Cuma, Aralık 07, 2012

Kırmızı Mantoya Başladım


Geçen sene yine bu zamanlarda bir mantoya başlamıştım ama nedense çok da dikmeden bir kenara kaldırmıştım. Bu sene koyu yeşilden çok kırmızıya takıldığım için onu devam ettirmek istemedim. Koyu yeşil kumaş çok güzeldi aslında ama kaşmir olduğu için mantoya biraz ince geldi. Tümüyle astarlayarak kullanılabilir ancak.
Geçenlerde harika bir kırmızı kaşe parça almıştım kumaşçıdan, 240 cm gibi bir şeydi. Önce kapüşonlu bir model düşündüm ama tam "kırmızı başlıklı kız" modunda olacağı için vazgeçtim. Sonra aklıma geçen sene biçtiğim manto geldi, saklandığı yerden çıkardım. Bu yazımda kalıbından bahsetmiştim (09.2010 Burda dergisi 127 numaralı model) , diktiğim parçaları söktüm ve kırmızı kaşenin üzerine koyup biçtim. Astarını da geçen sene kırmızı kumaştan biçtiğim için o da hazırdı zaten.
Şimdilik gövdesi bitti, tek değişiklik olarak kırmızı kaşeyi biçerken sadece arka ortada bir plikaşe yaptım. Bir de beline kuşak yapmayı planlıyorum.

9 yorum:

  1. rengi harika sen zaten harikasın ikinizi beraber düşünemiyorum birde boynuna kocaman nazarlık as ama :))

    YanıtlaSil
  2. lacın harıkasın severek takıp edıyorum

    YanıtlaSil
  3. kırmızıya bayıldımmm emınım cok yakısacak :)
    bencede kusak şart hatta siyah deri bile olabilir bence:)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş duruyor. Sanırım üzerinde çok daha güzel duracaktır. :)

    YanıtlaSil
  5. trend.çokta güzel olacak eminim.sizede takışıyor ne giyseniz.MAŞALLAH diyelim.fiziğiniz güzel olunca.bende uzun boyluyum ama 5 kilo fazlam var.verirsem diktiklerimi seve seve giyeceğim.kolay gelsin size.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor, rengi modeli ve kumaşı hepsi çok güzelmiş, merakla en son halini de bekliyorum:)))

    YanıtlaSil
  7. Sanırım alt etek parçasını da bütün olarak kesmiş, düz bir manto elde etmişsiniz. Bu hali diğerinden daha hoş durmuş bence

    YanıtlaSil
  8. simdiden cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  9. merhaba, kumaş çok güzel görünüyor. ben de manto dikmelik kırmızı kumaş arıyorum ama izmir'de de istanbul'da da bulamadım. istanbul'dakilerin özel yerlerini bilmediğimden de olabilir tabii. siz bu kumaşı nereden aldınız acaba?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.