Cuma, Ocak 21, 2011

2 haftalık oldu Nil' im


Bugün Nil' im 2 haftalık oldu. Çocuk doktorumuz kilo alımından gayet memnun, şimdilik anne sütü işini kotardım gibi gözüküyor. Tabii ileride nasıl olur bilmiyorum. Uykuları iki saatten üç saate çıkarmaya çalışıyoruz. Gündüz başardık, gece için de bebek çaylarıyla uyku süresini uzatmaya çalışıyorum.
Ben gayet iyiyim, baştaki uykusuzluk kaynaklı sersemliğimden kurtuldum. Gündüz bebeğim uyuduğunda biraz ben de uyuyorum, başka türlü olmuyormuş gerçekten. Lohusa depresyonu denilen şeyi tam yaşadım mı bilmiyorum ama ilk hafta iki kere saçma sapan nedenlerden dolayı hüngür şakır ağladım. Biri daha eve geldiğimizin ikinci günüydü, dikişlerim acımasın diye dikkatli hareket etmekten çok sıkılmıştım. "Rahat hareket etmek istiyorum" diye ağladım. İkincisinde ise "uyuyamıyorum" diye ağladım. 
Ah şu hormonlar... Neyse ki bir haftada bile oldukça toparladım gayet iyiyim.
Yorumlara geri dönemediğim için sorulara yazıların içinde cevap verebiliyorum ancak. Sezaryenden sonra neredeyse hiç ağrım olmadı diyebilirim. Epidural bende 8 saat takılı kaldı, sonrasında çıkarıp hastanede ağrı kesici iğne ve serumlarla devam edildi. Eve gelince de bir kutu ağrı kesici içtim. Ağrı kesiciler bittikten sonra da bir daha ağrım olmadı, tabii ki dikiş bölgesi hassas şu an. Arada ince bir sızı oluyor ama öyle beni etkileyecek bir şey değil. Bir haftalıkken bandajı çıkarmaya doktoruma gittiğimde de kendisine teşekkür ettim, bence operasyonu yapan doktorun çok etkisi var. Ne gaz sancısı çektim, ne de öyle aşırı ağrılar duydum. 
Aman dilimi ısırayım :=)
Bunun dışında evde yanımda annem var, kayın validem gidip geliyor. Annem hastaneden çıkınca gelmişti, birkaç gün kalıp pazar günü döndü. Resim dersi verdiği için hafta içi onları toparladı, çarşamba akşamı geldi. Gece zaten emzirdiğim için kimsenin kalkması gerekmiyor, kendim halledip tekrar yatıyorum. Ama ev işleri, yemek gibi şeyler için ilk günler yardıma ihtiyaç oluyormuş gerçekten. Birkaç gün daha kalıp temelli dönecek artık, kendi düzenimi oturtacağım yavaş yavaş.
Toplamda +13.5 kiloyla doğuma gittim, eve geldiğimde sadece 3.5 kilom gitmişti. +10 kilom duruyordu ve ellerim ayaklarım inanılmaz şişti. Doktorum bunu ameliyat esnasındaki kan kaybıyla bağlantılı olarak açıkladı ve daha da şişeceğimi söyledi. Öyle de oldu. Birkaç gün evde terlik bile giyemedim, yapabileceğim tek şey olan bol su içmeyi ihmal etmedim. Sonra şişlerim yavaş yavaş indi ve emzirmenin muhteşem etkilerinden biri olarak kilo vermeye başladım. Şu an +6 kilom kaldı verecek ama karın bölgesinin toparlanması çok daha uzun zaman alacak diye düşünüyorum.

