Perşembe, Aralık 22, 2011

Baston Puset Mevzusu

Yazın tatillerde ilk kez pusetle zorlanmıştım. Hem havaalanında hem de gezerken puseti kapatıp tekrar açmak Nil kucağımdayken neredeyse imkansızdı.
Gerçi küçükken kullandığımız ana kucağı ve portbebe gibi ekipmanlarıyla çok rahat etmiştik.
Ama genelde her yere arabayla gittiğim için pusetin ağırlığı ve büyüklüğü beni yormaya başladı. Baston puset ararken hem tam yatar duruma gelebilmesini hem de hafif olmasını istedim.En hafif modeller Maclaren' de var ama bazıları yatmıyor diğerleri de biraz pahalı.

image

image

İlk fotoğraftaki puset Mothercare' de var fiyatı çok uygun. Ama hem yatmıyor hem de oturumu rahat değil. İkincisi bugün şansımıza Joker' de tek kaldığı için indirime giren Chicco Liteway di, onu aldık. (turuncu-gri renkte olanını)
Sanırım artık belim daha az ağrıyacak.

35 yorum:

  1. Peki ne yapalım?Ben Kraft'ın TravelSystem denen modelini alacaktım.Ana kucağı ve arabası bir arada olan...Ben de sürekli araba ile olacağım için o ebatlarda bebek arabası gereksiz mi? O kadar para verip alacağımıza,baston puset ve ayrıca ana kucağı almak daha mı mantıklı ?

    YanıtlaSil
  2. En guzel puseti almissiniz..
    16 ay boyunca yaptigimiz km'nin haddi hesabi yok..
    Iki koluna iki kopek bagladik (ki kopeklerin biri 45 digeri 35 kilo), tepe tepe kullandik bana misin demedi..
    Ancak, kilo sorunu nedeni ile 16. aydan sonra bebe conforta gectik ki, keske ikisinin birlesimi olsa.. Kizim bebe conforttaki kadar bunda rahat edebilse ya da bebe confort bunun kadar hafif, cok fonksiyonlu ve dayanikli olsa..

    YanıtlaSil
  3. travel sistemlerim cogu normal araba pozisyonuna gecince agir geliyor bir sure sonra. maalesefcogu kisi ayni seyi yasiyor.
    travel sistem alacaksaniz iskeleti hafif birsey olmali ki cok zor. ben bastan baston pusete cok onyargili bakiyordum, gereksiz olarak goruyordum ama hergun kullaninca ihtiyac duydum.

    YanıtlaSil
  4. Hakikaten ikisinin birlesimi birsey yok. İki ayri puset kullaniliyor genelde.
    Nil kilolu degil biz bunu baya kullaniriz herhalde :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de uzun araştırmalar sonucu travel den vazgeçip kraft baston aldım.İyi ki de almışım yoksa küçücük bagajıma sığmayacakmış.Hem hafif,hem kolay açılıp kapanıyo,hem de sürümü kolay...

    YanıtlaSil
  6. Bencede çok iyi bir seçim olmuş.Benim oğlum şu an 2,5 yaşında ve doğduğundan bu yana kullanıyoruz.Tamamen yatabildiği içinde çok rahat.Hafif ve açıp kapamasıda kolay.Ben sadece alırken birşeye dikkat etmemişim.Bebeğin tutunabileceği yeri yok.Emniyet kemeri var tabiki ama önü açık olduğu için bazı yerlerden geçerken yokuşaşağı falan,oğlum elleriyle tutunacak bir yer arıyordu ve arabanın yanlarını falan tutuyordu.Gerçi baston pusetlerin önleri genelde açık oluyor sanırım

    YanıtlaSil
  7. ben de cunartesi günü mothercare dan aldım ancak senın baktıgının yatan modeli vardı.yagmurlugu ıle bırlıkte .çok guzel çok memnun kaldım .ama senın aldıgın da cok yaygın kullanılıyor ,umarım memnun kalırsın.gule gule kullan

    YanıtlaSil
  8. chicconun aldıgınız modeli bizimkine çok benziyor bana sadece rengi farklı gibi geldi .. katlanıp arabaya konulabiliyor arkası yatıyor uyudugunda neredeyse tamamen yatırabiliyorsunuz..kızıma almıştık 2yıla yakın kullandık simdide 14 aylık ogluma kullanıyoruz(aylardır) umarım begenerek kullanırsınız:)

