Cumartesi, Ocak 15, 2011

Milk Bands-Emzirme bileziği

Bebeğim dün bir haftalık oldu, göbeğimiz de düştü ve alışma sürecimiz devam ediyor. Hala tam olarak düzenimizi oturtmuş değiliz tabii ki ama gece kalkmalarına ve genel olarak bebek bakımına alıştım diyebilirim. Benim için ilk günlerde en zoru hangi saatte emzirdiğimi hatırlamak oldu. Bir de çocuk doktorumuzun isteği üzerine her alt değiştirme ve emzirme saatlerini tek tek yazdım iki gün boyunca. Böylece hem düzenimize bakmış olduk hem de bezindeki miktara göre sütün yeterli olup olmadığını anladık. İlk günlerde sütüm az geldiği için (evet sezeryanın en büyük dezavantajlarından biri) günde birkaç öğün mama takviyesi yaptım, bunları da doktorumuza bildirdik. Artık yavaş yavaş bırakıyorum takviyeyi, şimdilik bir veya en fazla iki öğüne indirdim. İnşallah birkaç güne hiç ihtiyacımız kalmayacak.
Doğum yapanlar bilecekler, ilk zamanlar bebeklerin fazla uyudukça kan şekeri düşüyor bu yüzden daha da çok uyuyor. Bu böyle kısır döngü şekline dönüşüyor, bir de tabii sarılık korkusu var. O yüzden beslenmenin çok iyi takip edilmesi gerekiyor doktorumuzun da söylediğine göre.

Neyse, gelelim benim emzirme için kullandığım pratik ürüne. İsmi Milk Bands, plastik bir bilezik. Bu ürünü birkaç hafta önce unnado dan almıştım. Üzerinde saat ve dakika için rakamlar var. Emzirdiğiniz saati kaydedebiliyorsunuz. Bir de hangi memede kaldığınızı hatırlamanız için bilekliği çevirebiliyorsunuz; bir tarafta sağ, bir tarafta sol yazıyor. Özellikle ilk zamanlar zaten uykusuzluktan birşey hatırlayamıyorsunuz, emzirme rutininde bu pratik bileklik benim işime çok yaradı.
Milk Bands' in sitesinden ürünün özellikleri :
Emzirme bileziği, annelere bir çocuğun beslenme bilgilerinin tümünü tek bilekte pratik olarak hatırlatmak için tasarlanmıştır!
Milk Bands™, emzirme bileziği içten-dışa çevrilerek sağ(right) ve sol(left) ibareleri ile en son hangi göğüsün kullanıldığını anneye bildiren bir hatırlatıcı, aynı zamanda aşağıdakilerde dahil birçok değişik amaç için kullanılabilecek eşsiz bir yardımcıdır.

-En yakın 5 dakikalık dilimlerle beslemenin kaydını tutar.

-Bebeğin bir gün içerisinde kaç kere beslendiğinin kaydını tutar.

-Gün boyunca bebeğin bezinin kaç kez kirlendiğinin kaydını tutar.

-Anneye bebeğin en son ne zaman ve hangi göğüsten beslendiğini hatırlatır.
-Anneye bebeğin tahmini bir sonraki beslenmesinin ne zaman olacağını hatırlatır.

-Anneye emzirme sürelerinin sayısını takip ederek ve belirleyerek bebeğini sütten kesme konusunda yardım eder.

-Çoğul gebeliklerde annelerin farklı renklerde bilezikler kullanarak bebeklerinin beslenmelerini, bir karışıklığa meydan vermeden takip etmelerini sağlar.

-Bebeklerin mama, ilaç gibi saatle takip edilmesi gereken durumlarında anneye yardımcı olur.

-Çalışan annelerin, iş yoğunluğu sebebiyle sütlerini en son sağdıkları saati unutmalarını engeller.

-Çalışan annelerin işverenlerine ,emziren annelerin haklarını hatırlatıcı bir işlevi vardır.

-Yetişkinlerin insulin, antibiyotik gibi saatle takip edilmesi gereken ilaçlarının unutulmamasını sağlar.

-Emzirme sureci tamamlandıktan sonra, annelerin doğum sonrası eski formlarına kavuşabilmeleri için uygulayacakları diyet programında alacakları besin ve sıvı alımlarını takip etmelerini kolaylaştırır.