EKLEME :
Yorumlardaki sorulara yine toplu olarak cevap vereyim :
- Epiduralden sonra baş ağrısı yaşayanları duydum ama bende hiç olmadı. Bu bildiğim kadarıyla uygulama sırasında oluşan bir yan etki, doktorunuza bir sorun derim. İğneyi ise hiç hissetmedim bile. Meme ucu çatlakları için Lansinoh kullanıyorum, öyle vahim duruma hiç gelmediler.
- Karın sarma mevzusuna ben katlanabileceğimi zannetmiyorum, sıkıntıya gelemiyorum. Hem doktorlar karın kaslarını tembelleştirdiği için bazı hastalarda daha kötü olabileceğini savunuyorlar. Ben tamamen iyileştikten sonra sporla toparlamayı düşünüyorum.
- Üç saatte bire alıştırma fikri doktorumundur, aynı şekilde gece çayı da. Ben sadece doktorlara güvenmeyi tercih ediyorum. Hamilelikte de öyle yaptım şu anda da öyle yapıyorum. Doktorlara inanılmaz saygım var.

49 yorum:

  1. haha Allahın kokoşuuu ufff maşallahhhh yumuş yumuşş.

    YanıtlaSil
  2. amanın nazar değmesin ikinize de:)) maşlh maşallah:)

    YanıtlaSil
  3. oy ne tatlı ne şeker maşşşaaallah canım allah analı babalı byütsün..
    Tüm nazarlardan korusun hepinizi..
    çok öptüm

    YanıtlaSil
  4. maşşallah sana....allahım nazarlardan korusun tütütütütütü:)

    YanıtlaSil
  5. Ben o kafasındaki koca bantını yerim Nil'in :D Canım benim ya çok çok güzel sağlıklı uzuuuun bir ömrü olsun inşallah fıstığın :))MAAŞALLAH diyeyim de nazar değmesin :))

    YanıtlaSil
  6. Oyyy Allah sana ve Berk'e bağışlasın çok güzel maaşallah.Ben 19 yaşında yapmıştım doğumu ve hamilelikte 25 kilo almıştım,hiiç ama hiç dikkat etmemiştim çünkü çok bilinçsizdim ama ona rağmen şimdi doğumla ilgili hiç bir iz kalmadı vücudumda,6 yıl geçti doğumdan bu güne ve 25 kiloyu bir bir buçuk yıl içinde verdim,2 yıl emzirdim,en zor toparlanan karnım oldu ben hiç düzelmez zannediyordum ama düzeldi.sıkılaşma hareketleriyle dümdüz oluyor.doğum izin bile yıllar sonra nerdeyse tamamen geçiyor,kıl kadar ince bir çizgi kalıyor.Herşey düzeliyor herşey oluyor ama zaman ve sabırla.Güle güle büyüt bal Nil'ini.Güzel ve mutlu günler diliyorum sana...

    YanıtlaSil
  7. cok guzel bır duygu olsa gerek sen boyle yazdıkca ben daha ewlı olmama ragmen gozlerım doluyor ve de cocukları da cok sevmem ama ıste bu duygulu yazılar anlatımlar benı duygusallastrıyıro :) neyse Nil cok guzel bır kız olacak bellı ,kirpikleri yanlıs tahmın etmıyorsan bıraz uzun ne guzel :)aılecek cok mutlu olunnn...

    YanıtlaSil
  8. maşallah size.Allah nazarlardan saklasın..

    YanıtlaSil
  9. merhabalar,
    vücudundaki ödemlerin gitmesi yaklaşık 40 gün sürüyor. Bol su içmek bu anlamda hem de süt miktarının artması açısından çok önemli. Hormonlar toparlanana kadar malesef saçma sapan şeylere insan çok acayip tepkiler veriyor. Ama 40 gün gerçekten bebeğin anneye , annenin bebeğe ve bebekli bir hayata alışması, vucudun toparlanması için çok önemli bir dönem. öyle ki 40 gün tamamalandığında hiç farketmeden herşeyin yerli yerine oturduğunu görüyor insan..
    sana Nil beraber mutlu ve bol sütlü günler diliyorum.. herşey gönlünüzce olsun.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. maşallah nil'e anne-kız çabuk alıştınız yazıdan herşey yolunda gözüküyor :))

