Perşembe, Haziran 16, 2011

Bebek için Yazlık Örgüler



Geçtiğimiz haftalarda annemler bende kaldığında Nil' e bu örgüleri bitirdik. Aslında ipleri çok önceden almıştık, modelleri de konuşmuştuk ama annem ancak bitirebildi bendeyken. İpler yazlık yünlerden, bir kısmı bambu bir kısmı da ince yazlık. Bebe yünleri arasında istediğimiz renkleri bulamamıştık. Maalesef kağıtları annemde olduğu için hatırlamıyorum adlarını :( Daha önce bahsetmiştim örgüyü çok az, tığ işini ise hiç bilmediğim için annem yapıyor benim istediklerimi.



Somon pembe ipten tığ ile ördü annem bunu. Etrafına saçaklı yeşil yünden sık iğne geçti. Etek ucuna da işlemeler yaptı. Biraz kalın düştüğü için serin günlere daha uygun oldu.



Kesinlikle benim favorim bu oldu. Fosforlu pembe yünden haraşo örüldü. Kol ağzı yırtmaçlı yapıldı. Etrafına koyu cam göbeği iş ipiyle sık iğne geçildi. Kapüşonunu bağlayan iki de bağcığı var. Nil de en çok bunu sevdi sanırım :)



Sonuncusu küçük hanımefendi yeleği oldu. Lila bambu ipten robaya kadar düz, alt kısmı pirinç örüldü. Üç tane kalpli düğmeyle kapanıyor.

8 yorum:

  1. Çok güzel olmuş eminim Nil'e çok yakışacak

    YanıtlaSil
  2. :) Sağlık ve mutlulukla giysin Nil'cik. Giymiş de böcü böcü bakıyor hamaktan zaten :) Renkler, modelle,r her şeyler pek güzel olmuş. Ben örgüyle olan seviyesiz :P ilişkimi keseli bir yıl oldu. Şenliklerle kutluyoruz. Örgüyle başım hoş değil.
    Anneciğinin ve çırak örgücü olarak senin emeğine sağlık..
    Not: fotoğrafları dürtünce büyümemesinden şikayetçiyim..

    YanıtlaSil
  3. Ben de örgü örmeyi bir türlü öğrenemedim. Sadece atkı falan örebilirim :) Aslında çok heves ediyorum ama yetenek yok sanırım, yıllarca süren mücadeleden sonra bunu kabul ettim :) Özellikle fotoğrafta giydiği çok tatlı olmuş, hepsi orijinal şeyler. Neşeyle giysin :)

    YanıtlaSil
  4. Çok beğendim hepsini.Bende sürekli örerim ama hala örüp bitirdiğim doğru düzgün birşey yok:) Çalıştığım için zamanım olmuyor yoksa harika bi hobi bence örgü.Phildara bakmanı tavsiye ederim esinlenmek için örmesen bile bak çok hoş örgüler var.Ayrıca pembe hırka çok çok yakışmış küçük hanımefendiye.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuşlar, anneninizin ellerine sağlık. hem marifetli anne hem marifetli ananne, şanslı Nil maşallah :) sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Hepsi çok modern çizgilerde olmuş...Ne varsa yine annelerimizde var...
    Laçin bu arada benim siteme de bakabildinmi?
    Herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Tek kelimeyle harika. Fotograf cwkimlerinde kullanilan tarzda sapka bere yada farkli aksesuarlar örüyor musunuz? Birlikte bir şeyler yapa bilir miyix? Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ah örgü delisi biri icin harika modeller bunlar, ellerinize saglik, sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.