Pazartesi, Şubat 23, 2015

DİKTİKLERİM : Sarı Manto


Bir süredir aklımda olan parlak renkli salaş kabanı sonunda dikebildim. İlk defa erkek yaka bir kaban denedim ve bu kadar zaman çekinmemin sebepsiz olduğunu farkettim. Biraz uğraştırıcı ama zor değil kesinlikle. 
Kabanın kumaşı kumasfirsati.com dandı, kalıp ise Burda Şubat 2015 sayısından. Kalıp dikerken daraltmama rağmen oldukça bol, bir beden küçük bile çalışılabilir. Özellikle kol ağzını baya daraltmama rağmen yine de sonuç oldukça bol ve rahat oldu. Mantonun boyunu 15 cm kadar uzun çalıştım. 3 metreye yakın kumaş gitti.



Dikiş benim için kısa sürmeli. İki-üç günden fazla elimde oyalanan bir parçadan daha bitmeden sıkılıyorum. Bu huyumu bildiğimden bu mantoyu fazla oyalanmadan bitirdim. Yakasından ve kapalı yırtmacından başka bir detayı olmadığı için de zorlamadı. Yırtmacı düzgün astarlayana kadar uğraştım ama, bir o kısımda takıldım. 




Fotoğraf için seçtiğimiz yer biraz orman içi olduğundan -her yerde erimesine rağmen- orada karlar hala duruyordu, spor ayakkabılarla biraz tezat oluşturdu ama olsun. Eşimin çektiği fotoğrafları bir ayrı seviyorum. 


manto-ben diktim / bluz-romwe / jean-Gap / şal-romwe
ayakkabı-Adidas Superstar / çanta-Zara

6 yorum:

  1. Rengine bayıldım karların içinde çiçek gibi açmışsınız. Güle Güle kullanın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerıne saglık harıka olmuss ve bır renk ınsana bu kadar yakısırrr

    YanıtlaSil
  3. kaz ayagi sal ve sarinin uyumu harika, guzel gunlerde kullanin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.