Pazartesi, Ocak 24, 2011

Anne Sehpası

Bugün itibariyle üç kişilik hayatımıza geçmiş bulunuyoruz. Annem dün evine döndü, ben de kendimi artık daha iyi hissettiğim için ne kadar erken yalnız kalırsak o kadar iyi olur diye düşündüm. Tabii ki hem kendi annem hem de ikinci annem dışarıdan yine destek verirler ama onun dışında yeni hayatımız asıl şimdi başlıyor.
(Burada bir ekleme yapmam lazım, yazılarımdan kimse sezaryeni savunduğumu düşünmesin. Ben birebir yaşadıklarımı yazıyorum. Mesela normal doğum olsaydı çok daha hızlı toparlanacaktım kesinlikle, eğri oturup doğru konuşmak lazım. Tamam başta sıkıntı çekmiyorsunuz (sancı açısından) ama ameliyatın toparlanması normal doğumda atılan dikişten bildiğim kadarıyla çok daha uzun sürüyor. O yüzden de en azından evdeki işler için yardıma ihtiyaç oluyor bir süre. Ki daha önce yazdığım gibi ben neredeyse hiç ağrı çekmedim, eminim herkesin böyle olmuyordur. )

İki annem de sağ olsunlar evi toparlamakla kalmadılar; dolap, çekmece ne varsa boşaltıp yıkayıp yeniden yerleştirdiler. Annem son gördüğümde bütün konsolu indirmiş her şeyi yıkıyordu. Bana yardımcı olmak istediğini biliyorum ama onun yorulduğunu gördüğümde de ben üzülüyordum, neyse ki gece onu hiç kaldırmadım bende kaldığı süre boyunca da biraz dinleniyordu geceleri.


Neyse, onlar böyle evi toparlarken (özellikle gündüz ben biraz uyurken) benim köşe bucak sakladığım gümüşlerimi bulmuşlar. Bir güzel parlatıp bir de rahmetli anneannemin ördüğü dantel örtüyü kullanıp üzerine dizmişler. Anne sehpası oldu benim teak sehpam. 
Giyimde çok süslü hatta kokoş olmama rağmen evimde süsten hoşlanmıyorum. Ama bu seferlik onların da gönlü olsun diye sesimi çıkarmadım, bir müddet sonra kendi düzenime dönerim nasılsa :)

18 yorum:

  1. :)) olur böyle vakalar :D

    YanıtlaSil
  2. :)) 3 hafta önce annem yanımdayken, okuldan geldim ve senin sehpana benzer bir masa ile karşılaştım :) Ben senin kadar sakin olmadım ama sonra gönlünü aldım annemin :p
    Laçincim mevlüdünüzü Allah kabul etsin. Nil, sağlıklı, uzun, mutlu bir ömür sürsün inşallah..
    Bntlarına bayılıyorum, büyük, büyük ne çok yakışıyormuş bebeklere ;)

    YanıtlaSil
  3. aynı şey benim gelin bakmasında olmuştu okadar modern dekore edilmiş bir evi dantellerle süslediler akşam eşim eve döndüğünde hepsini tek tek kaldırmıştık neymiş bu kızın çeyizi yok herhalde derlermiş :)))

    YanıtlaSil
  4. Çok severim büyüklerimden kalan el emeği işleri,çok şanslısınız,çok değerli çok şık bir örtü hernekadar kullanmasakta günümüzde anısının büyüklüğü yeter.

    YanıtlaSil
  5. anneler işte :)
    şimdi bizim evde de çeyiz durumu var.Annem emek verip bi güzel şeyler yaptı dantel. Tamam güzel durmuyor ama bende senin gibi kırmak istemediğimdem gelin bakmasında felan sereceğim.

    YanıtlaSil
  6. tüm anneler aynı sanırım :)kızlarının evini dantelleme sevdası içinde:)

    YanıtlaSil
  7. anne işte kıyamam yaaaaaaaaaa allah saglık versın onlara:))) aynen oyle kendı duzenınıze gecıceksınız mutlaka:))kokoşşş

    YanıtlaSil
  8. Tatlı Nil i çok öpüyor ve uzun sağlıklı ömürler diliyorum. bandanasına çok güldüm. kendisinden büyük resmen.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Laçin, güzel anne; Allah mevlüdünüzü kabul etsin. İsmi gibi ışıldasın, aksın Şevval Nil. Şevval güzel isim. Bir erkek rkadaşım kızının ismini Şevval koymak istiyordu. Eşiyle anlaşamadılar ve kura çekmeye karar verdiler. Her ikisi de üçer isim yazdı kağıtlara. Kurayı çektiler ve üç seçme hakkına da 'ŞEVVAL' yazan arkadaşımın istediği gibi Şevval oldu kızın adı :)
    Ben sehbanı, objelerini sevdim. Bak lokum var, çikolata var gümüşlerde ne güzel :)O incecik el emeğiyle yapılan dantelede hayran kaldım. Hem bu sayede anneanneciğin de bir anı sayesinde sizlerle birlikte olmuş. Anneler özeniyor ve bence onların gönlünü yapmak iyi bir şey. Keşke benim annem hayatta olsaydı da evi dantele boğsaydı ve ben 'ellerine sağlık annem çok güzel olmuş' diyebilseydim..

