Salı, Ekim 12, 2010

Jane Iredale Likit Mineral Fondöten ve Rosacea

Bir süre önce Jane Iredale' in Strawberry' de satılmaya başladığını haber vermiştim. Ama bir türlü benim tenime uyan renk (Radiant)  stoklara girmedi, şu anda da sanırım hiç kalmadı. Belki yine gelir. 
Sonrasında ben bir eczaneden bu fondöteni aldım ve yaklaşık iki aydır da kullanıyorum, çok memnunum. Mineral olduğu için alerji, yakma gibi problemler yaşamadım. Oldukça hafif yapılı ama birkaç kat sürerek kapatıcılığı arttırılabiliyor. Mutlaka uygun bir fırçayla sürülmesi lazım, ve mümkün olduğunca hızlı hareket edilmesi gerekiyor çünkü sıvı olan fondöten yüzde dağılırken kuruyor. Doğal bir bitiş sağlıyor, matlık sevenler üzerine bir pudra geçebilir. 


Benim rosacea sorunum devam ettiği için (hamilelik dolayısıyla antibiyotik kullanamadığım için de geçmeyecek) en sorunlu olan bölgenin fotoğrafını çekerek fondöteni daha iyi gösterebileceğimi düşündüm. Sorunsuz ciltler çok rahat kullanabilirler. 
(Yüz fotoğraflarını rahatsız edici olmaması için küçük olarak ekliyorum, isteyen büyütebilir.)

Ben bu fondöteni uygulamak için Avon' un fondöten fırçasını kullandım, aslında kendi fırçası da satılıyor ama fiyatı oldukça pahalı. Fondöten fırçası veya iyi bir makyaj süngeriyle uygulanabilir. Fırçaya azıcık sıkıp yüzümün bir tarafına yediriyorum sonra biraz daha alıp geri kalanına uyguluyorum. Oldukça az kullanılıyor aslında. Bir de bu fondöteni uyguladıktan sonra biraz beklemek gerekiyor, yüzde biraz kalınca daha iyi bütünleşiyor. (Ben tabii hiç beklemeden fotoğrafladım.) 

Tabii ki benim rosacea olan bölgeleri kapatmadı, o yüzden oralarda Benefit Boi-ing kapatıcı (medium) kullandım. Bu kapatıcı biraz kalın yapılı olduğu için bence göz altından çok yüzdeki belirli bölgelerde daha başarılı. En son da dengelemek için çok hafif kabukhi fırçayla Everyday Minerals' in toz fondötenini (light medium ) pudra gibi geçtim. Bu güneş koruması da sağlıyor biraz. 
Son fotoğrafta allık olarak Mac Ladyblush krem allık var. 

Sonuç olarak, mineral ürün kullanmak istiyorsanız ve toz ürünler kabuk kabuk bir görüntü yaratıyorsa bu fondöteni öneririm. Ama cildinizde benim gibi şiddetli sorunlar varsa başka ürünlerle kapatmanız gerekir. Bunların dışındaki küçük lekeleri ve küçük pürüzleri zaten kapatacaktır. Bir de uygulama başta zor gelebilir, elinizi çabuk hareket ettirmeye alışırsanız uygulaması daha rahat olacaktır. 

23 yorum:

  1. laçin suratına geceden limon sürsen biraz yaksada sivilcelerini kurutur diye düşündüm hemde dogal ,hem kız bebekleri annenin bütün güzelligini alır derler

    YanıtlaSil
  2. Laçin rosacea ne illet bişeymiş. Çıkış zamanlarını hatırlayınca nasıl sinirlendim anlatamam sana. Neyse nasılsa geçecek.. Hem sen de artık üzerinde durmuyorum demiştin; iyi ediyorsun..
    Mineral fondöteni denemek istiyorum. Benim de dudağımın sağ köşesinde doğum lekem var. Tıbbi ismi kılcal damar fazlalığı :) Onun için iyi bir kapatıcı olur. Hem zarar da vermez cilde dedğin gibi.
    Teşekkürler ayrıntılı anlattığın için..

