Pazartesi, Mayıs 20, 2013

Menekşe Desenli Elbise


Geçen yazımda bahsettiğim elbisemi bitirip giydim. Kumaşım simetrik dijital çiçek desenli pamuk satendi, nisan ayı Burda dergisindeki girik kollu elbise kalıbını kullandım. Tümünü esnek pamuklu kumaşla astarladım. Dikerken yaptığım son provada elbisenin çok oturması hoşuma gitmemişti, yan dikişleri açıp ön ve arka parçaları biraz küçülttüm ve yanlara birer parça ekledim. Böylece daha evaze bir görüntüsü oldu.



Arka ortada fermuar yerine bir yırtmaç bırakıp birit ve düğme kullandım. Özellikle yazlık modellerde bu uygulamayı fermuardan daha çok seviyorum. Kol ağzı ve yakaya üstten dikiş çekmeyince etek ucunda da dikiş gözüksün istemedim. Zigzag dikişle sürfile yapıp paça yapıştırma telasıyla içeri yapıştırıp ütüledim.

 
Elbise-ben diktim / çanta-house bags / ayakkabı-dorothy perkins

14 yorum:

  1. sadece bayıldım desem :)

    YanıtlaSil
  2. aaaaa sürprizli elbise:)kumaşın çok güzelmiş gerçekten.ben de dikip dikemeyeceğimi düşünüyorum bu girik kollu elbiseyi.çünkü burda 3 nokta vermiş:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O 3 nokta biraz haksız olmuş çünkü çok kolay bir model :)

      Sil
  3. çok sevdim çok şirin bir elbise olmuş,elbisenin arkasındaki turuncu bölümlere de bayıldım!!!
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. deseni cok güzel, sanırım bu sezon da moda...

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık çok güzel olmuş cidden. bende etek dikmek istiyorum kendime ancak kursa gitmek gerekir sanırım. Sizi görünce hevesim tekrar geldi. :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Harika bişey olacağı belliydi merakla bekliyordum.Renkleri sana çok yakışmış..Şu paça yapıştırma telaları etek ucu baskısında inanılmaz kurtarıcı oluyor gerçekten..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. kumaşı ümraniyede hangi kumaşçıdan aldın desem hatırlarmısın :))bide kalıplar için dergi kullanıyosun ya acaba nettede varmı böyle kalıplar indirip yapabileceğimiz ??

    YanıtlaSil
  8. Laçin bize etek diktirrr!

    Bunu "... bizi diskoya götür" vurgusuyla söylemek istiyorum.
    En basitinden kalem etek nasıl dikilir? Şöyle adım adım gösterebilir misiniz? Ya da tavsiye edebileceğiniz bir kaynak var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soruyu bana sormadınız biliyorum ama 'kendin dik'isimli sitede kalem etek dikişi var ayrıca uzman tv de laçin hanım hem elbise hemde kalem etek dikişni gösteriyor

      Sil
    2. Bu yazımda videosu var etek dikişinin bakabilirsiniz : http://www.lacintenel.com/2012/01/etek-dikisi-videolar.html

      Sil
  9. arkası muhteşem olmuş Laçin bence kendi diktiğin parçalar satın aldıklarından çok daha güzel oluyor yada bana öyle geliyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.