Salı, Aralık 18, 2012

Kısa Saç Şekillendirme


Aslında bu yazıyı hazırlamayı uzun zamandır düşünüyordum, bir türlü fotoğraf çekememiştim. Saçımı kullanımım ile ilgili birçok soru alıyorum, yeni bir ürün de bulunca hem onu tavsiye etmek hem de her duştan sonra beş dakikada saçımı nasıl yaptığımı anlatmak için bu sabah fotoğrafları çekip hazırladım. (Kalktıktan kısa süre sonra fotoğrafları çektiğim için henüz inmemiş kurbağa gözlerimin kusuruna bakmayın :)


Yeni yıkanmış saçların önce nemini havluyla alıyorum ve saçım da düz olduğu için yaramaz çocuk saçından hallice bir hali oluyor. Burada kullandığım ürün Aveda' nın Texturizing Glaze diye tesadüfen alıp çok memnun kaldığım bir saç şekillendiricisi. Saçım biraz daha uzunken dalgaları daha güzel yapıyor ama bu hali de hacimlendirme açısından fena değil. (Ben limango' dan almıştım, şu anda da trendyol' da kampanyası var)
Bu krem şeklinde üründen çok az alıp tüm saça köpük sürer gibi sürüyorum. (Evde bir sürü köpük var ama kısa saçta istediğim şekli vermiyorlar) Sonra da vigo ucu takılı kurutma makinesiyle düşük ayarda kurutuyorum. Vigoyu çevirince hacimli ve dalgalı oluyor. Son olarak da hafif bir saç spreyiyle tamamlıyorum.


Yapışan düz saçlara hacim vermek için iyi bir yöntem, inşallah faydalı olmuştur.

17 yorum:

  1. Benim saçlarım uzun çooookk yıllar önce kısaydı kullanımı gerçekten çok zor oluyor. Tabii bu zor senin için geçerli değil, kısa saç her bayana yakışmaz.sende süpper oluyor.

    YanıtlaSil
  2. ohh ne güzel 5 dk da şip şak ya ben şu belime kadar uzanan saçlarla 45 dk da anca hazırım :)

    YanıtlaSil
  3. bu saç size inanılmaz yakışıyo! güzel yüzünüz daha da ortaya çıkıyo kesinlikle.

    YanıtlaSil
  4. Ya bu en başta sürdüğünüz şey köpük gibi bir şey mi? Ben trabzonda oturuyorum ve burda o tarz bir şey bulabilmem imkansız. Onun muadili bir ürün tavsiyesi bekliyorum sizden. Ne kullanmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır krem formunda. Şu an trendyol' da alterna kampanyası var, yazıda da belitmiştim. Ben de limangodan aldım zaten.
      Muadili bir ürün bilmiyorum maalesef.

      Sil
  5. Nilin bu tatlılığını kimden aldığı iyice belli oldu yani :) İnsanın saçını kısacık kestiresi geliyor şunu okuyunca

    YanıtlaSil
  6. Kısa saçın yakıştığı 3-5 kişiden birisiniz bence :) Yüzünüzün güzelliğine saç bahane tabi sakın uzatmayın hep böyle kalsın :)

    YanıtlaSil
  7. Kısa saç hiç kullanmadım herkese bu kadar yakışmaz, ama böyle görünce heveslenmiyor değilim :)

    YanıtlaSil
  8. Avedanin tum urunleri gercekten kaliteli sun plazadaki elcada indirimli olarakta satiliyor dnemek isteyenler olursa oradanda alabilir

    YanıtlaSil
  9. Benimkisi gibi bonus saçları yatıştırmak içinde bir yöntem bulursan paylaş nolur. Bende de tonla jöle köpük var ama saçlar yine dizginlenemiyor.

    YanıtlaSil
  10. Benim saçlarda kısa,sizinkinden de kısa şu an.Uzatmaya karar verdim zor oluyor kabarıyor,şekil almıyor.Tavsiye için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. Saçınızın modelinin bir ismi var mı:)) Saçlarım dökülüyor ve bebekle bakmam mümkün olmuyor.Sürekli topluyorum sıkıldım artık.Gerçi kısa saça bakmak daha zor biliyorum ama, bir deneyeceğim bakalım:))

    Birde, alakasız olacak ama, cildim kuru demiştiniz bir yazınızda.Ne tür nemlendirici kullanıyorsunuz acaba?

    YanıtlaSil
  12. saç modelini çok beğeniyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Benimde saçlarım düz ve senin kadar kısa kestirmistim ama 1O seneden fazla olmuştur o zamanlar hulya avsar modeli vardı baya kısa bi modeldi o modelin yakisetiğini söylemişti herkes şimdilerde senin sayende galiba geri dönüş yapicam bende kısa saça çünkü 8 aylık bi oglum var ve artık uzun sacla uğraşmak çok zamanımı almaya başladı bende tam kısa sac şekillendirmeye ilgili araştırma yapmaya basliyacaktim netten cuk oturdu bu yazın umarım seninki kadar yakışır banada ;)

    YanıtlaSil
  14. BEN BU YAŞIMA.... SİZİ USUL USUL TAKİPTEYDİM ... BU GÜN ÜYE OLDUM... TEYZE KAHVESİNE BEKLERİM BUYURUN BAŞARILAR :)

    YanıtlaSil
  15. saçınıza sıktığınız spreyin markası nedir acabaa

    YanıtlaSil
  16. Buradaki saç renginizin marka ve numarasını hatırlıyor musunuz?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.