Perşembe, Temmuz 01, 2010

İnatçı Sivilcelere Sarımsak Tedavisi


Geçen gün denediğim ve bende başarılı olan bir doğal reçeteyi paylaşmak istiyorum. Bir süredir benim yanak bölgemde acıyan, hafif iltihaplı gözüken sivilcelerim var. Maalesef ne denediysem başarılı olamadı. 
Son çare olarak bir zamanlar duyduğum ve aklımda kalan sarımsak tedavisini denedim. Öyle zor bir işlem değil sadece sarımsağı soyduktan sonra ortadan bölüp sivilcelerin üzerine sürüyorsunuz. Başta biraz yakıyor ama beş dakika içinde yanması geçiyor. Sonuç olarak iki-üç günde sivilcelerim baya söndü ve hafif hafif soyulup taze deri çıkmaya başladı. Soyulmadan kastım ( kuvvetli akne kremleri kullananlar bilirler) öyle kızarıp tahriş olup soyulma değil, sadece deri atması diyebilirim.

Yalnız bu sarımsağın bazı kişilerde çok tahrişe neden olduğunu okudum o yüzden yapmadan önce küçük bir bölgede denemenizi öneririm, eğer sorun olmazsa sivilceleriniz kısa sürede sönecekler.

5 yorum:

  1. laçincim sarımsak tüylenmeye neden oluyor diye duyuyorum hep. kullanacak olanlar varsa buna dikkat etmeliler....

    YanıtlaSil
  2. bir de bunu deneyeyim, benim de son günlerde tüm yüzümde pütür pütür sivilce çıkmıştı,gelişen olaylar sonucunda..

    bir de kaynamış sıcak suya havlu ucunu batırıp sıcak halıyle sıvılce uzerıne kompleks yapmak da sivilceyi söndürüyor, aklınızda olsun..;)

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Demet Akıncı1 Temmuz 2010 14:40

    evet bende onu dicektim tüylenme yapıyomuş sürdüğün yere Lacincim doktor kontrolünde yapılmalı...

    YanıtlaSil
  4. Keşke sabah okusaymışım bu yazını, sarmısak yerine limon sürdüm, çünkü benim sivilcelerim hiç öyle iltihaplı bir hal almıyor, pütür pütür oluyor.. Limonda işe yarar, en azından büyümesini engeller söyliyeyim:)

    YanıtlaSil
  5. sarımsak kaşları .kirpikleri ve saçları daha hızlı güzel uzatıyo ama olmayan kılları nasıl çıkartçak sivilceye ıyı geldığını bılmıyodum. bıde kızlar limon tek sürdüğünüzde yakar mutlaka 1 tatlı kaşığı balla karıştıırp sürün yarım saat sonra yıkayın sonuç harika oluyo

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.