27 yorum:

  1. süpermiş ben yakama sağ veya sola birşey tutturuyordum 2400 doğmuştu kızım 1 ay gece gündüz sadece 2 saatte bir anne sütü vermiştim ;).bol süt için en az 3 lt su+sıvılar

    YanıtlaSil
  2. süpermiş bilezikler.ikinciyi düşündüğümde alırım ben de belki :) Şimdilik uzuun zaman olsun !
    Allah nice haftalarla buluştursun bebeğinle seni inşallah.Onunla büyüyeceksin ve bilmediğim ne çok şey varmış diyeceksin ... Sabır versin rabbim ve yardımcın olsun inşallah.Doğuma kadar herşey kolay aslında, kavuşma sonrası asıl zoraki günler ... Tabi ki kokusu ve gülüşü yeter yorgunluğa :)

    YanıtlaSil
  3. *mayka: Ben de 2 saati çok geçirmemeye çalışıyorum, insan yeterince beslenemeyecek diye çok korkuyor.
    *mine: çok teşekkür ederim. Gerçekten de hamilelik sadece hazırlık süreci, asıl olay doğumla başlıyor. Tecrübelileri dinleyerek alışmaya çalışıyorum ben de.

    YanıtlaSil
  4. Güle güle büyütün kuzunuzu, aklıma o ilk günler geldi..Uykusuzluk ve iki saatte bir emzirme durumu zorluyor evet ama onun o güzel kokusunu içe çekmek paha biçilemez..

    YanıtlaSil
  5. laçincim güle güle büyüt bebeğini allh sağlıklı uzun ömürler versin inş. anne olmak gerçekten harika bir duygu bir o kadarda zor benimde 5,5 aylık bir kızım var şu güne kadar anne sütü dışında hiç birşey vermedim bu ay ek gıdalara balamayı düşünüyorum anne sütü bebeği sakinleştirme özelliğine sahip mükemmel bişi anne sütünü arttırmak için yapabileceğin en güzel şey bol bol başta su olmak üzere sıvı tüketmen ve bizzat deneyip onayladığım vişne kompostası müthiş süt yapıyo bunun yanıda dere otu boza ve tahinli helva yiyebilirsin sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. bebeğinizi iyi günlerde büyütün inşallah.. sağlıkla... çok güzel bir paylaşım... ama bebeğim ne yazık ki bıraktı emmeyi.... inşallah siz aynı sorunları yaşamazsınız... ufaklığı da öpüyorum kocaman...

    YanıtlaSil
  7. vaaay çok zekiceymiş :)

    YanıtlaSil
  8. Güle güle büyütün prensesi..Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. emzirirken bir yandan da su içiyordum sütüm çok boldu tavsiye ederim.Birde süre tutuyordum her emzirme saati sağdan ve soldan emziriyordum ne günlerdi

    YanıtlaSil
  10. Uzun ve mutlu bir hayatı aynı kuytuda,birbirinizden hiç ayrılmadan,sarmaş dolaş yaşayın kızınızla..Yolunuz aydınlık olsun..

    YanıtlaSil
  11. çok güzel birşeymiş bu çok beğendim:)) Daha nice nice haftalar diliyorum minik Nil'le size. İnşallah herşey gönlünüzce olur...:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. cnm hayırlı uğurlu olsun bebeğinle nice sağlıklı mutlu yıllar dilerim.ben de 4,5 aylık anneyim ve epidural sezeryan oldum.benim sütüm anında geldi ve çoktu.bence sezeryanla alakalı değil.sarılık olmaması için ve sütün artması için 2 saati beklemeden çok sık emzirmemi söylemişlerdi bana.benimki sarılık olmadı.ayrıca ilk günlerde gelen süt çok önemliymiş,sen bol bol emzirmeye bak.bebiş çektikçe süt geliyor:)

    YanıtlaSil
  13. sızı takıp etmek buyuk keyıf halıne geldı :)) Tesadufen takıp ettıgım ama cok keyıf aldıgım bu cıcı sıtenız ve bebısınızle guzel ask dolu saglıklı yıllar dılıyorum...bıleklık ınanılmaz gızel bır fıkır :)) tesekkur edıyorum..sevgıler..kokoşşş

    YanıtlaSil
  14. Tebrikler canım. Bebeğini sağlıkla büyüt. Ben ilk zamanlarda kızımın emdiği süre de dahil 1,5 saatte bir emziriyordum. Emzirdiğim saatleri de bir minik deftere yazıyordum ama bu bilezik de çok güzelmiş. İkinciye alrım artık :D Bu arada sütün artacak hazır ol. Bebeğinin emmediği zamanlarda sağarak derin dondurucuda stoklarsan hem sütünün azalmasını engellersin hem de arada dışarı çıkıp gezmek istersen evde yedek sütün bulunur.

    YanıtlaSil
  15. Öncelikle bebeğine uzun, mutlu huzurlu bir ömür diliyorum..8 aylık bebeğimin bu kadar hızlı büyümesine inanamıyorum.. Ama bilekliği daha önce görsem daha iyi olurmuş...

    YanıtlaSil
  16. öncelikle hayırlı olsun.
    kızımın adını nil olsun istemiştim, kimse istemeyince vazgeçmiştim. Babamız nüfusa Melisa Nil olarak kaydettirmiş. Çok mutlu olmuştum.

