Perşembe, Ekim 21, 2010

Gri Jile Elbise

Bu elbiseyi yapmak için gri yünlü jarse kumaşı üç sene önce almıştım. O zamandan beri de başka bir modele harcamaya kıyamadım. Koca göbekli halime kısmetmiş :)
Model Burda dergisi eylül 2007 sayısından. Açıklamada yazdığı gibi 1.5 metre kumaş kullandım.

gri_jile_elbise

Üst ve alt parçalardaki pliler dışında oldukça basit bir model. Üst kısmı iki kat kullanıp astarladığınız için koltuk altı ve yaka kısmına ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Modeli olduğu gibi çalıştım, yalnızca bandı siyah jarseden uyguladım. Modelden bir farkı da arka parçanın astarı kumaş yetmediği için dikişli oldu, benim için hiç problem değil. (Düzgün ütülenmesi gerekiyor daha)
Göğüs altından kesik elbiseler bence olan göbeği daha çok ortaya çıkarıyor, en azından hamilelerde. Deneyince çok sevmedim o yüzden, belki doğum sonrasına bırakırım bunu.

gri_jile_elbise1

8 yorum:

  1. Çok hoş olmuş ellerine sağlık . Bende aynı fikirdeyim , sanıyorum bebişten sonra daha çok yakışabilir . Aslında belkide insan hayatında tekrar tekrar yaşaması zor görünen böle tatlı göbişleri ortaya çıkaran elbiselerde giymelimi acaba . Evet evet sen o elbisenin içinde bence gayet şirin olursun . Bu fırsatı kaçırmamak lazım :):)

    YanıtlaSil
  2. canım süper olmuş bayıldım güle güle kullan

    YanıtlaSil
  3. Laçin, seni zevkle takip ediyorum ama ufacık bir eleştrim olsun kızma ama olur mu?

    aşırı mesafeli buluyorum. yani nasıl denir canım cicim beklemek olarak algılama ama buradaki paylaşım hurriyet'in web sitesi gibi ağır olmak zorunda değil.

    Videolarında gördüğüm kadarıyla müthiş pozitif ve güleryüzlüsün çünkü.

    Sanki biraz daha gerçek yaşamdaki güleryüzünü hissettirmelisin.

    YanıtlaSil
  4. aa Laçin aynısını aynı renklerde bende diktirmiştim. çok güzel oluyor ama

    YanıtlaSil
  5. *elifinelizi: Ben çok kararsız kaldım o konuda, giyince sadece "göbeğim ve ben" modunda oluyorum :)
    *sezen: teşekkür ederim.
    *seni keşfettim: Bu bana hep yapılan bir eleştiridir. Ama maalesef ben başka türlü yazamıyorum, beni tanıyanlar biliyorlar zaten.
    *sycorox: Ne varsa eski modellerde var :))

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık çok güzel olmuş:))

    Çok uzun zaman oldu burda dergilerini elime almayalı ama çok yakında bende haşır neşir olucam dergilerle.Umarım kalıp çıkarmayı unutmamışımdır.:)))

    YanıtlaSil
  7. ACEMİ DİKİŞÇİ22 Ekim 2010 10:26

    Laçin merhaba;
    Blogunu üç dört aydır takip ediyorum.Çünkü bende üç dört aydır dikişle uğraşıyorum :)) yaptığın bütün çalışmalarına bayılıyorum ellerine sağlık.Senden fırsat bulduğunda dikiş hakkında yardım rica ediyorum :)) bir türlü burda kalıplarından birşey dikemedim kalıbı çıkaramıyorum...Pratik elbiseler dikiyorum birgün paylaşırım yaptıklarımı seninle fikirlerini alırım...

    YanıtlaSil
  8. aynı kalıptan bende dikmiştim. benimki siyah yünlü jarse bir kumaş. çok severek giyiyorum. ellerine sağlık.bu arada ben hamileyken sürekli uyuklardım sen maşallah aynı hızda devam ediyorsun :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.