Çarşamba, Şubat 13, 2013

Kürk Yaka Yapımı


Geçen yazımda da belirttiğim gibi kürk yakayı diktim ve yapımını paylaşmak için fotoğrafladım. Benim aldığım hafif kırçıllı vizon rengi uzun tüylü bir suni kürktü. Aslında daha güzelini bulmak isterdim ama artık kış sezonunu kumaşçılar bile kapattığı için yeni ürün yoktu.
Bu yaka için bir metreden az bir parça yeterli oluyor. Tüylerin yönüne bağlı olarak tabii ki bu ölçü daha da az olabilir. Ama garanti olsun derseniz bir metre kürk kumaş alın.

Kürk yaka için aslında en garantisi şal yakalı bir manto veya ceketin yakasından kalıp çıkarmak, onu isteğinize göre daha geniş çalışabilirsiniz. Ama elinizde hiçbir kalıp yoksa benim çizdiğim gibi çok basit bir şekil çizip ondan da dikebilirsiniz, kürk hata kaldırıyor :)


1. Etrafta tüylerin uçuşmasına hazırsanız kesmeye başlıyoruz. (tavsiyem kapalı bir odada çalışıp hemen bitirin ve sonrasında kürk yakayı dahil her yeri süpürün) Tüylerin çıkış yönüne doğru kalıbı koyup iki parça kesin. Ben önce astardan kestim, sonra astarı kürkün üzerine koyup onu kestim.
2. Kürkün arka orta dikişini kapatın. Aynı şekilde astarın da.
3. Kürkü ve astarı yüzü yüzüne gelecek şekilde üst üste koyup bütün etrafından makine çekerek birleştirin. Düzüne çevirmek için boşluk bırakmayı unutmayın.
4. Kalan dikilmemiş kısmı elde dikerek bitirin.
 
Aldığım bütün kumaşları dikmeden önce yıkamayı tercih ediyorum, aynı şekilde bu tarz kürkleri de mutlaka yıkıyorum. Yıkayınca tüyler birbirine yapışmış gözükebilir, sorun değil. Diktikten sonra geniş dişli bir tarakla tarıyorum ve sonrasında süpürüyorum. Hem fazla tüyler çıkmış oluyor hem de yıkamadan kaynaklanan o yapışmış görüntü gidiyor.

5 yorum:

  1. cox gozel,gule-gule geyinin.Kurk geyimlerini men de sevirem

    YanıtlaSil
  2. Kendinden kürk yakalı mantoları giymektense, böyle istenildiğinde takilip çıkarılabilen bir yakaya sahip olmak en iyisi, mantonun bütün havasını değiştirecektir. Eline sağlık herzamanki gibi hem çok güzel hem çok kullanışlı olmuş;)

    YanıtlaSil
  3. Çok pratik olmuş baharda hırka ile süper gider bu :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Çok hoş bilgiler

    YanıtlaSil
  5. Kürk kumaşı nereden aldınız acaba

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.