Salı, Şubat 05, 2013

Yırtık Jean Onarma


Daha önce bu yazımda jean yırtma/eskitme tekniğini videolu olarak anlatmıştım. Şimdi tam tersi durum söz konusu, onarmak için bir çözümü fotoğrafladım yaparken onu anlatacağım.

Pazarda bu H&M jean pantolonu görünce (beş tl lik fiyatıyla) bir beden büyük olmasına rağmen, nasılsa küçültebilirim diye gözüm kapalı almıştım.
Sol bacak kısmındaki yırtıklar gayet iyiyken sağ bacak kısmındakiler oldukça fazla ve açık duruyordu. Ben de içeriden yama yaparak o bölgeleri kapadım.


Önce eski bir jean pantolonumdan bir parça keserek etrafına sürfile yaptım. Sonra yırtık pantolonu tersine çevirip yamayı yan dikişe diktim.

 
Paça telasından (çift taraflı telanın şerit hali) parçalar koparıp yamanın kapanacağı bölümlere koydum. Ütüleyip üzerindeki kağıt kısımları çıkardım ve yamayı üzerine kapatıp yapışması için tekrar ütüledim.


Düzüne çevirdiğim zaman gözüken hali bu oldu. Yırtıkların hiç açılmaması için üstten el veya makine dikişi de çekilebilir tabii ki. Bu biraz nasıl bir sonuç istenildiğine bağlı.

10 yorum:

  1. Güzel ve faydalı bir anlatım, sonuç böyle de çok hoş:)...

    YanıtlaSil
  2. çok iyi fikir benim de yırtık jeanim yırtıklarından bir yere takıldı büyüdü sevmiyorum o görüntüyü bunu deneyebilirim sanırım kapatmak için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir de arkadan normal tela ütüleniyor daha fazla büyümesin diye, o da olabilir küçük yırtıklarda.

      Sil
  3. Dikis makinem yok dikmeyide bilmiyorum sabah bir pantalonum için ayni seyi dusundum bende çift tarafli yapiskan telayla yapabilirmiyim ayni seyi acaba?

    YanıtlaSil
  4. Ayyy bu çok güzel olmuş çözüm olarak deği lbilerek bunu yapabilirim benim aklımada o deliklerin olduğu yere başka renk bi kumaş dikmek geldi leopar falan :)

    YanıtlaSil
  5. merhabalarr laçin hanım..:) sizi takip ederken iştaha geldim ve dikişe başladım:)))size sorum olacak kumaşlarınızı pazardan aldığınızı okumuştum buralar nereler ? en çok uygun fiyata kumaşı hangi semt pazarında bulabilirimm?ayrıca bi ara kumaşlarınızı satışa çıkarmıştınız şuan için devam olark dşünüyormusunuzz..:) ihtiyacımız varr:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben sadece kadıköy cuma pazarına gidiyorum, başka pazarları maalesef bilmiyorum. Bir de ümraniye kumaşçılar sokağı var.
      Kumaşlarımı toparlayabilirsem yine satışa koyarım, çok biriktiler yine.

      Sil
  6. Paylaşım için teşekkürler...

    Çok işime yaradı bu bilgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.