Pazartesi, Nisan 29, 2013

Ağva Beyaz Ev

 
5. evlilik yıldönümümüz için özel bir şey yapmayı düşünüyordum ama sürpriz yapmadım, zaten ne ben ne de eşim sürprizler konusunda iyi değilizdir. İkimizin de aklına çok ilginç fikirler hiç gelmez, ben zaten dayanamam hemen söylerim :)
Bu sene uzun zamandan beri aklımda olan Ağva Beyaz Ev' i ayarladım. Sahiplerinden Rengin'i zaten okuyucum olarak yıllardır tanıyor, çok da sıcak ve hoş sohbet olduğunu biliyordum.
 

Evlenecek çiftleri korkutmak istemiyorum ama evliliğin kolay olmadığını söylemem lazım. Sevgiliyken-nişanlıyken her gün görüşseniz de hatta beraber yaşasanız da iş "evlilik" olduğunda durum değişiyor. Sevdiğiniz adama karşı duyduğunuz hisler tabii ki azalmıyor ama üzerine bunu yıpratabilecek bir sürü şey ekleniyor. Hele ki çocuktan sonra evlilik bambaşka bir hal alıyor. Anne-baba rolüne bürününce karı-koca olmayı geride bırakabiliyorsunuz ve bu ilişkinin geleceği için hiç iyi değil. Çevremde hep bunu görüyorum; evliliği mutlu şekilde sürdürmek büyük çaba istiyor ve bu çabayı hayatın içinde başka şeylere dalıp unutuyoruz bazen. Bu sebeplerden dolayı başbaşa sadece karı-koca olarak bir şeyler yapabilmek, aynı hayalleri paylaşabilmek çok önemli.
 


Neyse uzatmayayım :)) Rengin' cim bizi o kadar güzel ağırladı ki kendimizi resmen evimizde hissettik. Bir buçuk günde yenilendim, kafamı boşalttım ve öyle döndüm.

Ağva, İstanbul' a yakın tatil yerlerinden biri. Özellikle Anadolu yakasından (biz Çekmeköy' den yaklaşık bir buçuk saatte gittik) oldukça yakın. Yazın nasıl olur bilmiyorum ama bu zamanlarda yakınındaki Şile' ye nazaran çok daha sakin ve huzurlu. Amacınız kuş sesleri arasında dinlenmek, temiz havanın keyfini çıkarmaksa kesinlikle doğru yerlerden biri.
Beyaz Ev' i Rengin ve Aslı yaklaşık iki sene önce dekore edip hizmete sunmuşlar. Nehir kıyısında toplam altı odalı, mutfağında ev lezzetinde yemeklerin piştiği, çok sıcak bir butik otel.


Bizim kaldığımız İncir Oda' ydı; nehir manzaralı, kuş sesleriyle dolu. Cumartesi günü geldiğimizde bu güzellikleri gördük, biraz dinlenip sahile indik. Buzlu su kıvamındaki denize ayağımı soktum :)) Balıkçıların ağlarının orada eşim bol bol fotoğraf çekti, akşam yemeği için otelimize döndük.
Ev lezzetinde zeytinyağlıların da olduğu (ki ben bayılırım) balıklarımızı yedik akşam. Hava akşam biraz serinlese de şal ile oturulabilecek kadar ılıktı.

 
Ertesi gün kuş sesleriyle uyandık. Yine çok güzel bir kahvaltının ardından Beyaz Ev' in kapısındaki bisikletlerden iki tanesini alıp sahile indik yine. Yollar düz olduğu için bisikletle çok rahat geziliyor, eğer giderseniz mutlaka deneyin. Öğlen de otele dönüp toparlanıp çıktık.
 

Benim için çok güzel bir buçuk gündü. Belki pazar gününün tamamını da geçirebilirdik de Nil' i özledik, yapacak bir şey yok :)) Artık tekrarını altıncı yılımızda yaparız.

25 yorum:

  1. Nice senelere daha çok yıllar eskitmeniz dileğiyle. Harika bir tatil olmuş kıskandım

    YanıtlaSil
  2. Çok şey söyleyesim var:)

    Biz de 5 mayısta birinci evlilik yıldönümümüzü kutlayacağız. Biraz evlilik tecrübem oluştu ve oyüzden yukarıda evlilik hakkında yazdıklarına tamamen katılıyorum. Hatta ilk zamanlar kendimi pamuk prensesten kül kedisine dönmüş gibi hissetmiştim. Sonra bu deveyi gütmeyi öğrenmeye başladım, artık daha iyi..

    Kutlama için harika bir yer seçmişsin. Şuanda işyerinde resimlere bakarken içim açıldı. Cennet gibi.. Tadını çıkarmışsınız anladığım kadarıyla, içinize sinsin ne güzel:)

    Seni takip etmeyi çok seviyorum, seviyene hayranım.. Hep aynı düzgünlükte ve kalitede..

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Evlilik konusundaki fikirlerine katılıyorum. Bence de hayallerle girilecek bir iş değil. Ama idare etmesini öğrenince evin dinleneceğin limanın, kocan da dayanacak ağacın oluyor. Ağva ve otel harika...

    YanıtlaSil
  4. Her şey gibi evlilikte emek verirsen güzel oluyor. Baştan savma yapılan hiçbir şeyin tadı olmaz. Kıymeti de. Kadınlar olarak yorulan taraf biz oluyoruz ama yaradılış böyle. Bizde şikayetçi değiliz. İyi bir eş, iyi bir anne olmanın yanında birde bizimle uğraşıyorsun. Nice mutlu yıllara.

    YanıtlaSil
  5. Nice senelere, mekan harikaymış...

