Cuma, Nisan 26, 2013

Siyah-Beyaz Leopar Ceket


Geçen hafta cuma pazarından birkaç kumaş bulmuştum, onlardan biri de bu siyah beyaz leopar desenli esnek kanvas tarzı kumaştı. Bir pamuk sateni bir de gabardin-kanvas kumaşları çok seviyorum. Hem ceket, hem elbise, hem etek, hem de pantolon için çok uygun kumaşlar. Dikişi de kullanımı da rahat.
Yuvarlak yaka düz ceketleri çok seviyorum ama bir türlü uygun kalıba rastlayamamıştım. Omuzlar genelde fazla geniş oluyor, dikerken o kısımda tadilat yapıyorum. Bu aslında bir hırka kalıbı, cekete uyarlamak için kol kalıbını genişlettim, ön ve arka parçalardaki kol altını da biraz oydum. Aynı kumaştan pervaz ve klapa kullandım, beyaz esnek astarla bitirdim. Tümüyle tulum çevirdiğim için dışarıdan dikiş gözükmüyor.


ceket-ben diktim / gözlük-karl lagerfeld (asos) / tayt-olgun orkun / ayakkabı-superga

10 yorum:

  1. cok guzel olmus cok yakısmıs

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir kombin olmuş, siyah-beyaz ve kırmızı ;) bir şey soracağım, ceketi tulum çevirdim demişsin, en son dıştan kenarlarına dikiş geçtin mi? yoksa çevirip öylece bıraktın mı?


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır dikiş yok dışta. Ben etek ucunda arka ortada boşluk bırakıp çeviriyorum, o kısmı da elde dikip kapatıyorum.

      Sil
  3. harika olmuş yine, leoparda en sevdiğim renkler siyah beyaz veya gri olanları hemen sporlaştırıp çok şık günlük bir hava verebiliyor, siz de yine hem çok güzel bir model dikip çok da güzel kombinlemişsiniz, ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş,leoparın bu rengi daha havalı durmuş bence.Fermuarlı mı yaptınız acaba onu anlayamadım?sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bu ceket modeli benimde en sevdiklerimden.Neredeyse bütün marka kalıplarda omuzları hep 12,5 13 cm yapıyorlar sanırım sizin omuz ölçünüz 11 olmalı 36 bedensiniz ,tüm kalıplarda omuzdan 11 cm ayarlayıp kolda sıfırladık mı kol yerine oturuyor ,kolu takıp düşen omuzu tadilat yapmak extra iş ve gereksiz.
    Arka ortası 8 + 11 omuz ölçerek ayarlanabilir ..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında 38 bedenim ama üst bedenim daha dar, özellikle omuzların düşük olmasını sevmiyorum. Ben de kolu takmadan önce, genellikle de kalıbı çıkardıktan sonra oynuyorum üzerinde. Tam ölçüsünü bilmiyorum, genelde bir beden gibi giriyorum içeri. Ama bundan sonra sizin ölçüleri aklımda tutayım, teşekkürler.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.