Çarşamba, Ağustos 04, 2010

Kaju ve Ceviz


Aslında hamileliğimi öğrendiğimden beri beslenme şeklim çok değişmedi. Sadece katkı maddeli ürünleri olabildiğince az tüketmeye, zaten her gün içtiğim sütü fazlalaştırmaya başladım. Bir de ara öğün meselesi var tabii. Diyet ve sağlıklı beslenme konularında bilgili olduğum söylenemez ama kendimi bildim bileli iki saatten fazla aç kalamadığım için hep ara öğünlerim oldu. Normal zamanda insanlar yine de bunları atlayıp sadece üç öğünle hayatlarını idame ettirebilirler ama hamilelikte böyle bir şansınızın olduğunu zannetmiyorum. Hem mide ekşimesi yüzünden ana öğünlere çok yüklenmemek için hem de mideyi aç bırakmamak için bütün doktorlar mutlaka ara öğün eklenmesini öneriyorlar. Yoksa bazı durumlarda gebelik şekeri yükselebiliyor.
Ara öğünlerde genelde meyve veya kuruyemiş tarzı şeyler tüketiyorum. Cevizi doktorum özellikle verdi her gün yemem için. Ben bir de kendime kaçamak olarak kaju fıstığını ekliyorum. Çok yağlı olduğu için az yemeğe çalışıyorum. ( Kilo alımınının normal seviyelerde olan hamileler için uygun olduğunu düşünüyorum ) Cevizde zaten omega3 var, kajuda ise demir varmış. Gerçi zaten demir takviyesi alınıyor ama bu tarz kuruyemişler hem tok tutuyor hem de faydalı yağlar içeriyor. 

33 yorum:

  1. Laçincim Cevizin ne kadar faydalı olduğu aşikar, ama ben hayatımda toplasan 1 adet ceviz yememişimdir, benim dilimi yara yapıyor :(( keşke bende hamileliğim boyunca yiyebilsem.

    YanıtlaSil
  2. Allahım, annem de bana ara öğünlerde kara kuru üzüm yedirirdi. Sayısı da belli, tam 25 tane kara kuru üzüm tanesini çekirdeğiyle yerdim. Kan yaparmış! Kuru meyvelerde de çok besleyici öğeler var ama ben nedense yazın hep doğal hallerini tercih etmiştim, anne karnındaki plasentayı (sıvıyı) yeniliyorlar özellikle karpuz ve şeftali. Ki şeftali bebeğin beyninin gelişiminde çok etkin rol oynarmış. Her neyse hiç tatlı yemeden bütün hamileliğim sadece meyve şekerlerinden aldığım glikozla geçti. Yine de çok fazla kilo almayı başarmıştım:D

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun Laçin inşallah sağ salim kucağına alabilirsin kızını :)

    Ben de hamileyken hergün mutlaka ceviz yerdim. Hatta vitamini kaybolmasın diye kabuklu ceviz alırdık yediğim sırada kırıp yerdim. Omega-3 için semizotunu tavsiye ederim ben bir de sana. Şu sıralar tam mevsimi.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. *hertelden: Cevize alerjin var demek, kesin onun yerine geçecek bir şey vardır. Belki tablet olarak falan alınabilir.
    *suzy: Meyve ve meyve kurularında da şeker var dikkatli tüketmek lazım, şimdilik o kadar abartmıyorum ama zaman ilerleyince kendimi tutabilir miyim bilmiyorum :))
    *Naile: Aslında cevizi taze olarak daha da çok severim bulursam alacağım öyle. Çiğ semizotu maalesef yiyemiyorum ben :( Bir akşam yedim mide ağrısından iki gün kıvrandım. Belki yemeğini yersem öyle olmaz.

    YanıtlaSil
  5. CNM ÇOK FALZ KAJU KANSIZLIK YAPIOMUŞ,ÇOK YEMİYORUM DEMİŞSİN SINIRINI İYİ KORU..SENİNLE AYNI YAŞTAYIZ AMA BEN TAM 5 YIL ÖNCE DOĞUM YAPTIM :) VE YAĞIZ DOĞDUĞUNDA TAM 4240 GR..BUNU NEYE BORÇLUYUM BİLİYORMUSUN HERGÜN 1 MUZ YEMEYE :) İNAN BEBEK TOSUNCUK GİBİ DOĞUYOR..TAVSİYE OLSUN SANA CANM....KİLOLU BEBEK BAKIMI ÇOK RAHAT OLUYOR,ANNEYİ VAKUM GİBİ EMİYOR:)

    YanıtlaSil
  6. *sevecen: yok çok yiyemiyorum zaten kajuyu ağır da geliyor. Muz yerim ama daha dikkat edeyim tavsiyen için teşekkürler. Bu arada kesin 5 sene çok farkediyordur, ne iyi yapmışsın.