    YanıtlaSil
  10. o kadar kıymetli,göznuru o danteller ama bende hepsini hurçlayıp çooktan kaldırdım.kızıma annannesinden hatıra olsun diye bir kısmını sakladım..onların kalbi kırılmasın sen sonra kendi düzenine dönersin..

    YanıtlaSil
  11. öncelikle hayırlı olsun bebeğinle mutlu ve iyi günler geçirirsin inşallah.normal doğum yapmış biri olarak şunu söyleyebilirm ki bence sezeryan en iyi tercih,özellikle epidural."bir akslilik olmadığı sürece 2.bebeğimi kesinlikle sezeryan düşünüyorum ".sancı kısmı için zor diyordu doktorum.ama benim sancı kısmı idare eder diyelim(öldüm öldüm dirildim misali),doğum anı tam anlamıyla kabustu.iyileşme süreci için se şunu söylemeliyim fazla dikişim vardı.inanır mısın 6 ay rahat rahat yerime oturamadım.bebek doğduğunda onu görmek istiyorum diyenlere epidural iy bir yöntem. 2.yi ben de epidural düşünüyorum.hele senin bu yöntemden iyi bahsetmen çok güzel.neyse tekrardan hayırlı olsun.kızına ve sana maşallah diyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Allah mevlüdünüzü kabul etsin Nil.Biz minnosun kırkı çıkınca yapacağız.
    Sezeryan konusuna gelince,bence herkes kendisi için ne istiyorsa onu yapmalı..Ben normal doğum yaptım 7 saat sürdü,hemen ardında 'bir daha asla',dedim :)) Aynı gün ayaktaydım ama. 1hafta sonra herşeyi unutup 2.ciyi düşünmeye başladım. Önemli olan senin kendini iyi hissetmen.
    Ben kayınvalidemin gençliğinde yaptığı (şurada en altta resimde görünüyor http://vintageduygular.blogspot.com/2011/01/diy-romantik-kumas-kollukbileklik-yapm.html) örtüyü kullanıyorum. Eve inanılmaz hava katıyor, ben mutluyum,gelen giden bayılıyor..Neyse çok uzatmadan,
    İnşallah sağlıkla mutlulukla büyütürüz kuzularımızı.. ;)

    YanıtlaSil
  13. hihihii:) miniğe altın , taşlı bir küpe de alır ya da kulak deliğinden ip de geçirir o anneler. olsun yaa. onlar da anne sen de annesin.. annelik çok yüce.

    YanıtlaSil
  14. Hii hiii çok güldüm Laçinciğim, annişin okumuyor mu senin blogu :) Neyseki düzenler çabuk kurulur, yine eskiye dönersin yeter ki gönüller hoş olsun ;)
    Minik prensesi benim için de öp oldu mu, birkaç ay sonra mıncırmanı rica edeceğim ama şimdi değil daha çok ufak kıyamam ben ona :)
    Mevlüdünüzü de Allah kabul etsin canım...

    YanıtlaSil
  15. *flame : :))
    *n@zo: heves ediyor anneler de işte, yok ben sakin yaklaşıyorum :)
    *mellyke: :) evet öyle derlermiş, benim de bildiğim birşey değildi
    *ayşen: Tabii ki, gözüm gibi saklarım ama kullanamıyorum.
    *modapark.net: yani, onların da gönlünü yapmak lazım.
    *fuschia : :) evet sanırım
    *ışıl: :))
    *kokoşş: tabii nasılsa değişecek.
    *nihan: çok teşekkürler
    *gülen: Gülen abla, ben de onları kırmak hiç istemiyorum o yüzden sesimi çıkarmıyorum. Bu arada inşallah üzmemişimdir bu konuyla seni :(
    *çiçek: aynen öyle :)
    *stylerabish: inşallah istediğin gibi olur çok teşekkürler
    *vintage duygular: Çok teşekkürler, sizin mevlüt de şimdiden hayırlı olsun.
    *modavesaire: valla öyle yapanı duymadım :)
    *noni: yüzlerine de söyledim ki :)) çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. sen ne güzel bir anne olmuşsun ...ev arama telaşımdan uzun süre takip edememişim seni ...çirkin baht açıklıkları diliyorum güzel prensesine ....canım belki geç olacak ama meme çatlakları için ilk dogumda canım çıkmıştı kanaya kanaya emzirmiştim ikincide kuzenimin tavsiyesiyle tahin in üzerine çıkan susam yagını kullandım ve ne çatlak ne yara hiç bir sıkıntım almadı aklında bulunsun ...ve kolay gelsin..:)

    YanıtlaSil
  17. Laçin'im; asıl ben seni üzmemiş olmayı umuyorum. Paylaşmak açısından ifade etmek istemiştim. Sonradan düşündüm üzdüm mü acaba diye :( Sütün kesilir üzülürsen. Üzülme hiç..
    Çok incesin sen :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.