    YanıtlaSil
  3. *dikisdersi: Yok canım benimkiler sivilce değil, rosacea çok başka birşey. bir de inanılmaz hassas, bırak asitli birşeyi sabun bile kullanmam yasak
    *nazo: Maalesef illet birşey, geçmiyor. Ama yapabileceğim birşey olmadığı için takmıyorum artık.
    Bu fondöteni bulabilirsen bir eczanede uygulattır, renk çeşitleri çok ilginç çünkü. Ama cildin yağlıysa toz mineralleri kullanabilirsin onlar biraz daha kapatıcı

    YanıtlaSil
  4. Tamam canım, sağol. Yağlı cildim, hem de çok fazla :( mineral ürünleri (bare, everyday) daha önce kullandım, kapatıcılıkları çok iyi değildi ama bunu da denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Hamilelikten kaynaklanan bir problemmi bu yoksa doğum sonrasıda devam edicek mi aceba?ama yine çok kafa takılacak bir görüntü yok ergenlik sivilcesi gibi görünüyor,yüzünün her yerindede yok sanırım ve çok güzel olduğun için güzelliğini gölgelemiyor bence.mineral ürünlerede bayılıyorum bu arada zararları ya hiç olmuyor ya da minimum.

    YanıtlaSil
  6. Tatlım çok geçmiş olsun..
    Hamileliğin sorunsuz gcer umarım..Biliyrum ki kızın senin gibi çok tatlı olacak..
    Sana uzun zaman önce yazacaktım ama ancak şimdi uyarımı yapabiliyorum.
    Yanlş htrlamyorsam 50 faktrlü güneş koruyucusu kullanıyorsun..Uzmanlar 30-35 f.ün en hassas tenli kişiye bile yeterli olacağını,50 faktörün ondan daha etkin olmadığını,aralarında %2-3 lük koruma farkı olduğunu ama 50 f.de çok daha fazla kimyasal olduğunu,bu yüzden kesinlikle çocuklara daha fazla kimsayal yüklememek için 30-35 faktör kullanlması gerektiğini söylüyor..
    Aklında bulunsun .)

    YanıtlaSil
  7. merhaba Laçin. benim de yüzümde kızarıklıklar var. önceleri stresten sivilce çıkmıştır diye geçiştirdim. ama aylardır kızarıklıklar geçmiyor ve regl döneminde şişip sonra kayboluyor. kızarıklar kalıyor. antibiyotik kullanmayı istemediğimden dr a gitmedim yanlış mı yaptım acaba bendeki de rosacea midir ki:S

    YanıtlaSil
  8. laçincin yüzündekiler iltihaplı yoksa kızarıklık şeklindemi...eğer iltihaplı ise sana önereceğim bir şey var....

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun. Aklıma bir şey takıldı. Rozase'li bölgene aynı fırçayla ürünü sürüyorsan diğer yerlere de dağılma olasılığı olabilir sanırım..doktor onun hakkında bir şey söyledi mi?

    YanıtlaSil
  10. annesi; kızın nasıl güzel bir bebiş olacak ki seni böyle yaptı :)

    YanıtlaSil
  11. http://rosaceaselfhelpcommunity.blogspot.com/

    Laçin hanım rosecea ile ilgili bir blog var.

    YanıtlaSil
  12. Canım benim doğumdan sonraki mutlulukla hepsi azalacak bak görürsün :) Öpüyorum

    YanıtlaSil
  13. *nazo: rica ederim, bak mutlaka.
    *naz: eğer antibiyotik kullanırsam geçecek ama büyük ihtimalle cildim hep yatkın olacak :(
    *adsız: güneş koruyucumu da dr tavsiyesiyle kullanıyorum, dediklerin doğru olabilir ama
    *sedanur: bunlar başta sivilceye çok benziyorlar, hatta ortaları beyaz iltihap bile oluyor bazen ama farklı birşey. Bence göstermende fayda var, ilerleyince tedavisi daha zor oluyor.
    *tack: iltihap değil aslında, şiş kızarıklıklar şeklinde.
    *defne: Bunların tipik bölgeleri var, benimkiler yanaklarla sınırlı. Aslında cildin hassas yerlerinde çıkıyor, sivilce olmadığı için dağılma olasılığı yok yani.
    *modapark.net: :)) sağlıklı olsun da
    *bakıyorum hemen
    *makyaj cantam: Büyük ihtimalle zaten hormonlar azalınca bunlar da azalacak, doktorun temennisi bu yönde. Sağol canım