    ılk zamanlar cok kotu gecıyor gercekten, aynı method keske 6 sene once de olsaydı. Buzdolabının uzerınde duran kagıtlara not almaya calısırdım.

    YanıtlaSil
  17. Biraz geç oldu ama çok tebrik ederim allah anneli babalı büyütsün. gerçekten bu saatte gördüm ve çığlık attım seni uzun süredir takip ediyorum ve gerçekten tanıdğım birinin bebeği olmuş kadar sevindim:))) çocuklara deli biri olarak bu el o kadar güsel kii bakmaya kıyamadım tekrar tebrik ederim...

    YanıtlaSil
  18. SEvgili Lacin , ben yaklasik 3 ay düzenli bir sekilde emzirme saatlerini tutuyordum ,Buzdolabima bir pano hazirlamistim . saatlerini ve kac dakika ictigini yaziyordum . bu bana hastaneden tavsiyeydi düzeni oturtturmak icin bende bunu yapabildigim kadar tuttum ( ilerdede bebegime hediye olarak sakliyorum) .
    insallah diledigin kadar emzire bilirsin .

    YanıtlaSil
  19. Boncuklularını görmüştüm bu bileziklerin. Bak burada
    http://www.etsy.com/shop/OrganicMamas?section_id=6216722

    YanıtlaSil
  20. Merak etme herşey yoluna girecek. 1 aya kalmaz iki tane doğurmuşçasına tecrübeleneceksin :) Uykusuzluğu tek çare bebeğin uyur uyumaz kafayı yastığa koymak. Diğer işlerini boşver. Her şeye yetişmeye çalışırsan mutsuz olursun, tecrübeli tavsiyesi. Şimdi benim ikincim yolda, sen artık 5 ay sonra bana hatırlatırsın unuttuklarımı :) Bol bol rezene+papatya çayı içmeni tavsiye ederim, sütünün adeta fışkırdığını göreceksin. Bir de sürekli kendine "çok sütüm var" telkininde bulun. İnansan da inanmasan da beynin bunu emir algılayacak.
    Bahtı açık olsun bebişinin..
    Sevgiler,
    Esra

    YanıtlaSil
  21. ozun aydın cnm allah saglıkla buyutmek nasıp etsın... darısı basıma:)

    YanıtlaSil
  22. Minik bebeğinle mutluluklar diliyorum,hayırlı olsun uğurlar getirsin.Bende kullanmıştım milk bands lerden ancak bir süre sonra yoğunluktan ve yorgunluktan bıraktım kullanmayıve yeni doğum yapmış olan bir arkadaşıma hediye ettim.Ancak çok faydalı ve akıllıca üretilmiş

    YanıtlaSil
  23. laçincim, gözün aydın, hoş gelmiş bebek:)

    YanıtlaSil
  24. Senin için çok sevindim Laçin. Seni sürekli takip ediyorum, yaptığın işler harika, el becerilerine ve yorumlarına, bakış açına bayılıyorum(ben çok beceriksiz olduğum için yaptıklarını yapmayı hiç denemedim).
    Ben de 30 yaşındayım, tüm gün çalışıyorum, yaklaşık 3 senedir evliyim ama eşim ev işleri temizlik bulaşık dahil hiçbir şeye yardım etmediği için çocuk yapmıyorum. Aileler çok istiyor ancak ben çocuğu anne ve babanın büyütmesi gerektiğini düşündüğüm ve eşimin ilgilenmeyeceğini bildiğim için yapamıyorum. Senin ve miniğinin fotoğrafına bakakaldım. Nazardan korktum dilimi ısırdım. Allah mutluluğunuzu daim etsin, sıkıntılar sizden uzak olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  25. bilezzik süpermiş , ben de deftere yazıyordum, kaç ta başladı kaçta bitirdi ne kadar memede kaldı. bilezzık daha pratıkmiş...
    benim sütüm hala az ilk ay 500 gr aldı sadece. biz de hem memeden sonra mama veriyorız artık. bu ay 1.5 kilo almış:) siz sanslısınız. nazar değmesin...

    YanıtlaSil
  26. bu bileziği gecen sene kurusuma katılanalara hediye olarak verdiğim gibi bende severek kullanmıştım. gerçekten yararlı, renkleri de çok güzel. ikiz bir bebek sahibi anne arkadaşım için de çok yararlı olmuştu, farklı renklerinin olması...
    bebişinle seni öpüyorum..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Selam lacin tekrar hayirli olsun eminim annelik yakismistir sana.Benimde son 2 bucuk haftam.Ilk cocugum suan 8 bucuk yasinda sana nacizane bir tavsiyem alti temizse,karnida toksa ve gazinida cikardiysan her agladiginda kucagina alma alistirma bas edemezsin sonra,cunku okadar akillilar ki kullaniyorlar bizleri.Bizim burdaki doktorlar 15 dk aglamadan birsey olmaz diyorlar.Kendine ve Nil bebegimize iyi bak..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.