    Ebruli

    YanıtlaSil
  6. çok imrendim hatta hayran kaldım diyebilirim :) her şey nefis... özellikle evlilikle ilgili söylediklerin çok doğru. biz henüz anne-baba değiliz o yüzden karı-koca olmanın tadını çıkarıyoruz :)

    nice mutlu yıllar görün.

    YanıtlaSil
  7. herkesin o kadar çok ihtiyacı var ki böyle yerlerde tatil yapmaya...
    iş stresi, aile sorunları...
    1,5 gün dahi insanın kendisine gelmesine, sorunlardan uzaklaşmasına yeter...
    biz gidemesekte senin fotoğraflarınla gitmiş kadar oldum...
    teşekkür ederim Laçin...

    YanıtlaSil
  8. Nice mutlu yıllara.
    Çok güzel bir mekan.
    Güzel anılar biriktirmişsiniz, ne güzel :)

    YanıtlaSil
  9. Nice güzel senelere, mini tatil de çok iyi gelmiş...

    YanıtlaSil
  10. Nice beş senelere mutlulukla sağlıkla.çok güzel bir yere benziyor

    YanıtlaSil
  11. Bayıldım mekan çok güzelmiş.Sıcak ve samimi br ortama benziyor.Arada karı-koca başbaşa takılmak evlilikte çok önemli gerçekten..İnsan kendini yenilenmiş hissediyor..Daha nice mutlu yıllar geçirmeniz dileğiyle..

    YanıtlaSil
  12. Daha Nice Seneler Çok Mutlu Olmanız Dileğiyle.Siz Her Şeyin En Güzelini Hak Ediyosunuz Gerçekten. Fotoğraflara bakarken huzur doldu içim. Cennet böyle bir yer olsa gerek:)

    YanıtlaSil
  13. evlilik adına söylediklerinize katılıyorum,çocuktan sonra evlilik tamamıyla değişiyor. İlgi ve yoğunluk değişiyor, paylaşımlar neredeyse yok gibi, hayata dair değişen çokşey gibi evliliğin duygusal tarafıda etkileniyor bu durumdan.1 yaşındaki kızımızla çok mutluyuz evet ama birbirimizi özlüyoruz:) Ailenize ve evliliğinize uzun ama mutlu bir ömür diliyorum, daha da mutlu nice nice senelere...

    YanıtlaSil
  14. ay post şahane:)nasılda tatlısınız. nice güzel seneleree.. :)

    YanıtlaSil
  15. Nice senelere,çok keyifli görünüyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Fotoğraflar şahane..
    Nice mutlu yıllara..
    Yüzünüzden gülümseme eksik olmasın..

    YanıtlaSil
  17. nice yıldönümlerine laçincim huzur dolu fotoğraflar.bir kenara yazdım zaten yıllardır ağva hayali kurarım ama hayatı hep erteliyoruz en kısa sürede gitmek dileğiyle artık.2 ay sonra evlenecek biri olarak tavsiyelerin çok faydalı görünüyor kulağıma küpe oldu.Bu arada bende blog sahibiyim artık :)ruschenn@blogspot.com

    YanıtlaSil
  18. sevgili laçin sen hayatıma gireli 6-7 ay oldu.ama bana çok iyi geldin. yine ne güzel anlatmışsın. ben 10 yıllık çok mutlu bi evliliği sürürüyorum. sizede tanrım nice 10 yıllar göstersin.

    YanıtlaSil
  19. Bu yazdiklarini kayradan once okusam kesinlikle katilmiyorum derdim cunku biz 8 sene ciktiktan sonra evlendik ve hicbirsey degismedi sadece gece eve donmek zorunda kalniyordum yine sevgili gibiydik. Neredeyse hic kavgasiz gecti 4 yilimiz ama kayradan sonra surekli tartisir olduk cocuk buyutmek cok stresli hir is yorgunluk cabasi vucut her an tartismaya hazir ufacik seylere bile kizar oluyor iki tarafta. Cocuk evlilik icin buyuk sinav. İnsanlar evliligi kurtarmak icin cocuk yapiyorlar ya onu anlamis degilim:p neyseki kayra artik 2,5 yasinda ve stresimiz azaldi biz de eski aysun ve ozgun olduk yine:))

    YanıtlaSil
  20. Evlenmeye altı ayım var daha yol yakınken dönsem mi die düşündüm;) tabiki şaka bizde üç yıldır tanıyoruz birbirimizi bu konuda korkum var acaba mutlu olabilirmiyim acaba onu yeterince mutlu edebilirmiyim die şu anda herşey yolunda çok mutluyuz ama evlilik bi başka diyorlar.herneyse laçin hanım bloğunuz gerçekten çok güzel benim blog açmamda büyük rolünüZ var hep böyle faydalı olunca insan sizi takip etmekten vazgeçemiyor bloğumada biri gelip yorum yapsın artık çalışmıomu die şüphelenmeye başladım;))) http://crazyhatos.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel yazmışsın evlilik hakkında ve beyaz ev rüyalarıma girecek kadar gitmek istediğim bir yer, umarım bir gün.. :))

    YanıtlaSil
  22. Canım maşallah nice nice yıllarınız olsun.. Mekana bayıldım uzun süredir istediğimiz bir şey bizimde kısmet belki birgün gideriz buraya.sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Laçin'cim ayaklarınıza sağlık...bizim için de zevkti seni ve sevgili eşini ağırlamak..fotograflar harika...bakarken yau ben niye böyle bakamamışım diye düşünüp durdum her gün baktıgım yerlere:)
    kucak dolusu sevgiler..
    Rengin

    YanıtlaSil
  24. laçin abla üstündeki tuniği laçin dükkana koyduğun anda talibim ona çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  25. :)tebrikler inşallah bir ömür mutlu olun yavrunuzla..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.