    YanıtlaSil
  7. o kadar sevindimk ki bu habere umarım herşey yolunda gider ve benim gibi bebeğini kucağını alacağın günler çabucak gelir laçincim :) ben 35 haftalık hamileyim ve minik bir kızım olucak 2 hafta sonrada işten ayrılıyorum umarım takip edebilirim blogunu gelişmeleri ama şimdiden sana ve minik kızına güzel sağlıklı günler dilerim :)

    YanıtlaSil
  8. Hamileliğinizi sağlıklı bir şekilde geçirmenizi ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Lacincim, hayirli olsun, cok sevindim haberi duyduguma.

    Sevgiler,Sibel

    YanıtlaSil
  10. aaaa ne güzel maşallah =)) Allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsin...

    YanıtlaSil
  11. Lacin senin sıkı bir takipçinim :)
    çoookkk çoookkkkk sevindim haberine!! bende bebiş bekliyorum hayırlısı ile :) aramızda 1,5 hafta var :)Allah hayırlısı ile kucaklarımıza almayı nasip etsin :) umarım herşey yolunda gider:)sevgiler selin :)

    YanıtlaSil
  12. öncelikle tebrik ederim laçin..
    bende 17 haftalık hamileyim. yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum. bende cevizin yanında badem tüketiyorum. badem de cevizle aynı işlevi görüyor sanırım. bebişler iyi olsunlarda ne gerekiyorsa yemeye çalışırız:)

    YanıtlaSil
  13. Öncelikle tebrikler :) Sağ salim kavuşursunuz umarım.
    Üstüste 2 sağlıklı hamilelik geçirdim. Benim son aylarım yaza geldiği için her gece soğuk ballı, cevizli yoğurt yerdim. Sütü önceden de devamlı içmek çok önemli bence. Kuru üzüm ve kayısı da çok faydalı ara öğünler olabilir.
    Bodrum'dan sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. planlı bir hamilelik demiştin bunu biraz açıklayabilir misin?

    ben de 2 yıllık evliyim eşim şuan askerde, o gelince inşallah bebek istiyoruz. Plan ve hazırlıklarından biraz bahseder misin?
    nasıl bir yol izledin?

    YanıtlaSil
  15. *ayshe: İnşallah, senin de herşeyin yolunda gitsin, zaten çok az kalmış
    *fadiş: çok teşekkürler
    *sibel: Teşekkür ederimm
    *Tuğba: İnşallahh
    *selin: İnşallah, ikimizin de
    *maceraperest: teşekkürler
    esma: Badem de çok iyi tabii ki. Aynen öyle her şey onlar için
    *elfeyp : İnşallah. Bence de vücudun deposu sağlam olursa çok daha iyi geçiyor hamilelik.
    *hilal: İstediğimiz zamanda doktoruma danıştım, folik asite başladım. Ondan öncesinde de istikrarlı beslenmeye dikkat ediyordum. Eğer zaman kaybetmek istemiyorsanız sen ve eşin bir kontrolden geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  16. hangi folik asiti kullandın?
    sanırım kişiden kişiye değişmiyordur değil mi?

    YanıtlaSil
  17. *hilal: Ben Solgar'ınkini kullandım ama bence doktoruna danışmanda fayda var.

    YanıtlaSil
  18. oy oy canım ya şimdi öğrendim,hayırlı olsun desene küçük laçinimiz geliyor,:)rabbim sağlıklı doğum nasip etsin canım,çok sevindim,bloğunu takip eden herkesten ve sevenlerinde çok dua alıcaksın şimdi... benim öyle oldu oğlum,, herkes dualarını esirgemedi ve bir çırpıda hal olmuştu doğum,seninkide dilerim problemsiz olur...bir kez daha tebrikederim canım mide buluntılarına ve yanmalarına leblebi veya 1 yemek kaşığı aç karnına tahin tavsiye edebilirim,benim inanılmaz kurtarıcımdı):)sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Laçinciğim benimde 3 adet cevizim 6 adet te fındığım vardı birde 1 kaşık pekmezim bunları kahvaltıda tüketiordum.Şekerim olduğunğan hamileliğimde diyetisyenden yardım almıştım.Kızım 4 kilo doğudu tosuncuk.Gerçekten kilolu bebeğin bakımı kolay...
    Senin kafana takılan bişey olursa sen yaz buraya bak biz cevaplamaya çok hazırırız :))
    Öptümm

    YanıtlaSil
  20. Laçincim, hayırlı uğurlu olsun:) yeni gördüm, senin gibi düzenli beslenen, sağlığına dikkat eden bir annenin, çok sağlıklı bir bebeği olur inşallah:)

    YanıtlaSil
  21. Lacin ben de simdi gordum! Tebrik ederim. Allah tamamini erdirsin....

