin içine bakarak konuşursan onun hizasından seni hem anlayacak hem de hissedecektir. "En özel zamanınızda (haftasonu:) ağlayarak vakit geçirmeyelim, hadi mutlu olup oyun oynayalım" de ve oynamaya başla. Seninle onları yapmanın keyfini çıkarmasına izin ver. Anlayacağın kendimize arkadaş büyütüyoruz gibi geliyor bana. Bazen beni en iyi anlayanın o olduğunu sözlerinden anlıyorum. Tabi bazen kendilerini o kadar kapatıyorlar ki kesinlikle ulaşılamıyor. O zamanlarda bırak ve bekle, çare yok genelde. Seviyorum sizi! Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Çalışmaya başlayarak onu yalnız bıraktığını düşünen çocuk, beraber geçirdiğiniz vakitlerde zevkle annesine işkence yapacaktır. Çok normal bu, çevremde de çok şahit oldum. Amaç cezalandırmak... Fakat her hafta daha da çok alışacak yeni düzene. Okuluna daha da alışacak. İleriki zamanlarda okula gitmemem çok saçma gelicek ona. 1 aya kalmaz hallolur bence :)

    http://gumushanelidenizkizi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Bir acne rosacea hastası olarak geçmiş olsun diyorum.Bu sıcaklarda ilaç kullanmakta inanılmaz zor.Malum cilt hassaslaşıyor.İnsan sürekli makyajla kapatmak istiyor ama....söylememe gerek yoktur heralde....makyaja da sıcak bakmıyor doktorlar.Ben cildimi azdırmayacak,kaşındırmayıp reaksiyon verdirmeyecek fondöteni daha yeni buldum.

    Sizin arada sayfanıza bakmamın açıkçası sebebi de bu.Çok güzel yazılarınız var ama ben rosa konusunda bişiler ararken bulmuştum sizi :) sizden ricam rosa konusunda gelişmeler,makyaj yaptığınızda reaksiyon vermeyen ürünler hakkında zaman zaman bizi bilgilendirmeniz.Çoğu hassas cilt için üretilmiş ürünler bile bize yaramıyor malum.Blogunuzun amacı değil biliyorum ama sizden bu konuda yeni yazılar bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  7. maaşallah nil çok tatlı güzel allah nazarlardan korusun

    YanıtlaSil
  8. Benim de midem ve bağırsaklarımda bir sıkıntı oluştu.husursuz bağırsak sendromu ilk sorduğu bişeye mi canınız sıkıldı.umarım adalet ve özgürlüğe gerçek anlamda kavuşuruz.nil nasıl güzel bir çocuk oldu bu arada.sevmelere doyamam maşallah.nazarlardan korusun allah.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.