    YanıtlaSil
  11. LAÇİN ÖYLE GÜZEL ANLATMIŞSIN Kİ,BENİM DE 9,5 AYLIK BİR KIZIM VAR,BEN ÇOK ZOR BEBEKLİK DÖNEMİ GEÇİRDİM,GAZ SORUNLARIMIZ ÇOKTU,SÜREKLİ AĞLAYIP DURUYODU,SÜTÜM YOKTU,UYUMUYORDU...BUNUN GİBİ SEBEPLER ÇOK YORMUŞTU BENİ,ŞİMDİ SENİN YAZDIKLARINI OKUYUNCA İNAN GERÇEKTENMİ DİYE KENDİMİ ALAMADIM,İNŞALLAH HEP BÖYLE DEVAM EDER.HEMEN BELİRTEYİM ŞU AN ÇOK RAHATIZ,BİRAZ YARAMAZIS AMA OLSUN HERŞEYE KATLANILIYO İNSAN:)BİR ÖMÜR BOYU BERABERLİK DİLİYORUM SANA..ÖZLEM ÇELİK KIRCA

    YanıtlaSil
  12. Oyyy masallah size darisi basimiza ins

    YanıtlaSil
  13. Nillll sen nasıl tatlı birşeysin öyle :) Öp öp öp doyamazki insan.. Maşallah sana ve seni sorunsuz doğuran annene..

    YanıtlaSil
  14. Kirpiklere bak maşallah, çok güzel bir kız olacak. Seninde iyi olmana sevindim.

    YanıtlaSil
  15. Maşallah, sana da bebişe de. Herşey zamanla yoluna giriyor demekki. Bende en çok ilk haftayı merak ediyorum. Allah sağlığınızı eksik etmesin ikinizinde.

    YanıtlaSil
  16. Maşallah canım,işin en zor kısımlarını atlatmışsın bence gerisi gelir artık.Benimde sezeryan sonrası ağrılarım çok azdı lohusalık dönemini de kolay geçirmiştim.Kesinlikle doktorun etkisine bende inanıyorum.Sana kolay gelsin canım sevgiler.Pamuk kızını kokla benim için...

    YanıtlaSil
  17. Şu anda 34 haftalık gebeyim. Umarım her şey yolunda gider ve ben de senin gibi sorunsuz atlatırım. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Minik Nil çok şeker, maaşallah!..

    YanıtlaSil
  18. ya cok tatlısınız.maşallah ya :) bu kadar içten olduğunuz için teşekkür ederim. en kısa zamanda istedikleriniz olur inşallah.kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  19. 2 haftalık deyince zaman ne çabuk geçmiş diye düşündüm ama sana pek de kolay geçmemiş anlaşılan ama bundan sonrası daha kolay, daha düzenli olur. Bebeğin dünyaya alışması hiç de hafife alınamayacak birşey.. Çok da tatlı Nil.. Kolaylıkla, mutlulukla, sağlıkla,tadını çıkara çıkara geçsin bu dönemler..

    YanıtlaSil
  20. Geç kalınmış bir tebrik olacak benimkisi. Gözünüz aydın, Allah analı-babalı büyütmek nasip etsin.

    41 kere maşallak Nil bebeğe, o kırmızı saç bandını yerim :)

    Adıyla yaşasın, çok mutlu bir birey olsun Laçin'cim.

    İkiniz de öpüyorum.

    YanıtlaSil
  21. Nil'ede sizede maşallah :) o nasıl bir şekerliktir öyle :)

    YanıtlaSil
  22. bandını yesinler senin minik prenses :)

    birşey soracağım, sezaryen olduktan sonra en zor sürecin ilk ayağa kalmak ve tuvalat ihtiyacını gidermek olduğunu söylüyorlar.Bu hakikaten zor mu?