    YanıtlaSil
  9. Bizde ilk araba olarak maxi cosi almıştık. Fakat Altuğ büyüdükçe rahat edemed,i.Chiconun aynı modelini aldık. Yatması çok önemli. Yolda iken uyuduğunda çok rahat ediyor çocuk. O nedenle iyi bir araba .. Güle güle kullansın minnoş:))

    YanıtlaSil
  10. on bar genelde olmuyor baston pusetlerde. bir tek yine chicconun kahverengi deri bir modeli var onda gordum on bar.

    YanıtlaSil
  11. travel set alinca bir de baston aliniyor sonradan, cevremde hep oyle oldu.
    gerci set yerine tek tek alindiginda da cok fiyat farkeder mi bilmiyorum

    YanıtlaSil
  12. Bende gordum jokerde teshir urunlerinde indirim var herhangi bir farki oluyormu kapali urunlere gore lacin?? Yani bir defosu falan var diyemi indirim var ???

    YanıtlaSil
  13. bende dusunuyorum bu baston araba mevzusunu, biz de dogdugundan beri travel system olarak aldigimiz arabasindan pek memnunuz. aslinda hala da memnunum, 8 aylik olduk artik almak gerek mi die dusunuyorum. sanirim beni de tek dusunduren havaalani mezvusu. yanliz seyahet ederken zor oluyor buyuk arabalar.

    YanıtlaSil
  14. merhab
    Twitterdan sormustum neden aldiniz diye? :))
    izim de Hauck marka bir travel setimi var..acikcasi ne ana kucagindan memnum kaldim (cok fazla oturur pozisyonda yer.eaiyor bebek icine,hele arabanin ustune sadece iskelete takinca) hem de araba cok kompakt kapanmiyor..Cok agir degil, cift elle kolay kapanip tek elle aciliyor ama bebek kucakteyken zor.
    chicco lite way mi yoksa multiway mi diye dusunuyorum bende bir suredir baston icin..Multi wayi incelediniz mi? yada okuyuculariniz arasinda var mi acaba kullanan?
    Tesekkurler.gule gule kullanin tekrar..

    YanıtlaSil
  15. bu tek kalmis diye indirmisler. yani teshir urunu diye degil de artik chicco satmayacaklari icin ellerindekileri satmak istiyorlar.
    inceledim defosu falan yok :)

    YanıtlaSil
  16. bir de benim arabanin bagaji cok kucuk ve cok zor sigiyordu black label. onbari, tenteyi falan sokup cikarinca tekrar takiyordum. bir dunya is yani.

    YanıtlaSil
  17. twitter da sorunuzu gormedim ben :(
    multiway bildigim kadariyla daha agir ve buyuk, zaten chicco nun hafif modeli az.

    YanıtlaSil
  18. Sanirim bizimde sonumuz bir liteway almak olacak senin tavsiyenle bizde blacklabel almistik bir dunya para verdim ozendim ama canimi cikartiyor arabanin arkasina cikartip koy agirligida cabasi falan tepe tepe kullandim aslinda hatta hala araba koltugunu kullaniyoruz :))

    YanıtlaSil
  19. biz sizin yaşadığınz durumu yaşamamk için pierre cardinin bir modelini aldık.4 e katlanıyor.bagaja rahat sığıyor.ağır değil.travel sistemdi..şu an 1 yaşında bebeğimiz. gayet rahat kullanıyoruz.2 kez alışveriş yapmak istemeyenler pierre cardinin o modelini inceleyip içlerine yatarsa alabilirler..bi fikir olsun benden..

    YanıtlaSil
  20. baska markalarda boyle secenekler de var tabii, hepsini incelemek lazim.

    YanıtlaSil
  21. ben memnun oldugum icin tavsiye etmistim zaten ama sonradan zorlanmaya basladim.

    YanıtlaSil
  22. şu aralar hangi bebek arabasını almalıyız, diye düşünürken bu konunun açılması çok iyi geldi
    teşekkürler laçin...
    sonuç olarak bir ana kucağı bir de puset alınacak...

