Perşembe, Şubat 07, 2013

Bordoyla Barış


Senelerdir her kış sezonu ürünleri mağazalarda yerini aldığında o bordoları görünce beni afakanlar basar. Önlerinden transit geçerim, elime bile almam. Sebebi yedi sene boyunca her sabah kalkıp aynı kötü bordo çorabı giymek zorunda kalmamdı.
Bizim zamanımızda ilkokuldan sonra sınavlara girer, kazanırsak anadolu-fen lisesi veya kolej tercih ederdik. (hey gidi günler!) Ben de çocukluğumdan beri matematiği çok sevdiğim için anadolu lisesinde okumuştum ortaokul+liseyi.
 
O zamanlar müdür-müdür yardımcıları fena despottu, farklı renk çorap zinhar yasaktı. Hatta siyah ve bordo dışında lastik toka taktığımız zaman onun saçımızdan çekilip alınmasına da katlanmak zorundaydık. Düğmeler boğaza kadar ilikli, o kötü bordo fular da boğar gibi düğümlenmeliydi.
Lisenin artık son yıllarında son yazdığım kurallar azıcık esnemişti; başka renk toka takabiliyorduk, fular yerine kravat takmak daha iyiydi. Ama o bordo çorap, işte o hiç esneyemeyecek katı kuraldı.


Yapı olarak çok isyankar biri olmasam da o deli ergen dönemin verdiği hallerle nefret etmiştim okulun üniforma renklerinden. Senelerce dolabıma bordo olarak bir şey sokmamaya çalıştım.
 
Üzerinden bu kadar çok sene geçtikten sonra artık dedim ki barış yapalım şu renkle. Barışmamızın şerefinedir bu fotoğraflar :))

elbise-Mango outlet / çorap-penti / ayakkabı-charles&keith / çanta-stradivarius / pardesü-vero moda

18 yorum:

  1. bordoyu çok severim :) barışmanıza da sevindim, etek süper. ama çorapla uyumsuz buldum :(

    YanıtlaSil
  2. bordo benım rengımdır. cok severım. sanada cok yakısmıs. beyaz ve bordo cok ii secim bence elbisende cok guzell.
    gule gule gıy

    YanıtlaSil
  3. Katıldım , aslında galiba benim desenli coraplarla hiççççç aram yok

    YanıtlaSil
  4. bordo sevdiğim renktir. kına kıyafetim bordo ve çok şıktı.dolabıma baktığımda bordo kıyafetim yok aslında ilk diktiğim bluzla açılış yapmış oldum.kombini kolay ama kullanılması ağır bir renk o yüzdendir belki. laçincim yine çok şıksın ama bende çoraplara takıldım.elbise şık ama ten rengi çorap daha iyi olurdu sanırım nacizane fikrim kızma:)))

    YanıtlaSil
  5. Harikaaa çok severim bordoyu ama size gerçekten çok yakışmış hele elbisenin formu.

    YanıtlaSil
  6. laçin ne yazıkki seninle aynı kaderi paylaşmışız bordo çorap konusunda :) aklıma getirdin walla eski günlerimi benimde elbise çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  7. bundan 6 yıl önce mezun oldum anadolu lisesinden; aynı despot uygulamalara ben de maruz kaldım:( bizim bir de ceket zorunluluğumuz vardı yaz kış! çoraplar siyahtı ama(neyse ki)

    bence bordo elbise çok yakışmış sana..ama çoraplar fazlaca rol çalıyor elbiseden. zaten renkli ve desenli çorap sevmem ben, hatta çorap sevmem(bu da and. lisesinin bendeki etkisi)

    YanıtlaSil
  8. Bende kazaayağı desenini yıllar geçtiği halde giyemiyorum. Bizim okulun formasıydı seksenli yıllarda. Ne eşarpta ne de başka bir kıyafette asla alıp giymedim. Gerçekten o zamanlar ne kadar anlayışsızdı müdür ve müdür muavinleri...

    YanıtlaSil
  9. Aynı okuldan mezun olduğumuz için söylediklerini bizzat ben de yaşadım Laçincim,ben de yeni yeni barıştım bordoyla,açılışı da bordo pantolonla yaptım.Elbiseni çok beğendim bu arada..

    YanıtlaSil
  10. corabin sanirim bordo ama fotografta farkli cikmis...elbisenin modeli cok hos...ama altina ayakkabi degilde botin giyseydin dahami iyi olurdu..

    YanıtlaSil
  11. corabinin rengi bordo sanirim. fotografta farkli cikmis. ben ayakkabinin modelini pek yakistaramadim. elbise sahane durmus. mango outlete ugramanin vakti geldi sanirim. hala gidip turkuaz ayakkabindan bakacagim...

    YanıtlaSil
  12. Aaa aynı elbiseden ben de aldım :) hoşuma gitti sende de görünce ;) güle güle kullanalım ikimiz de...

    YanıtlaSil
  13. Laçin şahane.. takipteyim http://burcunundefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. elbisenin sıfır kollu ve eteği gri renkli olanı denemiştim,üst kısım kusurlu bir görüntü oluşturmuştu.uzun kollusu daha iyiymiş. kalırsa hemen deneyip alacağım. nacizane kırmızı çorabı yakıştıramadım.

    YanıtlaSil
  15. bordoya küsülür mü hiç : ) yalnız o turunculu hoş çorabı pembe bir etekle giyseniz daha mı hoş olur sanki?

    YanıtlaSil
  16. ayakkabı çok güzel yeni sezon mu acaba

    YanıtlaSil
  17. etek güzel ama çoraplar kırmızıya kaçmış..

    YanıtlaSil
  18. Bu sezon başı koşarak pentiden bordo çorap aldım ben de. Ancak ne yazık ki bordo desenlerin araları ten renginden dolayı bildiğiniz turuncu - sarı duruyor, opak çorap almak lazımmış meğerse.. Sizin de çorap sanırım aslen bordo idi, biri turuncu yorumu yapınca yazasım geldi :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.