    YanıtlaSil
  14. canım çok dert etme
    hepsi geçiyo..
    ama renkli nemlendirici kullansan daha iyi olmazmı
    evet kapatıclığı az ama daha dahar kullanırsın hemde yüzün cildin nefes alır
    bıodermanın renkli nemlendiricisini
    öneririm

    YanıtlaSil
  15. teşekkür ederim Laçin en kısa zamanda gideyim bende dr a :S

    YanıtlaSil
  16. Fondöteni sürmeden parmak uçlarını hafif suyla nemlendirerek sürersen çok güzel kaynaşıyor ciltle. İz iz de kalmıyor.

    YanıtlaSil
  17. Laçin Hanım Merhabalar,
    Öncelikle çok tatlı bir hamile olduğunuzu söylemeliyim.Bu arada ben de 23. Haftasında olan bir anne adayıyım:)Laçin Hanım, ne olur yüzünüz için hiç moralinizi bozmayın, mutlaka geçecektir, kendinizi üzmenize hiç değmez bile..Benim size önerim yüzünüzle alakalı eczanelerde satılan La Roche-Posay ürünlerini denemeniz yönünde olacak..Sanırım Rosecae ile ilgili olarakta spesifik ürünleri bulunacaktı..İnşallah bebeklerimiz sağlıklı olsun, geri kalan her şeye çözüm buluruz..Sevgiler, ELİF

    YanıtlaSil
  18. Strawberry de satılan ürünler orjinal mi bende birşeyler almak istiyorum fakat güvenemiyorum........

    YanıtlaSil
  19. *şıkella: Bu fondöten de zaten eczanede satılan bir marka ve tamamen mineral, yani renkli nemlendiriciden daha iyi bile nefes aldırıyor olabilir. Ama bitince öyle birşey deneyebilirim.
    *sedanur: Bir göstermekte fayda var.
    *sesiber: Olabilir tabii, öneri için teşekkürler
    *elif: Çok teşekkür ederim, ben şu an bioderma' nın ürünlerini kullanıyorum ilaç kremlere destek olarak doktorum önermişti.
    İnşallah, ben de aynı fikirdeyim gerisi önemli değil.
    *zernem: Ben çok alışveriş yaptım hiç sorun yaşamadım orijinal hepsi.

    YanıtlaSil
  20. bu fondöten ip ucu çok iyiimiş.

    YanıtlaSil
  21. bu rosacea illet bir şeydir..babamda çok çekti ama evening prim rose oil diye bir destek kullandı tabi ilaçlarda kullanıyordu ama bu çok iyi geldi, hamilelikten sonra tavsiye ederim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Lacin benim esimde de var. Antibiyotik kullaninca hemen gecti ama sen su anda kullanamayacagin icin baska seyler onereyim. Kesinlikle baharatli yiyecekler yeme, cok artiriyor. Yagli,acili urunlerden uzak durmaya calis. Cok soguk ve cok sicak havalardan cildini koru. Bunun icin en iyi cozum gece yatmadan bol bol vazelin surmek. Bu onlemler olmasini engellemek icin. Olduktan sonra malesef ilactan baska birsey fayda etmiyor. Bir de su siteye bir goz at. SUMEYYE

    http://www.rosacea.org/index.php

    YanıtlaSil
  23. ya nevar üç beş tane sivilce çıkmış herkesde üüzlme dıyo sankı çok üzülcek bişe:D ayrıca kız çoçuğu anneın güzelliğini alır demişler bunlar hurafe şeyler hala ınanıyomusunuz:D
    laçincim bence yüzüne geçsin diye fazla bişe sürme bırak cilt kendıne gelsın bı nefes alsın ya gerek yok zaten güzelsin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.