    YanıtlaSil
  23. Maşallah maşallah küçük Nil'e annesi nasılda süslemiş kuzuyu.Bol bol kokla bizim yerimizede.:)

    YanıtlaSil
  24. evet zamanla herşey dahada yoluna giriyor,birbirinize alıştıkça en önemliside sevgi arttıkça herşey daha kolay oluyor..sormak itediğim bir şey var epiduralda başağrısı çok oluyor diyorlar doğrumu bir bu ikincisi iğne yapılırken çok acıdımı üçüncüsüde emzirirken gögüs uçların çatlayıp acıdımı yada ne kullandın acımamamsı için teşekürler şimdiiden..:))

    YanıtlaSil
  25. Lacin cok sevindim herseyin yolunda gittigine Masallah...
    Karnini baglamani tavsiye ederim yumusak bir yun korse de olur.Ben ameliyattan sonra cok agrim acim oldugu icin sozunu bile ettirmemistim ama Hollwood da bile uygulamasi varmis karin kismi birebir sarkmadan yapisiyor iyilesme surecinde diye dr.lar anlatmisti .arasinda odem nedeniyle sonradan yaglanmanin olusacagi bosluk gibi bir durum kaliyormus.Tabii tam tibbi kelimeleri hatirlayamayorum simdi ama eskilerin bir bildigi var galiba:))
    Geceleri 3 saat aclik bebek icin uygun mu cocuk dr ne diyor merak ettim ,sekiz sene oldu benim kizim abla ,o yuzden hatirlayamiyorum ama sormadan edemedim...sevgiler,saglikla kalin ikinizde tekrar MASALLAH 41 KERE
    Pinar

    YanıtlaSil
  26. Bebeğine sağ salim kavuştuğuna çok sevindim Laçin.Takip ediyordum ama yazmak buraya kısmet oldu. :)
    Sağlıklı,huzurlu,mutlu bir bebek olur inşallah.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. allah sağlıkla büyümeyi nasip etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  28. anlattıklarınızdan neler yasayabılecegımı tahmın edebılıyorum sadece 4 haftam kaldı cunku:)) odemım ayaklarımda sımdıden basladı...gercekten de gıyılemıyor demekkı kuzenımden bılıyorum sızde 2.oldunuz..ınsallah hersey gonlunuzden gecen gıbı olur...sevgıler...kokoşşş

    YanıtlaSil
  29. oy oy masallah cok guzel birseydegil mi bakmaya doyamıyorsun... emzirmek super birsey hem ruhsal acıdan hem kılolar ucup gidiyor emzirdıkce..

    YanıtlaSil
  30. maşallah Nil bebeğee:)

    YanıtlaSil
  31. Allah nazarlardan saklasın cnmmmm =))
    Hep böyle iyi haberlerle çık karşımıza =)

    YanıtlaSil
  32. Her seyin yolunda gitmesine cok sevindim, daha da iyi olur insallah. Opuyorum ikinizi de:)

    YanıtlaSil
  33. Rabbim anneli babalı büyütsün.. Uzun, huzurlu bir ömür diliyorum Nil bebeğe, size de sağlıklı kolay atlatabileceğiniz bir lohusalık ; )

    YanıtlaSil
  34. minik prensese maşallah.
    gece çayı vermesen nacizane fikrim.bırak kalksın 2 saatte bir,daha cok erken uyku düzeni için.3-4.aylarda başlarsın.bırak kalksın emsin sürekli:) çünkü gece süt üretimi daha fazla oluyor ve bebek emdikçe artar süt.sevgiler.

    YanıtlaSil
  35. Masallah cok tatli kizin var rabbim mutlugunuzu huzurunu hic bozmasin, insallah dahada iyi olursun.. Mis kokuyordur simdi nil doya doya kokla öp prensesini :) bende her ikinizi öptüm :)

    YanıtlaSil
  36. Laçinciğim senin bu paylaşımların benim gibi anne olmak isteyen tüm adaylara ışık tutuyor ve güç veriyor, teşekkürler canım, Nil'inle bir ömür boyu mutlu günleriniz olsun, öperim ikinizi de..