    YanıtlaSil
  22. Sevgili arkadaslar, ben hamileligim boyunca Elevit kullandim ve o kadar enerjik hissettim ki. Her zamankinden daha iyiydim hatta. Herkese tavsiye ederim. (tabiiki doktorunuza danisarak alin)

    Sibel

    YanıtlaSil
  23. çok sevindim :)))) çooooookkkk
    hayırlı olsun.....
    bebişi bizim için de sev:)))

    YanıtlaSil
  24. *meraklı beti: Çok teşekkürler, dualarını kimse esirgemesin :) Başlarda gerçekten leblebi iyi geliyor, benim midem çok bulanmadı ama bulandığı anda da leblebi kesiyordu hemen.
    *mkblkonsept: Maaşallah, kiloyu bebeğe almak çok güzel ama herhalde yapı meselesi o da.
    *nymphea: Dikkat etmeye çalışıyorum ama çok da iyi değilimdir herhalde. İnşallah sağlıklı olsun başka bir şey istemiyorum zaten.
    *karmançormancı: :))
    *ayşe: Çok teşekkürler
    *sibel: Bütün doktorlar veriyor zaten Elevit'i. Bazıları ilk aydan itibaren, benimki üçüncü aydan sonra vermişti. Bebeğin anneden aldıklarını yerine koymaya yardımcı oluyor.
    *aysen: Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  25. Amaaa ben senin hamileliğine çoooook sevindimmmmm :) Canım seni ve eşini tebrik ediyorum. Allah hamilelik döneminde yardımcın olsun. Sağlıcakla kucağınıza almanız nasip olsun. Çok şaşırdım. Çok sevindim :))) öpüyorum seni ve göbeğini :)

    HAYAT

    YanıtlaSil
  26. selam lachen,
    öncelikle tebrikler. umarım rahat bi hamilelik geçirirsin.
    yediğine içtiğne dikkat et tabi ama en önemli şeyi kaçırıyorsun, giydiğin kıyafetlere de dikkat etmelisin. çünkü kansarojen kıyafetler heryerde dolu. hiç birimiz doğru düzgün bu konuyu bilmiyoruz, ben bile işe girdiğimde öğrendim.
    bence bi süre pazar alışverişlerine ara verip mutlaka etiketini incelediğin ve kaliteli markaların ekolojik test yaptığı kıyafetleri almalısın. tekstilde çalışan birinden sana tavsiyeler.

    YanıtlaSil
  27. *hayat: Çok çok teşekkürler :)
    *nurc: Tekstildeki kimyasallar çok önemli. Bir süredir zaten pazara bile çıkmıyorum ama bir de ünlü markaların bile zararlı boyalar içeren ürünleri olduğunu duyuyorum.
    Sanırım dediğin gibi en iyisi organik pamuktan ve boyasız ürün giymek. Bir de keşke her organik yazılan gerçek olsa.

    YanıtlaSil
  28. Lacin, seni ve esini tebrik ediyorum! Umarim saglikla alirsiniz bebeginizi kucaginiza :) Ben de 31. haftami doldurdum, geri sayima gectim! Sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. Laçinciğim seni tebrik ederim.. çok sevindim.. hayırlı olsun..Benim bir hamilelik kursum var. Annelik yolunda adlı.ilgilenirsen, 20. haftalardan sonra misafirim olarak aramızda seni görmekten memnun olurum..Biz eylülde yeni sezonumuzu başlatacağız.. ilgilenirsen, ders proramını sana gönderirim..
    Hamilelik , bir kadının hayatının en özel zamanı. kendini en özel hissettiği ve kendine en dikkat ettiği bir dönem.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. *benden bizden: Teşekkürler, senin çok az kalmış ne güzel :)
    *esra: Çok teşekkürler. Davetin için de çok teşekkür ederim inşallah.

    YanıtlaSil
  31. amanın pek sevindim... :) bebek güzel şeydir mutlaka hazır olunca... henüz ben hazır olduğumu düşünmüyorum.. umarım düşündüğümde de çok geç olmaz :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Blogumda durmasını istemediğim eleştiriyi aşan yorumları onaylamıyorum.

lacheenorg@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.