    YanıtlaSil
  23. Bizde aynı toprak doğduğunda gaflet anından yurt disından getirdik arabasını mutsy diye bir marka cok rahatti ilk 3 ay ama daha sonra ben tek basıma cok zorlandım dediğiniz gibi puseti cikar arabaya koy emniyet kemerini bağla sonra git arabayı kapa bagaja koy cok yoruyodu ki zaten toprak pusette oturmak istemedi 5 aylıkken oto koltuğuna geçince direkt gidip baston aldık mothercare den modelini bilmiyorum ama renkli çizgili benimki sırtı komple yatiyo ve cok rahat toprak kucagimdayken bile kapatıp bagaja koyuyorum veya acıyorum yani:)) kışın doğan cocuklar için bence arabaya koltuğu olarak kullanmaya bir puset bide böyle sırtı yatan bir baston araba cok ideal bundan sonra ki tek tavsiyem bu:))

    YanıtlaSil
  24. ah yazının başını okurken chicco'ya niye bakmadııın dedim içimden ama bulmussun.çok rahat ed,ceksiniz cok

    YanıtlaSil
  25. bu aldığınızı yatırabiliyormusunuz

    YanıtlaSil
  26. ben sadece anakucagı ve baston puset aldım ıkı kızımdada kullandım ve hala kulanıyorum cokda memnunum bence hem kullanıslı ve ekonomık olan seklı bu . bu arada sızın baston pusetınızde hayırlı ugurlu olsun ıyı gunlerde kullanın

    YanıtlaSil
  27. merhaba laçin, güle güle kullansın nilcik yeni pusetini... alakasız bir soru olacak ama cevap verirsen sevinirim... bebeğini pütürlü besinlere nasıl alıştırdın? ne zaman başladın pütürlü gıdalara? şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  28. evet tam yatiyor

    YanıtlaSil
  29. 6 aydan sonra ne yiyorsam ondan tattirdim. kati seyleri catalla hafif ezip oyle verdim.hic blender kullanmadigim icin de yavas yavas alisti.

    YanıtlaSil
  30. aynısını kızıma kullanıyorum çok memnunum eşim italyadan almıştı orda daha ucuz üretim yeride orda zaten eminim memnun kalırsınız

    YanıtlaSil
  31. lacheennn daha öncede blacklabellla ilgili postuna yorum yapmıstımm.ben suan hamieyim we black labelı cok begendim hattaa az daha alıyordum ama simdi herkes trawel setlerin gereksiz olduğunu söylemiş:S ben ne alıcam simdi?eger ben 1.800lira werip trawel alıp üzerinede bu rahat değilmiş baston bebek arabasıda alalım dersem kocamın cenesinde kurtulamam sonraa=)sence ne almalıyımm sadece oto koltgu we baston mu almalıyım?yardmcı olursan cok mutlu olurum=)

    YanıtlaSil
  32. bence kis bebegiyle yaz bebegi biraz farkli. eger travel setteki portbebeyi falan kullanacaksan ki ,ben cok kullandim, hala travel setin iyi oldugunu dusunuyorum. acik havada kucuk bebegi gezdirmek icin baston puset korunakli degil gibi geliyor bana.
    ama acik havaya cikarmayacagim dersen o da baska tabii.
    baston puseti uyguna buldum diye aldim yoksa almak zorunlu degil bence.

    YanıtlaSil
  33. Himm anladim:)benim bebegim temmuzda dogucak (insallah) bi aksilik cikmazssa.ben black labelin her parcasini begendim.en iyisi bende bu setten aliyim.zaten arabaylayim hep.zorlanmam galiba:)amann zorlanrsak bastonda aloriz napalim:)cunku trawel set gercekten kullansli parcalar iceriyor tek tek almaktsnsa bikereden alirim:)tesekurr ederimm:)))

    YanıtlaSil
  34. kabahat benimmiş,sizin değil aman:) private hesap olduğunda, karşıdaki sizi takipe etmediğinde, mention'ları göremiyormuş.Bilmiyordum...Çok aktif kullanmadığım için bu ayrıntıyı kaçırmışım..Bu arada geçenlerde joker'in sitesinde de bu renk ve bir renk daha sizin aldığınız fiyata indirimdeydi. Ama diğer renkler değil.

    YanıtlaSil
  35. Sitesine bakmadım da aldığım mağazada tek bu vardı :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.