    YanıtlaSil
  37. Maşallah ikinize de. Evin ne güzle kokuyordur şimdi. Bebek bebek...
    Düzen kuruluyor zamanla. Kafaya takmamak lazım. Ben doğum yaptığımda hava çok sıcaktı ve neden balkona çıkamıyorum diye ağlamıştım. Hareket kısıtlaması hareketli insanlar için en büyük ceza zaten ama geçici olması çekilir kılıyor. Kolaylıklar, sağlıklar diliyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  38. Maasallah güzel kizinin resmini paylasmissin, fiyonklu hemde :)
    Insanin bu zamanlarda yaninda ailesi olmasi cok güzeldir eminim, ben gurbette oldugumdan ailem gelememislerdi dogumuma..
    Ilk baslarda birde insan bebegini özlüyor bebek uyurken :)
    Özlemisim kizimin bebekligini, simdi 4 bucuk yasinda :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  39. cnmm maşallah sana ömründe adın gibi güzel olur inşallah

    YanıtlaSil
  40. Merak etmeyin kırkınız çıkana kadar ödemlerinizi atmış olursunuz ve kilo da verirsiniz.. ayda bir kilo vermek, emziren anneler için ideal olan.. ilk altı ay kiloyu düşünmeyin dikkat edin bol sıvı tüketin yeter..o uyuyunca mutlaka uyuyun inanın faydasını göreceksiniz..güzel bir ömrü olur inş.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  41. merhaba,umarım yeni düzenine çabuk alışırsın.ben sezeryana 12 kilo almış olarak girdim.ameliyattan 2 hafta sonra da 10 kilom gitmiş sadece 2 kilom kalmıştı.evt emzirmek muhteşem..hem bebiş besleniyor en güzel şekilde hem de rahim emzirdikçe kendini toparlıyor ve sen de kilo veriyorsun.bu da tüm bu mucizeler zincirinin bir parçası bence..:)

    YanıtlaSil
  42. Maşallah Nilimize :))) Çok tatlı birşey o ya :))) Allah hiç ayırmasın inşallah... Kilolarınıda verirsin merak etme gerçi ben henüz böyle bir deneyim yaşamadığım için bana davulun sesi uzaktan hoş geliyorda olabilir :) Bu arada karnın toparlanması için çevremden duyduğum bir şey var korseyle günde 6 - 8 saat artık ne kadar dayanabilirsen dolaşmalıymışsın canım. Sana kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  43. Selam,
    Sitene çikolata rengi saç rengini ararken rastladım :)fakat çok güzel bir tesadüf oldu bende inşaat mühendisiyim ve dikiş dikmeye bayılıyorum...Siteni keşfetiğimden beri takip ediyorum harikasın,bu arada bebişin hayırlı olsun benimde 6 aylık bir oğluşum var yeni dikişleri sabırsızlıkla bekliyorum bebişinle yeni hayatında kolaylıklar ve mutluluklar!..

    YanıtlaSil
  44. Allah analı babalı buyutsun,ılk 3 aya kadar uyudu uyandu uykusuz gecelerdı,3.aydan sonra bıraz daha oturuyor düzen kolay gelsın sağlıkla buyutun miniğinizi.

    YanıtlaSil
  45. Allah bağışlasın laçin..sağlıklı ve hayırlı bir evlat olur inşallah çok tatlıymış...şimdiden annesi gibi süslü:)olmuş.

    YanıtlaSil
  46. çooook tatlı maşallah ona:)) ne kadar da masumm:)) hayırlı uğurlu olsun Laçinnnn:):)

    YanıtlaSil
  47. nazar boncuğunu iyi düşünmüşsün. maşallah ona:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.