Pazartesi, Aralık 31, 2012

Turist Gibi


İstanbul' da yaşamamıza rağmen İstanbul' u çok az biliyoruz. Özellikle tarihi semtleri "aman çok kalabalıktır" diye ihmal ediyoruz, yanlış yapıyoruz. Cumartesi günü arkadaşların da işlerini halletmek için Eminönü' ne gittik. Hava inanılmaz soğuk olduğu için bu seferlik Nil babaannesindeydi.
Üsküdar' dan hemen geçiverdik Eminönü' ne. Bir türlü tam yerini öğrenemediğimiz hanları tekrar sora sara bulduk.


Mısır Çarşısı' nın rengarenk havasıyla büyülendik. Turist gibi her rengi fotoğraflamaya çalıştık :) Biz değil ama arkadaşımız çok sevdiği pestilleri, cevizli sucukları doldurdu poşete.


Sahildeki balık ekmekçilerde kalabalığın arasında bir yer bularak oturduk biraz. Müthiş turşu suyuyla balık ekmeği hüplettik :) Off turşu suyu çok güzeldi, mideme o kadar güvenemediğim için yarısını içtim ama aklım da kaldı. Sonra tekrar yukarı künefeciye bu sefer..


Eminönü' nün malzeme cenneti olduğunu herkes biliyor, oralara da gittik. Ama açıkçası beklediğim gibi değildi fiyatlar (toptan almayacağım için) çok da bir şey bulamadan döndüm. Özellikle kumaşlar ve dikiş malzemelerini ben Ümraniye' de aynı fiyatlara buluyorum zaten, taşımanın bir anlamı yoktu. Sadece Kürkçü Han' dan birkaç tane yün aldım atkı-boyunluk yapmak için bir de Nil' in doğumgünü için aradığım pasta malzemelerinden buldum o kadar.

11 yorum:

  1. Ben de geçen hafta ordaydım yurtdışından gelen bir arkadaşımızı gezdirmek için. Birçok şey toptan ya da büyük toplu paketlerle alınmadığında çok da uygun fiyata gelmiyor.
    Ama onca kişinin arkasına dizilip de Kurukahveci Mehmet Efendi'den buram buram kokan kahveleri almak için bile gidilir. Çok iyi yapmışşsın sende gitmekle...

    YanıtlaSil
  2. http://gumushanelidenizkizi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. valla şu anda acayip özendim size bende gitmek istiyoruuuuuuum:)

    YanıtlaSil
  4. Aa ben senin malzemelerini hep eminönünden aldığını düşünmüştüm:) künefeci neredeymiş, o kadar gidiyorum duymadım. o kadar dediğim de 3 ayda bir:)bi sorum daha var..pasta malzemelerini de mi kürkçü han'dan aldın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Künefeci aslında kebapçı ama künefesi de iyiymiş diye gitmiştik. Kuru Kahveci Mehmet Efendi' nin yanından girince biraz ileride sağda.
      Pasta malzemeleri de aynı yerde Besan' dan.

      Sil
  5. Ne güzel bir gün olmuş.İstanbulda yaşarken bende amaan derdim.Şimdi tatillerde hiç oturmuyorum tekrar tekrar geziyorum o güzel şehri.

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel gezmişsiniz, fotoğraflar çok güzel. Mutlu sağlıklı yıllar:)

    YanıtlaSil
  7. çok eğlenceli bir yazı, şu an istanbulda değilim ve oraları bir hayli özlemişken sizin yazınız ve fotoğraflar da üstüne tuz biber oldu:). Bir soru sormak istiyorum, uzun zamandır ben de kürkçü hana gitmek niyetindeyim çünkü çokça duydum oradan alınan iplerin methini. Kayda değer bir ucuzluk ve ürün çeşitliliği mevcut mu örgü iplerinde gerçekten de?

    YanıtlaSil
  8. Bende hafta sonu oralardaydım. Kapalı çarşıya girmedik ama. Taksimden aşağı doğru sallanıp eminönünden fatihe çıktık yürüyerek. Çok yürüdük ama sonunda çok güzel bir lahmacun ve içli köfte yedik öz kiliste. Tavsiye ederim mutlaka.

    YanıtlaSil
  9. Çooook güzel tüm fotolar!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.